To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85

koszmarek - 09-03-2011, 14:41

nie wsadzi ;)
Maretzky85 - 14-03-2011, 23:45

Zabrałem się za podgrzewanie siedzeń. Zdjąłem tapicerki z obu foteli kierowców (?).
No a jak już zdjąłem to postanowiłem wyprać ten z bordowego w międzyczasie jeżdżąc na zarzuconej tapicerce z białego :D Okazuje się, że po dwukrotnym wrzuceniu do gorącej wody z vanishem i jakimś zmiękczaczem z szaro-ciemnoszarego zrobił się niebiesko szary fotel :D

Dziś maty grzewcze zostały wyprute, jutro pewnie będzie wszywanie i jakoś pojutrze montaż :>
Jeszcze tylko pozostaje zrobić odpowiednie dziury na panel podgrzewanych foteli, zrobić drugi fotel i będzie cacy :)

Biały tymczasem został sprzedany mojemu dobremu koledze, który z grubej rury zabiera się za blacharkę :P Hurtowo w sobotę planujemy kupić elementy wymienne nadwozia w dobrym stanie :D
Montaż pewnie będzie jak już zostanie poskładany w środku i jak dostanie ode mnie na odchodne silnik który był, ale wylatał do bordowego :)

Silniczek w bordowym na razie nie raczy brać oleju, jeździ przyzwoicie i nie kopci :D Jestem zadowolony coraz bardziej :}

Maretzky85 - 17-03-2011, 22:21

Ostatnio stwierdziłem, że ja chyba nie mogę mieć auta w którym nic nie mam do zrobienia :P A do tego zbliżał się biały :D W sumie to mechanicznie już mu chyba nic nie dolegało, same pierdy :P Nie licząc blachy, której sam raczej nie mógłbym zrobić oczywiście...

No i chyba nikt mojego tematu normalnie nie odwiedza bo taka paskudna cisza...

fj_mike - 17-03-2011, 22:23

Czytam regularnie ;)
Andrew - 17-03-2011, 22:29

Ja też śledzę :wink:
Marcin-Krak - 17-03-2011, 22:30

Zakładowa lista prawie, kto śledzi temat.

Tak trochę lekko OT. Czy mieszkanie macie urządzone, czy Gal będzie służył dopiero za ciężarówkę? Ciekawe jak sobie da radę ;) (o ile to go dopiero czeka).

Wszyc - 17-03-2011, 22:35

Ja tam śledzę ale dużo więcej rzeczy ciekawych można dowiedzieć się przez telefon :D :D :D
swinks_UK - 17-03-2011, 22:49

Ja też obecny... :D
Hugo - 17-03-2011, 22:59

Ja też... :D
mkm - 18-03-2011, 01:23

Jak się taka lista obecności zrobila to też się dopiszę :P
Czytam 8)

Krzyzak - 18-03-2011, 06:33

Maretzky85 napisał/a:
chyba nie mogę mieć auta w którym nic nie mam do zrobienia

też tak myślałem - do czasu kupna rekina... - tu jest aż za dużo :P

ps. czytam regularnie, ale mam podobne przemyślenia patrząc na swój temat... może dlatego tak niewiele tam piszę

Misiek :) - 18-03-2011, 08:11

Melduje się pokornie, a nie komentuje bo nie chce pisać o byle czym i byle jak :P
Jak już mówiłem Ci...
Jeśli będą Cię ręce swędzieć że nie ma nic do roboty przy samochodzie to zadzwoń do mnie. Zaraz coś się znajdzie :P
Co do tapicerki to naprawde fajnie się prezentuje po praniu :)
Będe też musiał kiedyś tak zrobić

Maretzky85 - 18-03-2011, 08:45

Marcin-Krak napisał/a:
Gal będzie służył dopiero za ciężarówkę?

Gal Cargo ? :D Będzie na pewno woził różne rzeczy, natomiast postaram się nie przegiąć z ciężarem :P

Wszyc napisał/a:
ciekawych można dowiedzieć się przez telefon :D :D :D

jak zrobić, żeby się nie narobić a zarobić ?? :P :twisted:

Krzyzak napisał/a:
też tak myślałem - do czasu kupna rekina...

Darku - właśnie dlatego nie kupię nigdy rekina...
Była chwila, kiedy mi się nawet podobał, ale to dlatego, że nie widziałem nic poza zewnętrzną powłoką. Środek mi nie pasował, ale to już mniejsza kwestia...
Rozwaliło mnie: Rdzewiejące nadkola, pordzewiałe śruby przy silniku i zawieszeniu, wielowachaczowe przekombinowane zawieszenie, badziewnej jakości śrubki... no to tak ogólnie.
No i moc... 2.5 V6 i 178 KM, gdzie ja mam 2.0 R4 i prawie 150 ? :D
Z przykrością stwierdzam, że między E3 i EA jest ogromna przepaść jakościowa - na korzyść E3 oczywiście. Zaraz mnie tu ludzie pozabijają, ale uważam ,ze E5 był zaczątkiem tandetyzmu w Galantach :P

Misiek :) napisał/a:
bo nie chce pisać o byle czym i byle jak :P

Czasem lepiej tak niż wcale :P Kilka ostatnich postów tutaj się czułem jakbym rzucał grochem o ścianę ... :P

Misiek :) napisał/a:
Co do tapicerki to naprawde fajnie się prezentuje po praniu :)

Na razie sam fotel kierowcy :P Ale fakt, wygląda inaczej :D

Krzyzak napisał/a:
podobne przemyślenia

Zrób podobną prowokację ;p :twisted: :twisted:

Poza tym dzięki wszystkim za odzew ;) Przynajmniej wiem, że nie piszę sam do siebie.

viader - 18-03-2011, 09:34

Ja też czytam Twój temat od dawna. Jak nie będzie już co robić przy Twoim to chętnie podjadę ze swoim struclem :D Niedługo planuję wrzucić sprężyny obniżające...

Acha, znalazłem ten diwajs do wyciągania wgnieceń, ale jest trochę wybrakowany, musiałbyś się zaopatrzyć w pistolet z klejem na gorąco, brakuje też takiej skrobaczki do zdejmowania tego kleju.

koszmarek - 18-03-2011, 09:42

ja nie zaglądam, ale czytam, a co ;P a komentuje na bierząco :D

viader napisał/a:
w pistolet z klejem na gorąco

ja mam taki :D