To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

szpala85 - 29-05-2009, 13:08

.... w jelonce pada sobie ot tak taki letni deszczyk :twisted: :twisted: :twisted: dodam tylko że wysiadłem z auta na stacji benzynowej ( pod dachem ) i w minute byłem cały mokry :twisted:
siwek - 29-05-2009, 13:11

minime napisał/a:
nie wiem czy to dobrze czy źle że rata kredytu w DB w EUR może być w czasie albo taka sama albo wyższa. Nigdy niższa. .... ah te banki ...

ale za to skraca ci się okres spłaty kredytu

już chce weekend a jeszcze 2 godziny... i sie wogóle skupić nie mogę na pracy :P

Piwor - 29-05-2009, 15:51

A ja mam dziś już wolne. :)
saphire - 29-05-2009, 16:36

A ja mam dziś ostatni dzień chorobowego po angince :mrgreen:
pamar - 29-05-2009, 16:50

że właśnie się strasznie zdenerwowałem, bo miałem tel, że przyjadą z dostawą o 17.30 :shock: A ja pracuję do 17.00 i w dodatku dzisiaj są imieniny mojej Magdalenki :doubt:
JCH - 29-05-2009, 17:23

Giro d'Italia :)
A w lipcu będzie Tour..... :mrgreen:

Hubeeert - 29-05-2009, 17:38

Chce powiedzieć, że mam dość administrowania Forum.
Uwex - 29-05-2009, 17:47

Hubeeert - twardym trzeba być a nie miękkim !! I planktonem się nie przejmować - tak jak wieloryb przepuścić przez przełyk , a to co niestrawne , to ...wiesz . :)
Anonymous - 29-05-2009, 18:35

Uwex napisał/a:
twardym trzeba być a nie miękkim

Dokładnie tak! Nie poddawaj się. Jest to trudna i odpowiedzialna funkcja, ale w/g mnie nikt z nas tego lepiej nie zrobi. A nawet jak mówi, że zrobi to tylko tak mu się wydaje albo myśli, że to jest bardzo proste, aby pomagać i utrzymać w ryzach posty 9tys. osób.

pawliku - 29-05-2009, 19:15

... własnie wróciłem z zakupów i zakupiłem...

... mitsubishi colta 98' :) :) :) :) :biggrin: :biggrin:

siwek - 29-05-2009, 20:26

pawliku, czyżbyś się doczekał wreszcie autka?

gratuluje :)

sruba - 29-05-2009, 22:42

minime napisał/a:
nie wiem czy to dobrze czy źle że rata kredytu w DB w EUR może być w czasie albo taka sama albo wyższa. Nigdy niższa. .... ah te banki ...

minime, to oczywiście nieprawda.
rata może ulec obniżeniu po zmianie Euriboru (po jego spadku).
zasadą umów kredytowych Deutsche Banku jest skracanie terminu kredytowania, a nie zmniejszanie raty kredytu.
jeżeli jednak chcesz mieć niższą ratę wystarczy złożyć wniosek o przywrócenie pierwotnego terminu kredytowania, dzięki czemu rata ulega obniżeniu proporcjonalnie do obniżenia stopy bazowej (Euriboru).
jeżeli nie zależy Ci na tym, to w tym momencie rata pozostaje na takim samym poziomie, za to okres kredytowania ulega skróceniu. z punktu widzenia kredytobiorcy jest to korzystne (spłacamy więcej kapitału, płacimy mniej odsetek i szybciej spłacamy kredyt).
no chyba, że komuś bardzo zależy na jak najdłuższym kredytowaniu...

pawliku - 29-05-2009, 22:43

że ja ? niee ja dopiero za rok :P ale colcika wybierałem dla siostry i gdyby nie moje namowy nie kupiła by go... no ale jak co to po osiedlu pojezdzić nim moge :P :P
koszmarek - 29-05-2009, 22:51

że jak na razie wszystko szczęśliwie zaliczam w zerówkach i, oby, wakacje zaczęły mi się 10.06 ;)
Berni - 29-05-2009, 23:03

Cytat:
Chce powiedzieć, że mam dość administrowania Forum.

e tam---- nie dośc że twardym trzeba byc---- to jeszcze jak dałeś radę tyle lat to dasz radę dalej -- depresje wiosenną masz i tyle(Wy tam wogóle wiosną macie) :biggrin: - się nie dziwię się zresztą wszystkie pory roku takie same to i się odechciec może :D