To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?

JCH - 09-09-2010, 11:53

gzesiolek napisał/a:
JCH napisał/a:
W Moto można było dostać zniżkę za podkładki pod tablice.
oczywiscie ich, a nie mitsumaniakow ;)
Ot szczegół taki ;)
racer1972 - 10-09-2010, 01:20

Jestem leniwa bestia więc wysłałem maile... :mrgreen:

Po 30 minutach odpowiedział Her-Gum Zabrze - 280zł + materiały... Reszta na razie olewka ale dam im trochę czasu... :twisted:

bastek - 10-09-2010, 06:01

racer1972 napisał/a:
ale dam im trochę czasu

od większości dealerów nie doczekałem się do tej pory (1,5 roku) odpowiedzi w sprawie zakupu....
ktos też wysyłał maile w sprawie przeglądu, z tym samym skutkiem....

olosoft - 10-09-2010, 17:36

Dziś byłem na pierwszym przeglądzie. Szybciutko i sprawnie w Plichta, Gdynia, Morska 80. Całość 728zł brutto z groszami. Przy czym sam wymieniałem wcześniej filtr kabinowy na węglowy Mann-a i odgrzybiałem klimę CRC Airco Cleaner-em bo zaczynało walić muchomorem. Z racji samodzielnej wymiany nie miałem żadnych kłopotów no i przez to niższa cena przeglądu. Dodatkowo w tej cenie ujęty jest lakier zaprawkowy X42, przegląd powłoki lakierniczej i alarmu. Za dolewki płynów nie policzyli ani grosza. Samochodu nie myli bo nie chciałem - prawie zawsze jeżdżę czystym. :)

Polecam z czystym sumieniem.

Za to przy okazji NIE polecam Margo, w którym kupiłem auto, miałem z nimi parę drobnych przygód oraz zamówiłem u nich lakier zaprawkowy jakieś 2 miesiące temu i do tej pory na niego czekam - teraz już mam na 'wszakij słuczaj' od Plichty. :)

racer1972 - 10-09-2010, 17:50

Dziś odezwało się Japan Motors Katowice - Koszt przeglądu 308zł na własnych materiałach... Olosoft 728zł ? Coś drogo Cię podliczyli... :doubt:
olosoft - 10-09-2010, 18:04

racer1972 napisał/a:
Dziś odezwało się Japan Motors Katowice - Koszt przeglądu 308zł na własnych materiałach... Olosoft 728zł ? Coś drogo Cię podliczyli... :doubt:

Robocizna 280zł, reszta to materiały. Mogłem kupić sam ale chciałem mieć wszystko na 1 FV ze względu na kwestie księgowe.

jac - 10-09-2010, 19:50

olosoft napisał/a:

Za to przy okazji NIE polecam Margo, w którym kupiłem auto, miałem z nimi parę drobnych przygód oraz zamówiłem u nich lakier zaprawkowy jakieś 2 miesiące temu i do tej pory na niego czekam - teraz już mam na 'wszakij słuczaj' od Plichty. :)

Podpisuje sie pod tym, w Margo kupilem samochod zonie i caly czas czulem sie tak jakby oni robili mi wielka laske ze w ogole laskawie ze mna rozmawiaja. Pozniej u Plichty kupowalem 4 samochody (dwa swoje i dwa w imieniu kolegow - bo wg nich mnie juz znaja itp ...) i obsluga klienta w porownaniu z Margo to niebo a ziemia. Ja rozumiem ze nie kupujemy Maybacha albo S-Clasy ale sprzedawca wg mnie powinien wykazac pewne zainteresowanie klientem no chyba zeby zacytowac wypowiedz dziekana pewnej uczelni z filmu w ktorym gral "mlody Stuhr": "Jeszcze pomysla (klienci znaczy) ze my (sprzedawcy) jestesmy tu dla nich!!" ;-)

Anonymous - 10-09-2010, 22:59

...........a ja korzystam z usług Margo w Gdyni i nie potwierdzam negatywnych odczuć kolegów, wymienili mi radio, które zamówiłem na maila:)lakier do zaprawek był w 3 dni, kontakt bardzo dobry, generalnie nie używam telefonu w kontaktach z serwisem, natomiast jakość odbioru radia pozostawia nadal wiele do życzenia...............
racer1972 - 11-09-2010, 23:48

Przecież pierwszy przegląd to tylko olej z filtrem (150zł) i filtr kabinowy (45zł) + przegląd lakieru (?zł)... Jakoś mi nie wychodzi taka zawrotna kwota... :doubt:
mjsystem - 12-09-2010, 20:22

Jadę na przegląd 20k do Witpolu w Tychach i napiszę ile co i za co:)
Anonymous - 13-09-2010, 16:22

Co do radia, muszę napisać do MMC, że wymiana nie pomogła itd itp, zobaczymy co z tego będzie.
racer1972 - 15-09-2010, 01:09

A wczoraj odezwało się niezależne ASO z Paderewskiego w Katowicach - koszt przeglądu 357zł bez materiałów i uwaga :!: Trzeba kupić u nich oryginalny filtr oleju za 40zł bo inaczej nie uznają gwarancji na silnik :rolleyes: Ale herezje... Tak więc po kilku dniach odezwali się wszyscy poza ASO Sobczyk... Ale w końcu tam kupiłem auto... :butthead:
JCH - 15-09-2010, 13:57

racer1972 napisał/a:
Trzeba kupić u nich oryginalny filtr oleju za 40zł bo inaczej nie uznają gwarancji na silnik
IMO całkiem słuszne podejście. I ja taki stan rzeczy bym zaakceptował :)
Radassss - 15-09-2010, 14:00

Dyrektywa UE zabrania takiego podejscia, wiec niech nie swiruja pawiana ;)
Uwex - 15-09-2010, 14:40

JCH napisał/a:
IMO całkiem słuszne podejście

Tzn. że jakiś inny firmowy filtr będzie gorszy od tego ichniejszego ? Np. Mann czy inny Bosch ? Przecież to są uznane firmy i można kupić ich filtry dedykowane do danego silnika , więc w czym problem ?