Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
lexus - 21-09-2011, 13:00
.Mnie się podoba ,mam tak samo założone ledy i wygląda jak orginał.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
DJ Fazi - 21-09-2011, 13:15
| Dario_W napisał/a: | | dlatego też ja nie montuję wcale. może założę diody w halogenach, widziałem to już w Outku w Niemczech i naprawdę ładnie to wyglądało. |
To by mnie też interesowało, tylko jakieś foto najsampierw by się przydało
michu300 - 21-09-2011, 13:35
| DJ Fazi napisał/a: | | Dario_W napisał/a: | | dlatego też ja nie montuję wcale. może założę diody w halogenach, widziałem to już w Outku w Niemczech i naprawdę ładnie to wyglądało. |
To by mnie też interesowało, tylko jakieś foto najsampierw by się przydało |
Są całe wkładki okrągłe zamiast halogenów. Np. tutaj http://auto-dodatki.com/product.php?id_product=228
Ja osobiście nie chcę się pozbywać halogenów mimo wszystko. Nie lubię takiej dekompletacji.
borsak1 - 26-09-2011, 13:08
A czy ktoś ma dzienne ledy w nowej budzie ?
michu300 - 26-09-2011, 14:18
| borsak1 napisał/a: | | A czy ktoś ma dzienne ledy w nowej budzie ? |
Patrz kilka postów wcześniej, pochwalił się small Zresztą ja już też mam przygotowane do montażu, ale czekam, aż mi w serwisie wyłączą tryb skandynawski.
luckym - 26-09-2011, 15:25
tak ja mem LEDy,zakupione od razu z nowym -od dilera - wynegocjowalem cene prawie "allegrowa" chociaz rzeczywiscie na poczatku 1500 krzykneli....
wyglada toto ladnie i naprawde dodaje szyku i bajera
no i jak wjezdzam do tunelu itp. to sie zalaczaja wtedy xenonki-wiec jest gites- zawsze to troche "zaoszczedza" na zuzyciu sie xenona...
aha i wraz z tym dali mi homologacje na ledziki
wiec ogolnie- POLECAM bo WARTO
xylen - 26-09-2011, 17:20
Chyba też takie mojemu miśkowi sprawie, ładnie wygląda...
13zbyszek13 - 27-09-2011, 18:38
| luckym napisał/a: | | no i jak wjezdzam do tunelu itp. to sie zalaczaja wtedy xenonki-wiec jest gites- zawsze to troche "zaoszczedza" na zuzyciu sie xenona... |
Więcej kolego na pewno zaoszczędzasz na płynie do spryskiwaczy posiadając LEDy do jazdy dziennej.
luckym - 27-09-2011, 18:49
No wiesz....jesli za dnia jezdze to sie lampa nie zuzywa.a wg przepisow trza caly czas jezdzic.wiec uwazam ze naprawde jest ro mierzalne zaoszczedzenie. te kilka godz dziennie w skali roku robi swoje....no ale to of koz tak przy okazji....bo jednak autko wyglada fajnieeeee
AndrzejKrok - 27-09-2011, 22:53
panowie a nie da się ustawić kompem serwisowym jak to jest w innych markach żeby spryski działały powiedzmy co 6 sprysk na szybę ?
michu300 - 28-09-2011, 06:57
| AndrzejKrok napisał/a: | | panowie a nie da się ustawić kompem serwisowym jak to jest w innych markach żeby spryski działały powiedzmy co 6 sprysk na szybę ? |
Ja sobie niczego urwać nie dam, ale w glonojadzie nie pryska za każdym razem. Płynu starcza na dość długo.
13zbyszek13 - 28-09-2011, 07:17
| AndrzejKrok napisał/a: | | panowie a nie da się ustawić kompem serwisowym jak to jest w innych markach żeby spryski działały powiedzmy co 6 sprysk na szybę ? |
Nie da się, idealnym rozwiązaniem jest założenie świateł do jazdy dziennej i wyłączenie trybu skandynawskiego.
Spryski na xenony działają tylko w momencie ich świecenia.
Mnie osobiście pasuje to bardzo ze względów estetycznych, mając czyste autko spryskując sobie delikatnie samą szybę nie chlapię sobie całego przodu ze sprysków xenonów.
Dario_W - 28-09-2011, 07:34
u mnie leci na reflektory przy pierwszym włączeniu spriskiwaczy po włączeniu silnika, to napewno
borsak1 - 28-09-2011, 08:16
| luckym napisał/a: | | No wiesz....jesli za dnia jezdze to sie lampa nie zuzywa.a wg przepisow trza caly czas jezdzic.wiec uwazam ze naprawde jest ro mierzalne zaoszczedzenie. te kilka godz dziennie w skali roku robi swoje....no ale to of koz tak przy okazji....bo jednak autko wyglada fajnieeeee |
No nie wiem:
- dzienne 1200
- xsenon wymieniany co jakiś czas nie powiem co ile bo mam pierwszy raz xenony ale nie kosztują raczej 1200
suma sumarum nie daje oszczędności
Inną rzeczą jest wygląd (bajer) diod
13zbyszek13 - 02-10-2011, 17:46
| borsak1 napisał/a: | Inną rzeczą jest wygląd (bajer) diod |
|
|
|