To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

lexus - 21-09-2011, 13:00

.Mnie się podoba ,mam tak samo założone ledy i wygląda jak orginał.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

DJ Fazi - 21-09-2011, 13:15

Dario_W napisał/a:
dlatego też ja nie montuję wcale. może założę diody w halogenach, widziałem to już w Outku w Niemczech i naprawdę ładnie to wyglądało.

To by mnie też interesowało, tylko jakieś foto najsampierw by się przydało ;)

michu300 - 21-09-2011, 13:35

DJ Fazi napisał/a:
Dario_W napisał/a:
dlatego też ja nie montuję wcale. może założę diody w halogenach, widziałem to już w Outku w Niemczech i naprawdę ładnie to wyglądało.

To by mnie też interesowało, tylko jakieś foto najsampierw by się przydało ;)

Są całe wkładki okrągłe zamiast halogenów. Np. tutaj http://auto-dodatki.com/product.php?id_product=228

Ja osobiście nie chcę się pozbywać halogenów mimo wszystko. Nie lubię takiej dekompletacji.

borsak1 - 26-09-2011, 13:08

A czy ktoś ma dzienne ledy w nowej budzie ?
michu300 - 26-09-2011, 14:18

borsak1 napisał/a:
A czy ktoś ma dzienne ledy w nowej budzie ?

Patrz kilka postów wcześniej, pochwalił się small Zresztą ja już też mam przygotowane do montażu, ale czekam, aż mi w serwisie wyłączą tryb skandynawski.

luckym - 26-09-2011, 15:25

tak ja mem LEDy,zakupione od razu z nowym -od dilera - wynegocjowalem cene prawie "allegrowa" :) chociaz rzeczywiscie na poczatku 1500 krzykneli....

wyglada toto ladnie i naprawde dodaje szyku i bajera :)

no i jak wjezdzam do tunelu itp. to sie zalaczaja wtedy xenonki-wiec jest gites- zawsze to troche "zaoszczedza" na zuzyciu sie xenona...

aha i wraz z tym dali mi homologacje na ledziki

wiec ogolnie- POLECAM bo WARTO

xylen - 26-09-2011, 17:20

Chyba też takie mojemu miśkowi sprawie, ładnie wygląda...
13zbyszek13 - 27-09-2011, 18:38

luckym napisał/a:
no i jak wjezdzam do tunelu itp. to sie zalaczaja wtedy xenonki-wiec jest gites- zawsze to troche "zaoszczedza" na zuzyciu sie xenona...

Więcej kolego na pewno zaoszczędzasz na płynie do spryskiwaczy posiadając LEDy do jazdy dziennej.

luckym - 27-09-2011, 18:49

No wiesz....jesli za dnia jezdze to sie lampa nie zuzywa.a wg przepisow trza caly czas jezdzic.wiec uwazam ze naprawde jest ro mierzalne zaoszczedzenie. te kilka godz dziennie w skali roku robi swoje....no ale to of koz tak przy okazji....bo jednak autko wyglada fajnieeeee
AndrzejKrok - 27-09-2011, 22:53

panowie a nie da się ustawić kompem serwisowym jak to jest w innych markach żeby spryski działały powiedzmy co 6 sprysk na szybę ?
michu300 - 28-09-2011, 06:57

AndrzejKrok napisał/a:
panowie a nie da się ustawić kompem serwisowym jak to jest w innych markach żeby spryski działały powiedzmy co 6 sprysk na szybę ?

Ja sobie niczego urwać nie dam, ale w glonojadzie nie pryska za każdym razem. Płynu starcza na dość długo.

13zbyszek13 - 28-09-2011, 07:17

AndrzejKrok napisał/a:

Nie da się, idealnym rozwiązaniem jest założenie świateł do jazdy dziennej i wyłączenie trybu skandynawskiego.
Spryski na xenony działają tylko w momencie ich świecenia.
Mnie osobiście pasuje to bardzo ze względów estetycznych, mając czyste autko spryskując sobie delikatnie samą szybę nie chlapię sobie całego przodu ze sprysków xenonów.

Dario_W - 28-09-2011, 07:34

u mnie leci na reflektory przy pierwszym włączeniu spriskiwaczy po włączeniu silnika, to napewno
borsak1 - 28-09-2011, 08:16

luckym napisał/a:
No wiesz....jesli za dnia jezdze to sie lampa nie zuzywa.a wg przepisow trza caly czas jezdzic.wiec uwazam ze naprawde jest ro mierzalne zaoszczedzenie. te kilka godz dziennie w skali roku robi swoje....no ale to of koz tak przy okazji....bo jednak autko wyglada fajnieeeee

No nie wiem:
- dzienne 1200
- xsenon wymieniany co jakiś czas nie powiem co ile bo mam pierwszy raz xenony ale nie kosztują raczej 1200
suma sumarum nie daje oszczędności

Inną rzeczą jest wygląd (bajer) diod :)

13zbyszek13 - 02-10-2011, 17:46

borsak1 napisał/a:
Inną rzeczą jest wygląd (bajer) diod :)

:lol: