[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Akumulator w Galancie EAxx
Tomek - 07-10-2015, 22:38
W większości akumulatorów te uchwyty są takie, że strach za nie złapać.
Akumulatora nie nosi się kilka godzin dziennie, więc i te uchwyty zbyt porządne nie muszą być.
Po wyglądzie czy grubości rączki, nie wnioskowałbym, czy to oryginał czy nie. Nawet w obrębie tego samego kodu modelowego (nie dotyczy tylko akumulatorów) produkty z różnych partii mogą się od siebie różnić wyglądem.
WhereMi - 08-10-2015, 09:19
komarsnk napisał/a: | WhereMi, ja mam taką Yuasę jak na drugim zdjęciu, kupioną w 2011 roku w sklepie w Krakowie. Przeżyła kolizję i prawie rok leżenia bez ładowania. Działa teraz w moim aucie bez żadnych problemów. |
Dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło, czyli czy ktoś już takiego kupił.
Ok zostawię. Chodziło mi o to, że mogłem mieć 50 zł taniej jakąś Centrę itd a wolałbym niż chińską podróbkę
No tak po rączce nie powinienem, ale stara Centra ma taką ogromną wręcz przy porównaniu, sztywną i pewną w odczuciu.
Wydawało mi się, że to bardzo duże różnice na jednym modelu, plus nigdzie nie mogłem znaleźć zdjęć takiego oprócz polskiego allegro
Ciągle to dla mnie niekomfortowa sytuacja, lekcja na przyszłość.
Z mojego doświadczenia w Anglii czy Austrii wcale nie trudno też o podróbki. Ale też nie tak perfidnie, tj nie znajdziesz takiego człowieka/sklepu w sieci lub informacje są bardzo skąpe. A u nas lokalni sprzedawcy sami sprawdzają duże hurtownie.
Na pocieszenie dodam, że w Rosji ciężko było znaleźć oryginału prawie wszystkiego.
PS też wyjadę, tylko zrobię wszystko w Galancie
//UPDATE
yuasaeurope.com potwierdziła, że to oryginalny akumulator. Duży plus - odpowiedź dali wczoraj po połowie dnia, McCoy - jednak idzie ku lepszemu. Powoli.
Pieraś - 12-10-2015, 13:10
Czy ktoś ma wiedzę jak wygląda jakość/trwałość akumulatorów Warty?
Zaproponowano mi cytuję "V-max 60Ah 540A w gabarycie "japońskim" plus lewy, wysokie płyty."
Czy to jest warte kupowania?
Wołają za to 270zł.
Mam 2.0. benzyna, 98kW
EDIT:
- a właśnie w Batcarze polecił mi człowiek 60Ah, 600A rozruch FIAMM - kolega sobie chwalił, co Wy na to?
EDIT:
- wstawiłem FIAMMa 64Ah
Thunderbolt - 26-10-2015, 16:06
Ja zdecydowałem się na akumulator yuasa silver 62AH 620A. Podobne parametry mam w obecnym aku z mitsubishi a że dzisiaj rano padł, czas zmienić.
Czy ktoś próbował Weste ukraińską? podobno wypas.
Pini - 26-10-2015, 19:19
wtrącę się troszkę w temat, bo ostatnio również wymieniałem akumulator w swoim galu. Fakty są takie (proszę mnie poprawić jak jestem w błędzie), że do 2,0 zgodnie z instrukcją ma wejść akumulator "type 75D26". Wg yuasa, jest to akumulator o numerze 030 (różnych serii czy to 3000 czy 5000; odpowiednio 3030 i 5030) a więc Ah = 70. Pewnie powiecie, że nie bardzo, ponieważ w instrukcji jest napisane, że ma być to aku o pojemności 52 Ah. Też takie wątpliwości miałem, a żeby je rozwiać, zagadałem m.in. z mmc w Polsce i to co mi odpisali:
"instrukcje Mitsubishi podają wartość pojemności tzw. 5-godzinną, czyli 52Ah. Na rynku EU akumulatory mają pojemność podawaną zwykle 20-godzinną według normy DIN. Zgodnie z tą normą, pojemność akumulatora wyjdzie większa, czyli 70Ah. "
Tak więc, przynajmniej do EA2E/W powinien być akumulator o pojemności 70Ah. Yuasa ybx3030 (taki który nabyłem) pasuje idealnie, ponieważ w przeciwieństwie do np. Varty, nie ma tzn stopki u podstawy. W galu mocowanie aku jest poprzez obejmę od góry... no każdy wie jak
ps. jak to gdzieś było wspominane, wykasujcie te moje wywody
Thunderbolt - 27-10-2015, 08:15
W Krakowie Westy już nie dostanę. Nie ma i się nie zanosi.
misjonarz. - 30-10-2015, 07:36
ja kupiłem jakieś 6 lat temu ukraińskiego fireball-a i jeszcze działa. Nie trzyma już tak jak nowy, ale spokojnie odpala, i na postoju radia idzie posłuchać
mar111cin - 09-11-2015, 17:24
Dzisiaj zmierzyłem prądy pobierane przez samochód :
20mA samochod
30mA UKP
50mA instalacja gazowa ( muszę jeszcze sprawdzić, czy po kilku minutach nie wyłacza się na dobre)
30-40mA chiński czytnik OBD pozostawiony w gniazdku
Po wyjęciu OBD zostaje mi 100mA poboru trochę dużo, może jak się jednak instalacja gazowa wyłacza, to będzie połowa z tego. Takie prądy mają szansę zabić akumulator?
Nie mogę się doszukać, ile mogę prądu zużyć z akumulatora, żeby bez problemu odpalić samochód, ktoś pomoże? akumulator centra plus 62ah 3 letni już chyba nie trzyma. Bo jak ładowarka ładowała to z czasu wyłączenia wyliczyłem, że max naładowała go 12ah
A i jeszcze jedna dziwna rzecz zauważyłem, po wyciągnięcie bezpiecznika od gazu pobór prądu spadał do 20mA, żeby po ponownym włożeniu bezpiecznika wzrosnąć do 600mA :/ dopiero chwilowe rozłaczenie obwodu powracało z poborem do małej wartości
Owczar - 09-11-2015, 18:15
Instalacja gazowa ciągnie za dużo. Sprawdź czy oba przewody nie są zapięte na stałe. Chyba ze prins tak ma. Stag ssie o wiele mniej.
Shockwave - 15-12-2015, 22:16
Dziś galant nie odpalił. Nawet pełnego obrotu wałem nie zrobił
Stal na dworze od niedzieli, akumulator bosh silver s4 60Ah 540A wiek ok 3-4lata
Napięcie na aku 11.8v, podczas kręcenia spada do 9-10v.
Pobór prądu zgaszonego samochodu po zamknięciu drzwi z pilota 0.08A po minucie spada do 0.03-0.04A (nie mam alarmu, tylko diodę od centralnego)
Wydaje mi sie ze ten aku po prostu juz umarł bo raczek 0.04A nie rozładuje baterii tak szybko.
Mam szukać aku o takich samych parametrach ? bo tutaj polecacie 52/60 a nawet 72Ah czy może jednak próbować naładować ten aku i może będzie żył.
Dodam ze nie posiadam dodatkowych odbiorników prądu typu wypasione audio itp
Owczar - 15-12-2015, 22:29
Sprawdź poziom elektrolitu. Z tego co wiem można zdjąć te pokrywę. Doładuj małym prądem. Sprawdź ładowanie. Jeśli sytuacja się powtórzy to zmień aku. U mnie Silver padł jeszcze szybciej więc raczej nastaw się na to ze nic z tego nie będzie.
inq - 15-12-2015, 22:34
No pewnie, że próbuj ładować. Po następnej takiej akcji ja bym jednak kupował nowy. Jeśli chodzi o amperaż to 2 litrowy silnik spokojnie coś 50-60Ah ogarnie.
Hugo - 16-12-2015, 07:58
Shockwave, instrukcja obsługi podaje 52 Ah i taki w zupełności wystarczy. Akumulatory bosza to śmieci. Ja mam prawie 6 letniego Exide'a, który pada po 15 minutowym słuchaniu muzyki na postoju, a przy mrozach -15 st. C w zeszłym roku kręcił jak szalony, w tym nadal kręci tak samo i pewnie gdyby przyszły mrozy to nadal by się nie zająknął. Prawdziwy akumulator. Polecam Centrę/Exide lub Yuasę.
wyderka - 16-12-2015, 08:58
Hugo centra? , to juz lepiej Varta albo Westa [/b]
inq - 16-12-2015, 09:47
wyderka, Ja na taksówce Centre Futurę blisko 3 lata użytkowałem i nie było objawów zużycia. Znajomi w większości co 2 zimę musieli zmieniać, rzadko kto miał aku przez 3 zimy.
|
|
|