[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.
Uwex - 04-05-2016, 16:21
robertrz napisał/a: | jakiś dyfuzor czy spojler pod zderzak bo naprawde głupio wyglada jak widać te bebechy |
fakt, mnie też się to nie podobało
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=60
coni940 - 11-05-2016, 18:56
mam pytanie o boczne listwy progowe - czy pomniejszają one jakoś znacząco prześwit? chodzi mi o oryginalne listwy zakładane w aso
marcink - 11-05-2016, 19:39
coni940, prześwit jest taki sam jak pod przednim zderzakiem w sportbacku/sedanie po fl
.swat. - 11-05-2016, 21:54
coni940 napisał/a: | czy pomniejszają one jakoś znacząco prześwit? chodzi mi o oryginalne listwy zakładane w aso | Nie, optycznie powiększają za to koła
Yorii - 17-05-2016, 18:47
Witam,
Jeśli chodzi o wiercenie w progach to nie jest to nic strasznego pod warunkiem ze otwór zabezpieczymy najlepiej farna która uzupełni ocynk czyli wszelkiego rodzaju zink spray, alu zink itd na to można przymalować zaprawką w kolorze jeśli ktoś jest pedantem . potem jak wsio wyschnie dopiero zamieścić kołki. A przed kołkami polecam skorzystać z dziurek , i wtrysnąć tyle oleju do profili aby ciekło z każdej szczelinki. Tylko pamiętać by miejsca gdzie będzie naklejona taśma były czyste, nie zapaprać sobie ich. no i reszta to już bajka. Czy zabezpiecza wam w salonie otwory jak będą to robić 70% że nie a 30 że tak. dlaczego ? Bo zanim rdza się rozejdzie pod progiem to będzie po gwarancjach itd:) . Zresztą życie pokierowało mnie na studia zwane metalurgią i mieliśmy tez sporo z zabezpieczeń antykorozyjnych. I panowie warto zapamiętać. Ocynk może się sam "zaleczać" to jest małe ubytki cienkie ryski "zaleja"(mocno niefachowe słowo) się same ocynkiem. wiec zanim nawiert się ruda skala to jeszcze trosze sobie podje lokalnie z obrzeży nawiertu ocynk.
Apropo sam mam dylemat z progami mam 2 pary jedna oryginał ale uszkodzony nadtarty i lekko zniekształcony pewnie pod ciepłym powietrzem by wrócił , i 2 para nieoryginalna czarna z chyba abs lub PP ale lekko inna w kształcie. Mocowania wypadaja w tych samych miejscach ale za cholere nie wywiercę otworów bo po prostu nie trafie w odpowiednie miejsca . Więc zastanawiałem się nad listewką która bym przykleił na taśmę 2 stronną. listewka miała by zaczepy żeby złapać próg w przynajmniej kilku miejscach oryginalnego mocowania tylko teraz pytanie , czy ktos demontował próg i wie ile jest odległości od czoła gniazda kołka w nakładce progu od blachy progu ?
Kavpi - 11-01-2017, 00:15 Temat postu: Lancer - modyfikacje Cześć, niedawno kupiłem Lancera z 2013r. 1.6, 117 Km, fajnym dodatkiem jest to, że ma pakiet Evo. Ale chciałbym zmienić coś jeszcze a mianowicie :
Maskę i przednie nadkola na te z Evo X, oraz koła.
Tutaj rodzą się pytania. Uważacie, że warto?
Gdzie najlepiej szukać wyżej wymienionych elementów?
brylekVFR - 11-01-2017, 10:34 Temat postu: Re: Lancer - modyfikacje
Kavpi napisał/a: | pakiet Evo.? |
A co to za pakiet? Zrób zdjęcie. Czy warto to sobie sam odpowiedz. Mocy to nie doda, a sporo kosztuje. Czy dla Ciebie ten wygląd jest tyle wart?
Może lepiej te pieniądze przeznaczyć na inne modyfikacje.
Koła z EVO mają inne ET, ze względu na zaciski hamulcowe,
tyku - 11-01-2017, 11:04
Kavpi napisał/a: | Uważacie, że warto? | Nie warto, bo się skompromitujesz. Trzeba było kupić evo, a nie rzeźbić.
Na twoim miejscu doposażyłbym lancerka w dobre audio, tempomat, kamerki, czujniki parkowania, dobre tarcze i klocki, wygłuszenie itd.
Tak poza tym jak masz kasę i ochotę to do dzieła.
Wrzuć fotki pakietu evo. Ciekawi mnie co wchodzi w taki pakiet.
Może się skuszę, jak dostanę 500+ w przyszłym miesiącu.
grzesiopol - 11-01-2017, 13:40
Nie wiecie co to pakiet EVO
Spojlery na progi może podkładka pod rejestrację
Fantazja sprzedających jest czasem rozbrajająca
A potem na forum BMW bedą pisać "ale objechałem wczoraj EVO X"
Tak jak napisał tyku - zainwestuj w doposażenie w sprzęt lub wymiana hamulców na lepsze. Będziesz miał bezpieczniej.
Mystic - 12-01-2017, 00:44
Ja mam pakiet evo z salonu Norweskiego i wyglada to świetnie bo odpada caly styling samochodu z zewnatrz,tym bardziej ze to auto samo od siebie w sedanie wyglada strasznie biednie poa przodem do tego jakis fajny wydech i kapeć i auto wyglada elegancko
Inna kwestia ze pakowanie pakietu evo do auta z silnikiem 1.6 w przypadku gdy ten 1.8 143 konie prawie w ogole nie jedzie to jak naklejanie na smietniki typu bmw naklejek M3 czy na yarisa pakietu TRD
Edit: Ten kolokwializm uznawany jest za wulgaryzm.
brylekVFR - 12-01-2017, 10:22
Mystic napisał/a: | Ja mam pakiet evo z salonu Norweskiego |
Drugi z pakietem evo, co to? Czy to jest pakiet evo?
grzesiopol - 12-01-2017, 16:38
Kavpi i Mystic a moze po prostu wystarczy wkleić jakieś zdjęcie swojego pojazdu lub po prostu napisać co wchodzi w skład tego pakietu EVO przy założeniu że sami wiecie coś o tym pakiecie.
Tak dla porównania tak wyglada standardowe EVO X
A tak zwykły Lancer X sedan przed liftem
i po lifcie
mkm - 13-01-2017, 02:26
brylekVFR, foty nie widać.
Jak szybko na norweskie giełdy zerknąłem to zapewne Intense z lotką na klapie.
Mystic - 13-01-2017, 09:16
Co do kolegi powyżej,to nikt o wrzucanie fotek nie prosil
Evo pakiet to dokladka przedniego zderzaka,boczne progi,dokładka tylnego zderzaka,spoiler klapy bagaznika i w opcji byly podobno fotele recaro(ja tych nie mam )
Edit.aa i jeszcze zapomnialbym,aluminiowy wlew paliwa z napisem lancer,co nieszczegolnie mi sie podoba bo wyglada trochę wiejsko...
brylekVFR - 13-01-2017, 11:07
Poprawiłem, czyli ten na moim zdjęciu jest z pakietem EVO?
|
|
|