Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Fragu - 26-11-2013, 14:13
Hugo, zdaje się, że mamy jako klub, kiedyś nawet korzystałem, ale malutkie :/
Tomek - 26-11-2013, 14:15
zależy w którym
już mi się nieraz zdarzyło, że mi policzyli cenę jak na stronie, pomimo, że podałem nr klienta
po prostu nie ogarniają systemu
no i teoretycznie musisz mieć kartę klubowicza
jeszcze nigdy nie musiałem pokazać, ale kilka razy gość przez telefon pytał się czy mam coś takiego (bo jak wpisze nr klienta, to mu wyskakuje na ekranie "zakup za okazaniem karty klubowej", czy jakoś tak)
WreX - 26-11-2013, 14:18
Hugo napisał/a: | Palce są dostępnie od ręki w kilku hurtowniach. Rano na zimnym silniku (im zimniej tym bardziej to czuć) auto podczas pierwszego przyśpieszania jedzie pulsacyjnie (jedzie, zwalnia, jedzie, zwalnia tylko na pierwszych dwóch biegach), jak wskoczy 3 bieg już nie czuć. |
A przypadkiem nie pisałeś, że filtr pomógł ? ;p U mnie to samo, było ciepło problemu nie było, dzisiaj wsiadam identyczne objawy, wymienisz kopułkę czy ja mam wymienić i powiedzieć czy pomogło ?
Hugo - 26-11-2013, 14:41
WreX, to Ty wymień pierwszy Masz już kupioną?
Z tym nowym filtrem paliwa to mogło mi się wydawać, zresztą to był środek lata, więc wtedy w ogóle nie było tych objawów. Skończyły się wraz ze wzrostem temperatur powyżej 10 st. C, a ja to powiązałem z wymianą filtra
WreX - 26-11-2013, 14:50
Hugo, nie jeszcze, nawet szukać nie zacząłem (tak tak liczyłem na Ciebie )
No ale dobra... mogę zrobić to pierwszy... ale zastrzegam sobie prawo do zwlekania... powiedzmy do 30 grudnia ;p
Krzyzak - 26-11-2013, 14:53
ceweczka się kończy?
WreX - 26-11-2013, 14:56
Krzyzak, gdyby się naprawdę kończyła, nie debatowalibyśmy kto ma pierwszy wymienić
A u nas ta cewka umiera... tak ślamazarnie i z taką prędkością jak pociągi w PKP
inq - 26-11-2013, 15:33
WreX napisał/a: | z taką prędkością jak pociągi w PKP |
NA BANK
Sprawdź czy nie ma przebicia i jak nie ma kopułki to kup sam palec bo pewnie wypalony - wyjdzie najtaniej. Wymiana nie jest jakaś skomplikowana także może sam palec pomoże
WreX - 26-11-2013, 16:04
Wiesz to że mamy dosłownie kilka pendolindo i rozpędzają się do "ZAWROTNYCH" prędkości na 1 czy 2 prostych to jeszcze żaden sukces ;p
Hugo - 26-11-2013, 17:54
Krzyzak napisał/a: | ceweczka się kończy? |
fj_mike - 26-11-2013, 20:57
Hugo, po co usuwasz posty i piszesz jeszcze raz?
fj_mike - 26-11-2013, 20:57
W tym dziale się nie łączą
deejay - 26-11-2013, 21:01
Hugo napisał/a: | Świece sprawdzałem na głowicy tej z przodu, są jak nowe, kolor idealny. Przewody wysokiego napięcia sprawdzone, jeszcze oryginalne YAZAKI 2001, ale zero iskrzenia. Pozostaje kopułka i palec. |
Na 90 % to nie jest przyczyna twojego problemu .
Hugo - 26-11-2013, 21:37
deejay napisał/a: | Na 90 % to nie jest przyczyna twojego problemu | A co podejrzewasz? fj_mike napisał/a: | Hugo, po co usuwasz posty i piszesz jeszcze raz? | No właśnie dlatego
deejay - 26-11-2013, 22:11
Hugo napisał/a: | deejay napisał/a: Na 90 % to nie jest przyczyna twojego problemu A co podejrzewasz? |
Gdyby to był zapłon to silnik by przerywał i auto by szarpało , a tutaj objaw "bujania" objawia sie złą dawką paliwa ( zalewa go ) Najlepiej by było odczytać parametry podczas jazdy na zimnym silniku ,
To dlatego jak popracuje ok 5 min. usterka sie nie ujawnia , bo mieszanka jest dopalana dokładniej na ciepłym silniku.
|
|
|