Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
szpala85 - 08-08-2014, 15:16
mały upgrade :
wkurzało mnie to że nie miałem wskaźnika temp. w sigmie (w E54A miałem )
i zrobiłem sobie wskaźnik temp. zew. i wew. plus zegarek ...a co
szpala85 - 08-08-2014, 15:17
ktoś nie potrzebuje standardowego ori sigmowego zegraka ? hehe w pełni sprawny
szpala85 - 08-09-2014, 17:40
no to tak ....
dziunia dostała w końcu zaślepke na zderzak .... dzięki koledze mazda10000
na zimę chyba pomaluję zderzaki przedni i tylny
oraz felgi
bo tak troszkę wiocha zalatuję ..takie to podrapane
z usterek : padł mi rezystor od nawiewu i teraz chodzi albo na max albo na minimum
oraz urwałem (nie wiem jak) zapinke od schowka w podłokietniku
i to by było na tyle ...za nie długo czas na zmianę oliwy bo już troszku km strzeliło
silnik chodzi cichutko ,skrzynia jak to w sigmach bywa na pierwszym biegu zgrzyta
ale nie chce mi się tego robić ... chyba że bardzo mnie to wkurzy
a zapomniał bym hehe sigma dalej jako wół roboczy pracuje i dzielnie wozi po 6 worków gładzi i kleju do płytek hehe ... trzeba będzie kiedyś posprzątać ten bagażnik
mazda10000 - 08-09-2014, 23:08
Jak forum 3000gt było ogólnodostępne, byli tam tacy którzy twierdzili, że na zgrzytające biegi pomaga zalanie oleju 75w85, jest rzadszy, serwisówka dopuszcza zresztą stosowanie takiego oleju, wprawdzie dużo mniejszy jest wybór takiego oleju, ale da radę znaleźć, z tym, że musi spełniać specyfikacje API GL-4, np. Redline MT-85 , z tańszych GM
wojtas - 09-09-2014, 07:01
Szkoda ładować kasę na oleje, tylko wymiana uszkodzonego synchronizatora wyeliminuje problem.
Marcino - 09-09-2014, 09:05
Ja mam Texaco 75W80( Texaco/Rover MTF 94 75W80) i moja jedynka w skrzyni co prawda w galancie ma się dobrze. Jak go kupiłem były probemy z wrzucaniem. W naszym klimacie ten olej się świetnie sprawdza.
http://sklep.texpert.pl/7...9,p5085,pl.html
szpala85 - 09-09-2014, 21:01
jak na razie wrzucam dwójeczkę potem jedyneczkę i nie zgrzyta
mówię jak mnie bedzie bardzo to wkurzało to to zrobię ale na ta chwilę
po prostu nauczyłem się z tą skrzynią jeździć i mi to nie przeszkadza ...,, gorzej z tymi co pierwszy raz siadają za stery sigmy heheheh ... nie wiedzą co się dzieje heheh
szpala85 - 15-09-2014, 22:26
hmmmm
w niedzielę pojechałem na miasto sigmą ,postawiłem na parkingu ,poszedłem zjeść ..... wracam ,a tu brak dekielka z felgi od kierowcy ..oraz wgnieciony błotnik od pasażera !!!
ojjjjjj..... nie podoba mi się to , nie podoba
szpala85 - 24-09-2014, 21:15
rezystor nawiewu wymieniony
nawiew działa tak jak powinien
dzisiaj rano w jelonce 3 stopnie brrrrr.... odpaliłem dziunię i smuga pary wodnej hehhe już się wystraszyłem że olej pali hahah
angelos - 24-09-2014, 22:20
szpala85 napisał/a: | hmmmm
w niedzielę pojechałem na miasto sigmą ,postawiłem na parkingu ,poszedłem zjeść ..... wracam ,a tu brak dekielka z felgi od kierowcy ..oraz wgnieciony błotnik od pasażera !!!
ojjjjjj..... nie podoba mi się to , nie podoba |
Kartki z numerem telefonu pewnie nie było.
szpala85 - 09-11-2014, 15:24
kartki nie było ..ale tak już bywa u nas
btw. dziunia powróciła z Zduńskiej Woli cała i zdrowa spaliła cały bak paliwa hehe tak jak przewidziałem
fajnie się jedzie tą S8 zero ruchu elegancko
jak przejeżdżałem przez tą mieścinę to ze dwa razy widziałem srebrnego rekina z dwoma czarnymi pasami na masce (po bokach) to ktoś z forum?
a tak ogólnie to wszystko działa nic ją nie boli ...na dniach zmieniam gumy na zimowe bo już zaczynają się przymrozki i siakieś takie śniegowe chmury dzisiaj widzę nad jelonką
szpala85 - 08-12-2014, 17:13
w dziuni zawiały zimowe pantofle 4 nówki sztuki ... ori felgi 15 pomalowałem na czarno i teraz to jakoś wyglada hehe....
sigma dalej jeździ bez awaryjnie
ot spodobało jej się na dolnym śląsku hehe
szpala85 - 06-01-2015, 12:03
powiem wam że jednak nowe zimówki to nowe zimówki
nie ma zmiłuj ..... dużo śniegu ,ciapa błoto .... wszędzie idzie wjechać i wyjechać ....a o ECSie nie wspomnę .... śmiem twierdzić że sigma to auto terenowe
btw. ostatnio patrzyłem na Nissany GTR
nie wiem czemu ale ciągnie mnie do tego auta
GóR3K - 06-01-2015, 23:18
szpala85 napisał/a: |
btw. ostatnio patrzyłem na Nissany GTR
nie wiem czemu ale ciągnie mnie do tego auta |
Nie Ciebie tylko szkoda tylko ze 180tysi trzeba miec na to cudo.Wydaje mi sie ze ze wzgledu na dzwiek jest takim kotem.
szpala85 - 05-02-2015, 20:08
Silnik w sigmie cały czas mnie zaskakuje
na plus oczywiście
dzisiaj jadąc autobanem na piątym biegu czułem że dziunia rwie się dalej do przodu non stop ją ciągnie to jest niesamowite wrażenie .... budzik zamknięty
aż strach pomyśleć co by było gdyby w sigmie był 6-ty bieg
btw. jak to jest możliwe że tak stare auto Tak daje radę ?
wir w baku w tym wypadku jest najmniej ważny hehehe
macie może jakieś dojście gdzie można kupić rolki napinacza alternatora i wspomagania ?
któraś mi popiskuje w "wilgotne dni" .... jest toi strasznie irytujące
|
|
|