Galant - Ogólne - Spalanie benzyna/gaz/diesel - spalanie według użytkowników.
Anonymous - 09-11-2009, 12:33
Mój jak na razie przez miesiąc na gazie - 12,5 -13,5 l/100km
k@rol - 15-11-2009, 23:19
u mnie 11L gazu na 100km. Galant 2,0 v6 '93
Bury - 22-11-2009, 18:27
EA2A z podtlenkiem LPG
Przelot UK-PL na autostradach 10-11l predkosci od 130-170km/h,zaleznie od warunkow drogowych.Ogolnie to jak mozna to lece ok150/h.Zaladowany oczywiscie zawsze bagaznik do pelna,plus ok 30 litrow PB sie pluska w baku.
W Polsce zmierzylem ze dwa razy od tankowania do tankowania na trasie to 8-9 trasa.
Na miescie nigdy nie patrze
janeq - 23-11-2009, 22:26
11l LPG przy predkościach 130 km/h. Jak jezdze wolniej to spala troche mniej, ale nie mniej jak 10 l.
Faza - 24-11-2009, 17:27
Po sprowadzeniu z niemiec 11.5l/100km miasto
Od grudnia zeszlego roku do wrzesnia 13l/100km miasto
Teraz 15l/100km
Wsio benzyna
Podlaczany pod kompa w Zywcu, tydzien temu wymieniony filtr paliwa i sprawdzone spaliny.
Dalej pali 15, jeszcze filtr powietrza wymienie mimo, ze byl wymieniony w kwietniu czyli jakies 10k temu
Dodam tylko, ze przy mega emeryckiej jezdzie 14,2 wyszlo.
Jakies pomysly co mu dolega?
janeq - 24-11-2009, 20:32
Jak jest nizsza temp to auto tez wiecej pali, moze załozyles zimówki albo czesciej uzywasz klimy i juz spalanie rosnie... Chociaz 15l to przesada wg mnie, sprawdz sondy, moze któraś sie psuje, albo odłacz ako na chwile , niech sie zresetuje a potem niech wczyta wszystkie parametry od nowa... Czasem i to pomaga.
Rafal_Szczecin - 24-11-2009, 21:29
dodajmy, ze auto na automacie
Faza - 24-11-2009, 22:04
Uzupelnienie.
Tak na automacie: zapomnialem, ze podpisie nie ma o tym wzmianki:)
Wg emisji spalin to sonda ok bo 0 tlenu w spalinach tak samo poziom innych zwiazkow.
Klimy jest tyle co bylo przed tymi 15 litrami.
Zimowki sa, to fakt ale zanim je zalozylem to jakies 14,7 wychodzilo wiec roznica pomijalna.
Jedyna taka zaleznosc jaka mi sie rzuca w oczy to to, ze zanim zaczal tyle palic, przelecial jakies 2,5k km po niemieckiej autostradzie z predkosciami grubo ponad polskie autostrady i jaral okolo 10l/100km i wyglada jak by mu juz zostal duzy apetyt.
Ale czy to mozliwe zeby takie pogonienie na autostradzie zaowocowalo wiekszym apetytem w miescie?
janeq - 25-11-2009, 08:12
Jesli wszystko jest ok, to byc moze wczytal sobie takie wartosci i tyle teraz pali, spróbuj odlaczyc ako tak jak pisalem, a potem niech sie nauczy wszystkiego od nowa. Sposób w jaki to zrobic znajdziesz gdzies na forum, ktos to kiedys ładnie opisał
Faza - 25-11-2009, 10:54
Ble znowu bede sie bujal z 400km zanim sie nauczy:)
Jednak ten resecik to ostatecznosc i zrobie go po wymianie filtra i wymruganiu czy mu cos nie pasi.
Rafal_Szczecin - 25-11-2009, 12:49
a ja bym tam zalal przeczyszczacza do wtryskow i innych takich specyfikow, zalal go jakas dobra wacha i ostro przebujal po miescie, co by go przepalic .
janeq - 25-11-2009, 17:56
Faza napisał/a: | Ble znowu bede sie bujal z 400km zanim sie nauczy:)
Jednak ten resecik to ostatecznosc i zrobie go po wymianie filtra i wymruganiu czy mu cos nie pasi. |
co to jest 400 km Wymrugaj jeszcze raz bo może od tamtego czasu cos sie pojawilo nowego i zrób mu reanimacje, z autopsji wiem, ze to pomaga na spalanie
Hubiii_GW - 30-11-2009, 16:33
moja V6 tka teraz tez pali troche wiecej .. srednio 14 - 15 L ... ale w sumie nie ma zle bo czesto lubie sobie poszalec .. w trasie wynik jaki zrobilem to kolo 9 - 10 litrow na 100 .. calkiem przyzwoicie
mario mario - 30-11-2009, 19:58
A mój galant nadal pali tyle i le palił. Miasto Lublin, zdarzają się korki, trasa sikorskiego rano i sikorskiego po południu, tylko czasami trzy cztery zmiany świateł i wychodzi mi 16 litrów gazu. W trasie 11 litrów. Ostatnio rozmawiałem z bratem na tmat spalania paliwa w autach w jego audi 2,5 dizelek wyszlo 7 litrów po mieście, no tak takie miasto jak Włodawa na lubelszczyźnie a lublin to chyba różnica. I niedawno wybrałem się w swoje rodzinne strony pojeździć po mieście i co 13 litrów w mieście Włodawa no poprostu szok, tak mało nigdy po mieście mi nie spalił. Mam auto z ASB nadal uszkodzoną, konwerter przetrzymuje biegi, czyli trochę ślizga i silnik dłużej pracuje na wyższych obrotach, ale jak nawet ASB będzie pracowała w idealny sposób to nie uwierzę że to auto z takim silnikiem spali komuś 10 litrów po mieście nawet takim jak Włodawa małe miasto na wschodzie polski. Z całym szacunkiem dla posiadaczy galantów z silnikiem 2,5 ale nie uwieżę w takie spalanie, chyba że mieszanka jest ustawiona na 30% paliwa i 70% powietrza, ale wtedy chyba nie byłoby jazdy. Przeczytałem wszystkie posty w tym tyemacie, i te o sporze na temat bezpiecznej jazdy po mieście i te o tak niskim spalaniu jak u Novego, ale uważam że jakbym napisał że mój galant pali 7 litrów gazu po mieście to znaleźliby się tacy co napialiby, że ich auta o tych samych silnikach palą 6,5 litra. Koledzy i koleżanki zastanówcie się to jest 2 i pół litra pojemności coś musi poruszyć te sześć tłoków napewno nie 8 litrów gazu na 100 kilometrów jazdy po srednim mieście. Pozdro.
Bury - 30-11-2009, 22:46
To bardzo Ci mało pali kolego.
Ja kilka postów wyżej pisałem,że na mieście nie patrzę.
Przy zerowaniu licznika tylko jest taka chwila refleksji,bo od razu widac do 10/100 to mi trochę brakuje
Na bank poniżej 12-13stu nie schodze,a i 15/100 by mnie wcale nie zdziwiło.
I mam silnik 2.0
Duze auto,maly lubiacy obroty silnik i but o rozmiarze 46 swoje robią
|
|
|