To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?

Anonymous - 05-03-2017, 08:57

Święta prawda... sam bym wymienił Lancera na Evo, a tu nie ma co wybrać... Marketingowcy i księgowi wiedzą lepiej co chce klient. Cała nadzieja została już tylko w Koreańczykach...
sla - 05-03-2017, 09:08

kotakot napisał/a:
Nawet Space Star nie mają bo podobno jest produkowany w fabryce w Japonii

Nie jest produkowany w Japonii, a jego sprzedaż ze względu na wygląd i cenę zakończyła się klapą i po 2 latach zawieszono jego produkcję. Japończycy klasyfikowali go jako segment B, a tak na prawdę to był A i nie miał szans z Aygo, Up, I 10 i innymi w tym segmencie.

piotras78 - 05-03-2017, 12:53

kotakot napisał/a:
(wg mnie bardzo fajny samochód miejski, 100% lepszy niż Space Star)

Stary spacestar bił colta jak chciał. Auto jak na swoją klasę wygodne i jednocześnie nie za duże.
kotakot napisał/a:
i dla osób lubiących ostrzejszą jazdę Evo...

Tylko, że EVO padł po tym jak niemiecka konkurencja zrobiła auta szybsze i lepiej wykonane w podobnych pieniądzach. Już nie mówiąc o pewnych "fajnych" rozwiązaniach w japońskiej myśli technicznej...
kotakot napisał/a:
Jak tak dalej pójdzie to za parę lat będziemy jeździć wielkimi klocami z silnikami od kosiarki i odgłosem silnika Mivec puszczanym z płyty żeby zagłuszyć to coś pod maską...

Powiedz jasno, że przez bezpośredni wtrysk paliwa gazu nie wmontujesz za 1000 zł u szwagra a nie bóldupisz o silnikach. Tym bardziej gdyby te stare silniki jakoś fajnie brzmiały, a zwyczajnie stare 2.0 r4 brzmią gorzej od nowych turbobenzyn...
qbak napisał/a:
Święta prawda... sam bym wymienił Lancera na Evo, a tu nie ma co wybrać...

No to wymień, prawie nówka.
https://www.otomoto.pl/of...3-ID6yJxuT.html
qbak napisał/a:
Cała nadzieja została już tylko w Koreańczykach...

W szczególności, że im spadają słupki a Niemcom rosną. Ale nie ma to jak porządna dawka pseudologii ;)

mkm - 05-03-2017, 15:12

piotras78 napisał/a:

Tylko, że EVO padł po tym jak niemiecka konkurencja zrobiła auta szybsze i lepiej wykonane w podobnych pieniądzach. Już nie mówiąc o pewnych "fajnych" rozwiązaniach w japońskiej myśli technicznej...

Jesteś w błędzie - EVO (jak i Lancera cywilnego) wykończyły normy EURO.
Zawsze na Japończyków w Stanach i Europie był jakiś bat - cła, ubezpieczenie od mocy, normy emisji spalin, itp.

piotras78 - 05-03-2017, 22:51

mkm napisał/a:
Zawsze na Japończyków w Stanach i Europie był jakiś bat - cła, ubezpieczenie od mocy, normy emisji spalin, itp.

Akurat Japonia ma się w US and A nieźle, tylko w EU zabijają ją podatki.
mkm napisał/a:
Jesteś w błędzie - EVO (jak i Lancera cywilnego) wykończyły normy EURO.

Myślę, że to da się zrobić. Jakoś konkurencja żyje. Imho normy emisji spalin nie są jeszcze tak rygorystyczne. Zresztą skoro Mazda przechodzi ze swoją gamą motorów to spokojnie wszystko przejdzie.
Mnie od evo i sti zniechęciła jakość i dziwna myśl techniczna. Zresztą mój zapał do Pajero ostygł. Nie rozumiem tego dlaczego wyciszenie w tym aucie musi być tak słabe.

matiudgk - 06-03-2017, 11:49

W tym roku ostatnie sztuki Lancera zjadą z taśm produkcyjnych - kończy się pewna epoka :cry:
sla - 06-03-2017, 12:06

matiudgk napisał/a:
W tym roku ostatnie sztuki Lancera zjadą z taśm produkcyjnych - kończy się pewna epoka

Ta epoka skończyła się już o wiele wcześniej, wraz z Galantem, Sigmą, Eclips. Lancer to był już taki ostatni Mohikanin, który ze względu na leciwą konstrukcję musiał i tak skonać. Colta próbowano zastąpić jakimś szkaradztwem pod nazwą SS i wszystko padło po 2 latach. Resztę skonsumuje Renault-Nissan i może tylko w niektórych ich modelach znaczek trzech diamentów pozostanie.

tresorex - 26-07-2017, 11:27

Lancer na rynek Tajwański:

artisan - 26-07-2017, 22:39

Wygląda trochę jak Honda City, w Europie i tak nie miał by szans się przebić. Lancer X miał w sobie pazur i jak dla mnie stylistycznie wcale się nie zestarzał.
.swat. - 29-07-2017, 10:59

Brzydal.
artisan - 29-07-2017, 23:02

Na you tube można nawet obejrzeć filmiki i jakieś wstępne testy, ale zgadzam się, że brzydal, ja bym już go nie kupił.
tyku - 29-07-2017, 23:11

Jaki brzydal :!: To co mamy jest brzydkie :wink:
artisan - 30-07-2017, 18:31

Ja w zasadzie już nie mam, ale uważam, że to co miałem było ładne, a nawet bardziej gustowne niż to co mam teraz :lol:
.swat. - 11-08-2017, 10:10

tyku napisał/a:
Jaki brzydal :!: To co mamy jest brzydkie :wink:
Mój jest ładny, a nawet śliczny :mrgreen:
Hishi - 28-07-2020, 23:25

Nowego chyba nie zobaczymy:
https://motofilm.pl/2020/07/koniec-mitsubishi-marka-samochodowa-wycofuje-sie-z-europy/