Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 25-02-2010, 19:16
ciekawe......., gdzie ustawiłeś sobie język polski? ja nic takiego nie mam. jest ang., niem., ruski, czeski, norweski etc. jeszcze raz: wchodzisz w Navi/settings/strzałka w prawo i Time (lub wariant polski godzina data czy coś takiego). tam dopasowujesz sobie datę i godzinę do tego co uważasz za stosowne, niezależnie od wyboru strefy czasowej.
Język polski ja mam tam gdzie ty wszystkie te języki
Wchodząc w Time /u mnie God i data / ustawiam datę i czas taki jak mi odpowiada,strzałką wprawo powracam do Nawigacja,Zdjęcia,Ustawienia,Muzyka,Film, Exit i po chwili z automatu powraca na czas +7.Nie zapamiętuje tego ręcznego ustawienia
[ Dodano: 25-02-2010, 19:22 ]
W jaki sposób płaciliście w Rofaudio za zakupy, bo chcą ode mnie przelewu z Western Union, wy też tak samo mieliście ?
Ja płaciłem przelewem z konta można też zapłacić PayPalem
Zrób sobie tak żebyś ominął cło a zapłacił tylko sad
Grzesq - 25-02-2010, 19:30
13zbyszek13 napisał/a: |
Ja płaciłem przelewem z konta można też zapłacić PayPalem
Zrób sobie tak żebyś ominął cło a zapłacił tylko sad |
A możesz podać jakieś szczegóły ? Jak ten SAD zapłacić ? Mam dane do przelewu Western Union od nich, więc jak mogę zrobić przelew ? Zapytać o dane do przelewu - ale czy akceptują taką formę płatności ?
mitsu00 - 25-02-2010, 19:36
Grzesq napisał/a: | W jaki sposób płaciliście w Rofaudio za zakupy, bo chcą ode mnie przelewu z Western Union, wy też tak samo mieliście ? |
Ale jaja....... Przez wester Union czy MoneyGram to jak dać komuś kasę bezpośrednio do ręki...... ja w Ipmart płaciłem przelewem bezpośrednio na ich konto w ING w Warszawie. Ja na twoim miejscu zapytalbym czy nie mozna np przez PayPal czy bezpośrednio na ich konto w HK. wtedy masz potwierdzenie zapłaty.
Pozdr.
13zbyszek13 - 25-02-2010, 19:43
Grzesq
napisałem Ci pw
mitsu00 - 25-02-2010, 19:50
13zbyszek13 napisał/a: | Język polski ja mam tam gdzie ty wszystkie te języki
Wchodząc w Time /u mnie God i data / ustawiam datę i czas taki jak mi odpowiada,strzałką wprawo powracam do Nawigacja,Zdjęcia,Ustawienia,Muzyka,Film, Exit i po chwili z automatu powraca na czas +7.Nie zapamiętuje tego ręcznego ustawienia |
W takim razie masz jakiś inny Soft urządzeia z błędami. Musisz napisać do Chińczyków żeby ci przesłali jakąś aktualizację, bo mnie nic się nie przestawia. Jak raz ustawiłem czas i date to tak zostaje.
Pozdr.
[ Dodano: 25-02-2010, 19:53 ]
Grzesq napisał/a: | Mam dane do przelewu Western Union od nich, więc jak mogę zrobić przelew ? Zapytać o dane do przelewu - ale czy akceptują taką formę płatności ? |
Nie wysyłaj żadnych pieniędzy przez Western Union bo możesz stracić wpłacona kase i nie masz żadnego potwierdzenia że zapłaciłeś za dany towar. Pracuje w bankowości i coś o tym wiem......
Grzesq - 25-02-2010, 19:59
13zbyszek13 napisał/a: | Grzesq
napisałem Ci pw |
Kurde,nic nie mam...
[ Dodano: 25-02-2010, 20:01 ]
Cytat: | Nie wysyłaj żadnych pieniędzy przez Western Union bo możesz stracić wpłacona kase i nie masz żadnego potwierdzenia że zapłaciłeś za dany towar. Pracuje w bankowości i coś o tym wiem |
No i dlatego Was się radzę Drodzy Forumowicz
Dzięki za info, będę nalegał w mailu do Jessici na PayPal.[/quote]
13zbyszek13 - 25-02-2010, 20:09
Grzesq
napisałem Ci email
tomko - 25-02-2010, 21:22
mitsu00 napisał/a: | Grzesq napisał/a: | W jaki sposób płaciliście w Rofaudio za zakupy, bo chcą ode mnie przelewu z Western Union, wy też tak samo mieliście ? |
Ale jaja....... Przez wester Union czy MoneyGram to jak dać komuś kasę bezpośrednio do ręki...... ja w Ipmart płaciłem przelewem bezpośrednio na ich konto w ING w Warszawie. Ja na twoim miejscu zapytalbym czy nie mozna np przez PayPal czy bezpośrednio na ich konto w HK. wtedy masz potwierdzenie zapłaty.
Pozdr. |
Panowie nie siejcie paniki, kilka osob z tego forum ze mna na czele zaplacilo przez Western Union i nic sie nie stalo, nie widze powodu do obaw. Ta forma zaplaty jest zdecydowanie najszybsza, odbiorca ma kase kilka minut po tym jak ja wplacimy.
Plac kolego przez Western i nie obawiaj sie !!!
VG - 25-02-2010, 21:27
Jaka jest prowizja za Western Union ? bo przez paypal doliczaja 5%, ale paypal jest zedycowanie bezpieczenjsze i mozna placic karta .
Ja tez nie mam zaufania do WU
"Western Union
Sposób płatności przez Western Union to z punktu widzenia oszustów genialny pomysł. Wystarczy wypełnić formularz, uiścić opłatę i wpłacić kwotę, którą chcemy przekazać. Otrzymany od pracownika numer kontrolny przekazujemy odbiorcy przekazu i po kilkunastu minutach pieniądze są możliwe do podjęcia w dowolnej agencji Western Union na całym świecie.
Prostota ta i pozorne tylko zabezpieczenie spowodowały ogromne zainteresowanie tą formą przekazu pieniędzy przez oszustów na całym świecie. Po podjęciu pieniędzy w agencji Western Union, ślad po pieniądzach znika. Pamiętajmy: nie ma praktycznie żadnej możliwości zidentyfikowania osoby odbierającej pieniądze. Pieniądze może odebrać dowolna osoba znająca szczegóły transakcji.
Western Union oraz mu podobne usługi (np. MoneyGram) służyć może jedynie do przesyłania pieniędzy znanym nam, sprawdzonym osobom. W innym wypadku nie zdaje egzaminu i jest jednym z najważniejszych symptomów oszustwa. Jeśli sprzedawca nalega na użycie przekazu Western Union lub jest to wręcz jedyna opcja płatności jaką akceptuje możemy mieć prawie stuprocentową pewność, że chce nas oszukać. Najbezpieczniej będzie z góry założyć, że Western Union Money Transfer nie jest narzędziem biznesowym.
Znane są też przypadki, w których sprzedawca próbuje wmówić, że tymczasowa zmiana danych odbiorcy na przekazie ma na celu w lepszy sposób zabezpieczyć kupującego. Dopiero po otrzymaniu paczki z zamówionym towarem kupujący zmienia dane na prawidłowe, umożliwiając sprzedawcy wypłatę pieniędzy. To częsty trick oszustów, który ma osłabić naszą czujność. Błędne dane beneficjenta w żaden sposób nie blokują wypłaty pieniędzy.
"
http://www.bigchina.pl/ar...niknac_oszustow
Dora - 25-02-2010, 21:46
Ryzyko istnieje, mając świadomość zagrożeń zamówiłem w rofaudio sprzęt płacąc WU.
Otrzymałem sprzęt zgodnie z zamówieniem a całość: radyjko, kamera, przesyłka i sad wyniosła 2300zł.
Najważniejsze, że jest wybór zakupu.
mitsu00 - 25-02-2010, 21:47
VG napisał/a: | Jaka jest prowizja za Western Union ? bo przez paypal doliczaja 5%, ale paypal jest zedycowanie bezpieczenjsze i mozna placic karta .
Ja tez nie mam zaufania do WU
"Western Union
Sposób płatności przez Western Union to z punktu widzenia oszustów genialny pomysł. Wystarczy wypełnić formularz, uiścić opłatę i wpłacić kwotę, którą chcemy przekazać. Otrzymany od pracownika numer kontrolny przekazujemy odbiorcy przekazu i po kilkunastu minutach pieniądze są możliwe do podjęcia w dowolnej agencji Western Union na całym świecie.
Prostota ta i pozorne tylko zabezpieczenie spowodowały ogromne zainteresowanie tą formą przekazu pieniędzy przez oszustów na całym świecie. Po podjęciu pieniędzy w agencji Western Union, ślad po pieniądzach znika. Pamiętajmy: nie ma praktycznie żadnej możliwości zidentyfikowania osoby odbierającej pieniądze. Pieniądze może odebrać dowolna osoba znająca szczegóły transakcji.
Western Union oraz mu podobne usługi (np. MoneyGram) służyć może jedynie do przesyłania pieniędzy znanym nam, sprawdzonym osobom. W innym wypadku nie zdaje egzaminu i jest jednym z najważniejszych symptomów oszustwa. Jeśli sprzedawca nalega na użycie przekazu Western Union lub jest to wręcz jedyna opcja płatności jaką akceptuje możemy mieć prawie stuprocentową pewność, że chce nas oszukać. Najbezpieczniej będzie z góry założyć, że Western Union Money Transfer nie jest narzędziem biznesowym.
Znane są też przypadki, w których sprzedawca próbuje wmówić, że tymczasowa zmiana danych odbiorcy na przekazie ma na celu w lepszy sposób zabezpieczyć kupującego. Dopiero po otrzymaniu paczki z zamówionym towarem kupujący zmienia dane na prawidłowe, umożliwiając sprzedawcy wypłatę pieniędzy. To częsty trick oszustów, który ma osłabić naszą czujność. Błędne dane beneficjenta w żaden sposób nie blokują wypłaty pieniędzy.
"
http://www.bigchina.pl/ar...niknac_oszustow |
Wszystko sie zgadza za wyjatkiem faktu że pieniądze wysyłane są do danego kraju i podjąć je mozna w danym kraju a nie w dowolnej placówce Western Union na świecie.
Pozdr.
13zbyszek13 - 26-02-2010, 08:33
koledzy posiadający Chińczyka czy wiecie jak sprawdzić na którym programie operacyjnym on śmiga,podają że na Windows CE 5.0.A ja mam podejrzenie że na Windows CE 4.2
Grzesq - 26-02-2010, 09:47
Kontaktowałem się z Rofaudio i nie ma problemu ze zmianą rodzaju płatności - co komu pasuje.
Akceptują : Western Union, PayPal oraz przelew bankowy - pytanie co komu się bardziej opłaca, ponieważ wszystkie w/w formy płatności są obciążone dodatkowymi opłatami a przelew nawet dwukrotnie bo poza opłatą za przelew Rofaudio wymaga dodania 7 USD jako koszt wypłaty w ich banku.
Generalnie - najważniejsze, że jest wybór i nie naciskaja na Western Union
mitsu00 - 26-02-2010, 09:56
Grzesq napisał/a: | Kontaktowałem się z Rofaudio i nie ma problemu ze zmianą rodzaju płatności - co komu pasuje.
Akceptują : Western Union, PayPal oraz przelew bankowy - pytanie co komu się bardziej opłaca, ponieważ wszystkie w/w formy płatności są obciążone dodatkowymi opłatami a przelew nawet dwukrotnie bo poza opłatą za przelew Rofaudio wymaga dodania 7 USD jako koszt wypłaty w ich banku.
Generalnie - najważniejsze, że jest wybór i nie naciskaja na Western Union |
Kolego, robisz przelew bankowy zagr. i to kosztuje prowizję dla banku. Jest to jednak najbezpieczniejsza forma platności (lub PayPal) bo masz potwierdzenie że płacisz za dany towar. Przekazy pieniężne są rozwiązaniem dla rodziców wysyłajacym dzieciom za granicą pieniążki w razie potrzeby. Po prostu dajesz komuś kasę do ręki tyle że elektronicznie. Nie twierdzę że ROF to oszuści ale w 99% przypadków na świecie, firmy które wymagają przelewu za zamówiony towar przekazem pieniężnym, albo chcą cię oszukać, albo wykiwać w jakiś sposób ichniejszego fiskusa. Nie ma bowiem sladu wpływu na konto firmowe zapłaty za dany towar. Wtedy mogą sobie sami wypisać fikcyjną fakturę i powiedzmy teoretycznie z twoich 600 USD wpisać 400 USD, a resztę wsadzić do kieszeni.....
Pozdr.
13zbyszek13 - 26-02-2010, 10:04
Ponawiam pytanie
koledzy posiadający Chińczyka czy wiecie jak sprawdzić na którym programie operacyjnym on śmiga,podają że na Windows CE 5.0.A ja mam podejrzenie że na Windows CE 4.2
|
|
|