Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
Kleju - 28-07-2010, 15:14
Cytat: | Kleju, ja mysle czy by nie włożyć od strony kierowcy |
Ale co?
Wiązka z pod maski wchodzi w dwóch miejscach. Jeden otwór jest na ścianie grodziowej naprzeciw pasażera (i ten przepust widać w komorze silnika), a drugi otwór jest między błotnikiem kierowcy a podłużnicą (tego otworu nie widać bo trzeba ściągnąć błotnik i nadkole, tam razem z przewodami idzie linka od maski).
Nie ma innej opcji, żeby to inaczej zrobić. Gdzieś trzeba ciąć i łączyć.
rosomak1983 - 28-07-2010, 15:17
Kleju, a jak zamontujesz kompa po stronie kierowcy (polskiego) czyli pasarzera angielskiego powinno byc tak samo tylko czy otwory w grodzi sa...
Kleju - 28-07-2010, 15:26
rosomak1983 napisał/a: | Kleju, a jak zamontujesz kompa po stronie kierowcy (polskiego) czyli pasarzera angielskiego powinno byc tak samo tylko czy otwory w grodzi sa... |
Komputer będzie po normalnej stronie, przy nogach pasażera. Wiązka będzie ułożona jak w europejskim colcie. Z tym małym szczegółem że z jednej strony będą przedłużone kable. W kabinie już nie będzie żadnych kombinacji.
rosomak1983 - 28-07-2010, 15:38
Kleju, oka ale ja mysle zrobic to bez przedłuzania wiesz moze czy sa otwory co o tym myslisz ???
Kleju - 28-07-2010, 15:49
rosomak1983 napisał/a: | Kleju, oka ale ja mysle zrobic to bez przedłuzania wiesz moze czy sa otwory co o tym myslisz ??? |
Też myślałem żeby tak zrobić, ale:
- otworów nie ma gratis Trzeba nowe zrobić
- nie połaczysz niektórych kostek, bo najzwyklej w świecie kable będą za krótkie
- Puszke z biezpiecznikami będziesz musiał dać po drugiej stronie, co będzie skutkować tym że będziesz miał kostki od świateł i kierunkowskazów nie po tej stronie...
Jednym słowem, bez przedłużenia kabli się nie da...
rosomak1983 - 28-07-2010, 15:51
Kleju, dziekuje bardzo za wyjasnienie sprawy teraz wszystko rozumiem
Kleju - 30-07-2010, 21:42
Trochę się przez ostatnie dni działo
Wziąłem się za przedłużanie wiązki, 28 kabli do przedłużenia. Wykorzystałem wiązke z glxi i 25 kabli ma takie same kolory jak w instalacji z cyborga Tylko 3 kable nie odpowiadają kolorystyce z oryginalną wiązką.
Wczoraj całe popołudnie do późnego wieczora ucinanie, lutowanie, sprawdzanie czy jest przejście i tak w kółko. Ale instalacja gotowa:
Później przód potraktowałem "barankiem" (będzie jeszcze konserwacja)
I tak samo z tyłem:
Wiązka już położona w komorze, lampy przykrecone żeby podpasować długość kabli
Kostki już w kabinie
Na sam koniec zająłem się bzdetami czyli założyłem lampy, zderzak tylko złapałem na śrubach na razie bo jeszcze musze plastiki w nadkola poprzykręcać i ramię wycieraczki też założone
Zaczyna wyglądać jak auto
Silnika już nie udało się upchać... Może w następnym tygodniu.
Jeszcze przy wycinaniu szyby przedniej z cyborga rozcharatałem sobie nogę... Do szycia się nadawała, ale że by to zajeło trochę czasu, więc szybki opatrunek i dalej do roboty
robertdg - 30-07-2010, 22:05
Kleju napisał/a: | Jeszcze przy wycinaniu szyby przedniej z cyborga rozcharatałem sobie nogę... Do szycia się nadawała, ale że by to zajeło trochę czasu, więc szybki opatrunek i dalej do roboty | Gdzieś Ty ja wpychał zrozumiałbym ręke, ale noge
Kleju - 30-07-2010, 22:14
robertdg napisał/a: | Gdzieś Ty ja wpychał zrozumiałbym ręke, ale noge |
A żeby było zabawniej to o metalowy stelaż co jest od wewnątrz drzwi ją rozwaliłem...
mkm - 31-07-2010, 00:14
Tył poki co wyglada niewinnie
Gdzie przeciwmgielne ?
Kleju - 31-07-2010, 00:41
mkm napisał/a: | Gdzie przeciwmgielne ? |
Ni ma W tym zderzaku nie ma opcji na przeciwgielne A w japonii nie jest obowiązkowe
Tak wiem, wiem przegląd Pomyślimy...
mkm - 31-07-2010, 00:43
Na upartego mozna sprobowac przerobic wewnetrzna od swiateł. Miejsce na duza zarowke raczej jest, wiec "na sztuke" by było.
Kleju - 31-07-2010, 01:42
mkm napisał/a: | Na upartego mozna sprobowac przerobic wewnetrzna od swiateł. Miejsce na duza zarowke raczej jest, wiec "na sztuke" by było. |
Albo taka prowizorka jak była
Kleju - 08-08-2010, 18:46
mkm napisał/a: | Kleju, co z tymi wahaczami? Inne? |
W końcu wiem. Odpowiedź w dalszej części postu
Okazało że ściana grodziowa z wersji ze skrzynią automat, różni się od wersji ze skrzynią manualną. I trzeba zrobić dwa otwory na śruby i jeden duży na pompkę sprzęgła. Ale już się z tym uporałem
Jak widać pedały już zamontowane
Jest jeszcze problem, bo potrzebuję wężyk/rurkę żeby połaczyć pompkę ze skrzynią biegów. Ale kupię używany.
Założyłem też wygłuszenie na ściane grodziową:
Później już tylko położenie instalacji w kabinie
Ciekawe że w cyborgu uchwyt (ten na dole) jest inny niż w glxi. I są jeszcze dwa z tyłu
Tak samo sposób montażu pasów. W glxi jest regulacja wysokości:
W cyborgu nie ma tego i u mnie też nie będzie
I na dole pasy są przykręcone tylko jedną śrubą, a nie jak w glxi na takim pałąku.
Na koniec największa zagadka Czy wahacze pasują z wersji z bębnami na wersję z tarczami...
Tak pasują identyczny wahacz jest
Tadam
Zaopatrzyłem się też zestaw do konserwacji
I na sam koniec już konserwacja w nadkole
A później jak chciałem założyc koła to 13" nie weszło na zacisk, miałem jeszcze 14" też nie weszło I musiałem zacisk ściągnąć żeby auto było można ruszyć
mkm - 08-08-2010, 18:55
mkm napisał/a: | Kleju, nie trac nadziei.
To moze byc kwestia rysunku. |
|
|
|