[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA
bluecard88 - 11-11-2012, 13:58
Co myślicie o takiej osłonie? Potrzebuję z tymi bocznymi elementami bo są połamane, jak na wasze oko sensnie wygląda?
http://allegro.pl/mitsubi...2772586449.html
komarsnk - 11-11-2012, 14:04
bluecard88, kupiłem to w zeszłym roku. Powiem szczerze, że cena odzwierciedla jakość. Otwory nie pasują, ogólnie spasowanie jest takie sobie. Ale jak trochę pokombinujesz, powiercisz, użyjesz kilkunastu opasek zaciskowych to będzie jako tako bo dostać oryginał niepołamany i to jeszcze w rozsądnej cenie graniczy z cudem (przynajmniej w zeszłym roku tak było).
Po kilku przypadkach zgubienia tej dużej osłony wywaliłem ją do piwnicy
Jak dla mnie najważniejsza jest ta boczna od strony rozrządu.
bluecard88 - 11-11-2012, 14:17
komarsnk napisał/a: | bluecard88, kupiłem to w zeszłym roku. Powiem szczerze, że cena odzwierciedla jakość. Otwory nie pasują, ogólnie spasowanie jest takie sobie. Ale jak trochę pokombinujesz, powiercisz, użyjesz kilkunastu opasek zaciskowych to będzie jako tako bo dostać oryginał niepołamany i to jeszcze w rozsądnej cenie graniczy z cudem (przynajmniej w zeszłym roku tak było).
Po kilku przypadkach zgubienia tej dużej osłony wywaliłem ją do piwnicy
Jak dla mnie najważniejsza jest ta boczna od strony rozrządu. |
Aha, czyli szkoda kasy na to, żeby ją zgubić zaraz. Jeśli mówisz o tej bocznej pionowej, no to ją posiadam, więc sobie daruje ten zakup.
Juiceman - 11-11-2012, 14:20
Nie wiem jak jeździcie ja jej zgubić nie mogłem No chyba że w trakcie zimy połamałem ją na kawałku lodu Ale silnik przynajmniej się szybciej nagrzewa dzięki niej
milo - 11-11-2012, 22:39
bluecard88 napisał/a: | Co myślicie o takiej osłonie? Potrzebuję z tymi bocznymi elementami bo są połamane, jak na wasze oko sensnie wygląda? |
Mam taką założoną i pasuje dobrze i co ważne dużo chroni ,ale pod zderzak Avance już są problemy bo powstaje przerwa między zderzakiem a osłoną około kilku cm
bluecard88 - 12-11-2012, 13:21
Podejrzewam, że niema wywierconych otworów? Zatrzasków ani śrub też nie ma w komplecie?
komarsnk - 12-11-2012, 13:25
bluecard88 napisał/a: | Podejrzewam, że niema wywierconych otworów? Zatrzasków ani śrub też nie ma w komplecie? |
Otwory jako tako są ale kołki to sobie musisz sam kupić
Bodajże fi=6mm. Standardowymi jest trochę ciężko bo są lekko za krótkie (osłona jest trochę grubsza niż oryginał). Na pewno musisz sobie poprawić wszystkie otwory bo są niedbale wykonane.
Ja mam trochę zmiętolony zderzak od dołu więc tam nawet z kołkami nie podchodziłem - tylko zipy
bluecard88 - 12-11-2012, 13:54
komarsnk napisał/a: | bluecard88 napisał/a: | Podejrzewam, że niema wywierconych otworów? Zatrzasków ani śrub też nie ma w komplecie? |
Otwory jako tako są ale kołki to sobie musisz sam kupić
Bodajże fi=6mm. Standardowymi jest trochę ciężko bo są lekko za krótkie (osłona jest trochę grubsza niż oryginał). Na pewno musisz sobie poprawić wszystkie otwory bo są niedbale wykonane.
Ja mam trochę zmiętolony zderzak od dołu więc tam nawet z kołkami nie podchodziłem - tylko zipy |
Takie coś się nada czy nie bardzo?
http://allegro.pl/s022-ko...2749597407.html
komarsnk - 12-11-2012, 14:24
bluecard88, ja stosowałem takie coś http://allegro.pl/s017-ko...2749597589.html
i takie tylko z łbem na krzyżak w zależności od miejsca montażu.
Jak będziesz montował to sam się zorientujesz jaki typ w jakim miejscu łatwiej będzie zdemontować
tommyc1 - 07-03-2013, 16:19
Odsięzę troszkę temat, bo po kilku latach od zakupu kompletu osłon (3szt.) w koncu założyłem je do swojego Miska . Szkopuł w tylko w tym, że jak zamawiałem to jezdziłem jeszcze Elegancem przedliftowym a teraz SE...no i osłona za krótka, tzn. przednia część nie sięga do krawędzi zderzaka, szpara ma kilkanascie cm. Zastanawiam się czy tak zostawić czy zamienicna wersję do SE/Avance... Przymocowałem kołkami plastikowymi i opaskami, wiec trzyma sie raczej solidnie, jutro zrobię test w trasie
Torp12 - 07-03-2013, 21:52
Do wersji avance/sport nie ma. Sa tylko te jedne. Ja tez mam u siebie szpare i poki co tak jezdze ponad pol roku:)
milo - 07-03-2013, 23:24
Torp12 napisał/a: | Do wersji avance/sport nie ma |
Nie ma.... trzeba samemu dorobic tą przerwę między zderzakiem a osłoną np z hipsu polistyren tak mam i jest ok
Krzyzak - 08-03-2013, 07:40
a ja nie jestem zadowolony z tych osłon
mój poprzednik zakładał je do kombi i niestety plastik z którego są wykonane jest kiepski - u mnie osłona się odkształciła pod miską olejową i trze przy przejeżdżaniu przez np. krawężniki - nie dotyka jeszcze gleby, ale jest to obecnie najniższy punkt podwozia
w sedanie mam oryginalną osłonę Mitsubishi i pomimo kilku pęknięć (lis na autostradzie) żadnego krzywienia się nie ma!
Torp12 - 08-03-2013, 09:00
Krzyzak napisał/a: | a ja nie jestem zadowolony z tych osłon
mój poprzednik zakładał je do kombi i niestety plastik z którego są wykonane jest kiepski - u mnie osłona się odkształciła pod miską olejową i trze przy przejeżdżaniu przez np. krawężniki - nie dotyka jeszcze gleby, ale jest to obecnie najniższy punkt podwozia
w sedanie mam oryginalną osłonę Mitsubishi i pomimo kilku pęknięć (lis na autostradzie) żadnego krzywienia się nie ma! |
U mnie to samo jeśli chodzi o odkształcenie przy misce. Krzyżak tylko taka oryginalna osłona w ASO pewnei kosztuje połowe galanta więc jak ktoś chce to tylko takie rozwiązanie pozostaje:) A ja ten najniższu punkt podwozia z osłony traktuje jako ostrzegacz
Krzyzak - 08-03-2013, 14:41
Torp12 napisał/a: | traktuje jako ostrzegacz | ja się zastanawiam czy przy najbliższej zmianie oleju (na dniach) nie wyciąć tego ostrzegacza
|
|
|