Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...
jacek11 - 19-07-2010, 23:11
koszmarek napisał/a: | chyba się odzwyczaiłam od picia |
wstydź się
drtymf - 20-07-2010, 08:21
http://motoryzacja.interi...roslina,1508115
Kurcze , czytam takie rzeczy i włos mi się jeży na głowie jak można (NFZ i sąd) w ten sposób pozbawiać człowieka w potrzebie wszelkich nadziei. Ja tam pomogę.
gigant87 - 20-07-2010, 08:48
Pytanie dlaczego kierowca przeciąga sprawę...
drtymf - 20-07-2010, 09:35
Kod: | Kierowca tira robi co tylko może, aby odwlec w czasie zwyrokowanie gdyż niejako z automatu konsekwencją będzie zatrzymanie prawa jazdy z uwagi na moje obrażenia oraz postawienie zarzutu z art.177 |
I wszystko jasne , pracy może powiedzieć papa.....
Takie rzeczy chyba tylko w Polsce. Zamiast osądzić , ukarać i po sprawie to się będzie latami ciągnęło.
robertdg - 20-07-2010, 10:25
drtymf napisał/a: | http://motoryzacja.interi...roslina,1508115
| Przykra sprawa
gigant87 napisał/a: | Pytanie dlaczego kierowca przeciąga sprawę... | każdy chroni swoje cztery litery
A tak naprawdę to nikt nie jest bez winy, ile razy na drodze widuje sie szalone akcje dużych ciężarówek, wyprzedzanie w ostatnim momencie, łacznie ze zwianą pasa ruchu bez sygnalizowania tego zamiaru, albo jedziesz sobie spokojnie osobówka przez miasto z uchyloną szybą, a tu za chwile coś Ci wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum koło szyby, ze strachu mozna podskoczyć, jak Ci taki wydech z motora ryknie niedaleko ucha.
drtymf - 20-07-2010, 11:04
robertdg, masz rację ale sam znam sporo motocyklistów którzy jeźdzą kilka razy spokojniej i rozważniej niż wszyscy , po prostu mają świadomość zagrożeń, własnych możliwości i ew. skutków wypadku czy to z ich winy czy niezawinionych. Do tego bardzo często ćwiczą różne zachowania i manewry , uczestniczą w szkoleniach żeby poradzić sobie w różnych sytuacjach.
Znam też sporo gości dla których jazda na motorze to przejazd szlifierką 150km/h na jednym kole przez zatłoczoną główną ulicę.
Ja akurat staram się oceniać ludzi indywidualnie a nie po tym co nawet większość danej grupy robi.
W tym wypadku jeśli kierowcy tira postawiono zarzuty to raczej sprawa jest dość prosta , chociaż wyrok skazujący nie zapadł.
akbi - 20-07-2010, 11:09
robertdg, rozumiem, że wszyscy kierowcy osobówek jakich znasz są święci???
To co opisujesz ja zauważam u WSZYSTKICH - bez podziału na ciężarówki, motory itp ...
Dalszą dyskusję na ten temat proszę prowadzić w tym temacie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24745
stary alfer - 20-07-2010, 12:04
Na forum czuć wakacje. Nic się nie dzieje, jak w polskim filmie. Dłużyzna...
Efa! - 20-07-2010, 13:39
...że od dzisiaj nie mam już teściów. Mąż wczoraj wieczorem powtórzył mi ich słowa o mnie: "leniwa, stara, wyruchana, co to jej nikt nie chciał."
A mnie oczy mydlili: "Ewunia to, Ewunia tamto", oraz flagowy tekst mojej teściowej: "ja na synową złego słowa powiedzieć nie mogę".
Chyba nie wymaga komentarza
Jest mi strasznie źle.
Olek będzie miał tylko jednych dziadków, bo tamci to po moim trupie go zobaczą.
akbi - 20-07-2010, 13:47
Efa!, współczuje
swoją drogą ... jak mógł coś takiego powtarzać Ci Twój "mąż" ??
Manuela - 20-07-2010, 13:47
O matko Efa- strasznie mi przykro. Z drugiej strony, jeżeli oni prezentują TAKI poziom, to może i lepiej trzymać małego od nich z daleka!! Swoją droga, w twoim stanie małżonek mógłby Ci zaoszczędzić takich rewelacji. Po co ma Ci zaszkodzić
Moja babcia jest taką samą prostacką wredotą, więc dobrze Cię rozumiem.
Trzymaj się!
mismen1980 - 20-07-2010, 13:47
Efa! napisał/a: | ...że od dzisiaj nie mam już teściów. |
Nie przejmuj się... ważne czy mąż stoi po twojej stronie.
Jassmina - 20-07-2010, 14:16
Co?!!! ja nie mogę!aż się zagotowało we mnie.
No ludzie!!!!!!!!!!!!!!
Jak urodzisz Efcia to jedź do teściowej i na dzień dobry z liścia raz ją bez zbędnego gadania!
I żegnam panią!
Ja bym tak zrobiła!
Brak kur..de słów!!!!!!!
Trzymaj się Słońce i się teraz nie denerwuj i nie przejmuj BYLE CZYM!
Anonymous - 20-07-2010, 14:24
Jassmina napisał/a: | z liścia raz ją bez zbędnego gadania!
I żegnam panią! |
Takie zachowanie może spowodować pogorszenie relacji z mężem... Sam miałem zatargi z teściami - najlepiej zignorować, pomyśleć swoje i zmienić stosunek na bardziej oficjalny, bez zbędnych czułości.
Jassmina - 20-07-2010, 14:49
Ja bym jednak z liścia mimo wszystko.
A poza tym to mąż chyba nie powinien pozwolić na takie słowa nawet własnej matki w stosunku do żony, czy partnerki, która ma mu urodzić dziecko.
Tak mi się wydaje.
|
|
|