To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

Jorge - 25-04-2018, 21:31

Panowie, proszę o krótką instrukcję co mam zrobić jak mi się posypał moduł BT. Nie reaguje na przyciski. Dogorywał i mu się umarło.

Mam sprawdzić moduł? Jak to zrobić?
Jaki nowy moduł kupić i jaka cena jest akceptowalna?

Robert_N - 26-04-2018, 07:56

Proponuję kolego z grodu kraka poczytać cały wątek, odpowiedzi jest od gromu.
tokyo - 28-04-2018, 07:56

jw - temat jest naprawde omowiony w kazdym kierunku
ryba605 - 06-06-2018, 19:36

Cześć, potrzebuję pomocy przy zmianie języka w systemie głośnomówiącym, a niestety mój niemiecki jest zerowy i jak słyszę ten język w samochodzie to mam ochotę wysiąść :( jak zmienić język na angielski ?
HUGIO - 06-06-2018, 21:28

ryba605,
Nie wiem, czy to jest jakoś zależne od wersji, ale u mnie wystarczyło włączyć głośnomówiący, coś tam troszkę pogadało i powiedzieć 'English', gdy tam zostawia czas na "nasłuch". Wtedy zapytało chyba o potwierdzenie po Angielsku już, gdy się zgodziłem, to zmieniło :)

Wiem, że w każdym działa poprzez powiedzenie opcje>>język, ale to już byś musiał w instrukcji poszukać dokładnie jakich wyrazów użyć po Niemiecku.

ryba605 - 08-06-2018, 13:05

idę sprawdzić jak tak :) ale dziwne, że samo przestawiło mi język z angielskiego na niemiecki, nic nie mówiłem i nic nie klikałem, chyba mój misiek mnie nie polubił :(
Jarcev - 11-06-2018, 15:44

Świetnie działał od aktualizacji na android 8,1 ale już podziałal, nie reaguje na przyciski, ma ktoś do sprzedania moduł bez usb?
hassell - 18-07-2018, 11:38
Temat postu: moduł Bluetooth - wymiana
W internecie mozna znalezc wiele modułów bluetooth dedykowanych do Mitsubishi. Czy jest jakieś kryterium (jakis specjalny kod), ktorym nalezy sie kierowac zeby na pewno działał w Lancerze? Te moduły do Lancera, ASX czy Outlandera mam wrazenie ze wygladaja tak samo...
MitsuLans - 24-07-2018, 01:40

Poczytałem ten wątek...
Zastosowałem kilka porad...
Pownerwiałem się że nic się nie stało...

Cóż, stosowałem wiele kombinacji (szybnkie wciskanie, podwójne wciskanie, wielokrotne podwójne wciskanie) i nic.

Czytałem że na wyświetlaczu powinna być ikona baterii tudzież zasięgu... (dotyczy to wyświetlacza na radiu czy tam gdzie zegary?) w sumie bez różnicy u mnie bo i tak nie działa nic.

U mnie na wyświetlaczu, nigdzie nie ma indywidualnej/spersonalizowanej opcji "baterii / antenki"... - sprawdzone poprzez świecenie w wyświetlacz radia latarką/promieniami słonecznymi...

Może być tak że ktoś dla jaj dołączył do kiery przyciski?

A może jest coś takiego jak indywidualny bezpiecznik (np. w "schowku" pod kierownicą po lewej)?
Dla radia chyba jest taki bezpiecznik, dla tempomatu też więc może dla przycisków na kierownicy?

Jak sprawdzić czy przyciski w kierownicy są podłączone? (podświetlenie jest, reakcji na wciskanie zero)

Jest jakaś opcja sprawdzenia czy moduł żyje? Miernikiem? Ktoś to naprawiał?
(nie wiem czy chce się pakować w zakup innego modułu jeśli niekoniecznie on jest przyczyną)

Edit: radio zwykłe - bez kolorowego wyświetlacza, jedynie to plakietka Rockoforda na nim jest.

nojajuzniewiem - 25-07-2018, 12:52

Ja jak jeszcze myślałem, że sam coś zdziałam to znazlem coś takiego : http://tagore.drivingforc.../tsb1254012.pdf
mi nie pomogło, ale może komuś się przyda, mi pozostaje podjechać do tokyo jak w końcu będę w okolicy

MitsuLans - 26-07-2018, 00:15

A ma może ktoś łopatologiczną (najlepiej obrazkową lub YT) instrukcję jak sprawdzić czy w kierownicy przyciski są podłączone?

//mają podświetlenie ale brak reakcji na wciskanie

Są do nich jakieś bezpieczniki?

Coś co da się sprawdzić bez rozbierania deski i dobierania się do radia od tyłu?

nojajuzniewiem - 26-07-2018, 09:06

nie byloby najprosciej zobaczyc czy masz modul bluetooth w schowku? wyciagasz schowek, odkrecasz plastic i widzisz, na yt masz filmiki jak gosc to odkreca (https://www.youtube.com/watch?v=bqI61g756Po i kolejne jego czesci)
Molo - 20-08-2018, 13:07

udało
MitsuLans napisał/a:
A ma może ktoś łopatologiczną (najlepiej obrazkową lub YT) instrukcję
Poradziłeś sobie z tym już ? masz moduł BT zamontowany ?
Golotheman - 24-08-2018, 08:18

to ja odkryłem nowy ficzer mojego bt. Raz na miesiąc, dwa, koleżka się rozparowywuje z moim telefonem i nie ma połączenia. Pamięta telefon, ale nie łączy się. Pomaga dopiero ponowne sparowanie, więc z niedosłyszącą panią nie rozumiejącą słowa TWO oraz przekręcająca inne liczby znamy się doskonale. Jedyne co, to nie ulegam już na jej porady, żeby przejść na niemiecki. Nasza relacja ulega wtedy znacznemu pogorszeniu.
Molo - 24-08-2018, 09:13

Golotheman napisał/a:
niedosłyszącą panią nie rozumiejącą słowa TWO oraz przekręcająca inne liczby znamy się doskonale
A próbowałeś tą panią nauczyć czegoś ? Ryknij to niej "voice training !" i ona wtedy się wystraszy i grzecznie poprosi abyś jej podał Toją wymowę każdej z cyfr po kolei.