Lubelskie - Lubelskie OT
Jaro1974 - 08-02-2011, 20:56
Widzę że Andrzej ma taki sam charakter jak mój teścio. Najlepiej jakby było na wczoraj
tomasek - 08-02-2011, 21:00
Ja też nie bardzo lubię czekać
Jaro1974 - 08-02-2011, 21:00
Nie no ja też pod tym względem jestem ideałem ale........
Andrew - 08-02-2011, 21:01
| tomasek6 napisał/a: | Andrew robisz się desperat
[ Dodano: 08-02-2011, 20:19 ]
zamienił stryjek siekierkę na kijek | Czemu twierdzisz, że to zły wybór?
tomasek - 08-02-2011, 21:32
Andrew porównaj sobie swojego Colta i tą Mazde
Colt może i nie najmłodszy ale wiesz co masz
Mazda też już wiekowa, do tego podrzera ją rdzewka,troszkę większa i wedle mnie nie warta tej zamiany
Moim zdaniem jak zmieniać to na lepsze,młodsze itd...
Andrew - 08-02-2011, 21:34
| tomasek6 napisał/a: | Moim zdaniem jak zmieniać to na lepsze,młodsze itd... | Masz rację. Tak tylko się przyglądam, bo wydaję mi się, że to dobre auta i jakby coś młodszego to można by się pokusić...
_Slawek_ - 08-02-2011, 21:37
Nie wytrzymam, aż muszę się wypisać
1. Nie mitsu
2. Wygląda to starzej niż rocznik na to wskazuje, za sam wygląd zasługuje na zabytkowe tablice
3. Diesel? bez turbo? 57KM? Muł to musi być straszny... Toż to strach tym porządną koparkę byłoby wyprzedzać... (w tym pierwszym ogłoszeniu 77KM to pomyłka, nie było takich), to juz Matizy nawet były 1.0 64KM
4. Poza dodatkowymi drzwiami to raczej nie większe w środku od colta?
Coś za duży już rozrzut w tych markach, modelach, rocznikach i wymaganiach...
Może ustalmy najpierw podstawowe kwestie:
- czy to ma być mały samochód pokroju takiej mazdy 323/lancera czy raczej coś wygodniejszego i bezpieczniejszego - galant, 626 itp, bo co z tego, że będą 4 drzwi jak nie będzie z tyłu gdzie usiąść...
- ile km zamierzasz nim pokonywać miesięcznie/rocznie, raczej krótkie czy długie odcinki? może się okazać, że kwestia paliwa czy różnica 2 litrów w spalaniu na 100km okaże się nieistotna...
- minimalne, niezbędne wyposażenie - wspomaganie? klima? airbagi? ABS?
- jakieś wymagania co do mocy? nie oszukujmy się, większa moc i przyspieszenie poprawia bezpieczeństwo, nie zawsze hamowanie jest jedynym wyjściem z sytuacji
- minimalny rocznik? 1990?
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły jak zawęzić poszukiwania?
tomasek - 08-02-2011, 21:39
No w tej kwestji to Andrew powinien się określić w miarę dokładnie
Andrew - 08-02-2011, 21:53
| _Slawek_ napisał/a: | 1. Nie mitsu | Prawda, ale made in Japan. | _Slawek_ napisał/a: | 2. Wygląda to starzej niż rocznik na to wskazuje, za sam wygląd zasługuje na zabytkowe tablice | Fakt wyglądem nie powala.
| _Slawek_ napisał/a: | | 3. Diesel? bez turbo? 57KM? Muł to musi być straszny... Toż to strach tym porządną koparkę byłoby wyprzedzać... (w tym pierwszym ogłoszeniu 77KM to pomyłka, nie było takich), to juz Matizy nawet były 1.0 64KM | Auto z zamiarem jazdy na miejscu, moc nie ma znaczenia.
| _Slawek_ napisał/a: | | 4. Poza dodatkowymi drzwiami to raczej nie większe w środku od colta? | Ale nie wsiada się przez fotele
| _Slawek_ napisał/a: | | Coś za duży już rozrzut w tych markach, modelach, rocznikach i wymaganiach.. | Mitsubishi w razie wyjątku Mazda.
| _Slawek_ napisał/a: | | - czy to ma być mały samochód pokroju takiej mazdy 323/lancera czy raczej coś wygodniejszego i bezpieczniejszego - galant, 626 itp, bo co z tego, że będą 4 drzwi jak nie będzie z tyłu gdzie usiąść... | Może być pokroju lancera/323, lub galanta/626
| _Slawek_ napisał/a: | | - ile km zamierzasz nim pokonywać miesięcznie/rocznie, raczej krótkie czy długie odcinki? może się okazać, że kwestia paliwa czy różnica 2 litrów w spalaniu na 100km okaże się nieistotna... | Co do paliwa od dawna jeżdżę dieslami i jestem do nich przekonany, poza tym mam tańsze paliwo zawsze... | _Slawek_ napisał/a: | | - minimalne, niezbędne wyposażenie - wspomaganie? klima? airbagi? ABS? | wspomaganie podstawa, prąd w aucie mile widziany. Airbagi i reszta w tych latach były rzadkością.
| _Slawek_ napisał/a: | | - jakieś wymagania co do mocy? nie oszukujmy się, większa moc i przyspieszenie poprawia bezpieczeństwo, nie zawsze hamowanie jest jedynym wyjściem z sytuacj | Jak pisałem wcześniej moc średnio ma znaczenie.
| _Slawek_ napisał/a: | | - minimalny rocznik? 1990? | Trafne pytanie, pasuje, żeby był z rok młodszy od colta
Tak na marginesie mazdę z Łukowa wstawiłem, żeby poznać Wasze zdanie...
A auto ma kosztować maksymalnie do 3500 PLN
Jaro1974 - 08-02-2011, 22:02
No i już coś wiemy
Andrew - 08-02-2011, 22:05
Więc propozycję, podania ze zdjęciami proszę śmiało wstawiać
_Slawek_ - 08-02-2011, 22:34
Eeee.... nie powinienem jednak pisać poprzedniego posta Teraz jak już wiadomo czego szukać to już nic nie mogę znaleźć
Wpadło mi w oko tylko to:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C17111581.html
Ale troche daleko...
No i jeszcze to:
http://otomoto.pl/toyota-carina-C16788726.html ale ona jest poza wszelkimi wymaganiami... interesujące jest to, że od 1997 jest cały czas w jednych rękach i w życiu gazu nie widziała... przydaly by sie oczywiscie większe zdjęcia tak z x5
Ciężka sprawa Pozostaje czekać i być czujnym
patriotazz - 08-02-2011, 23:36 Temat postu: :) Witam witam dawno mnie niebyło zaniedbałem forum ale uważnie zajmowałęm sie moją Cari która wkońcu jest sprawna, ponieważ znalazłem gazownika który zna sie na rzeczy.PS unikajcie auto gazu w Łęcznej!!!
Ale za to widze że kolega szuka autka jak coś wpadnie mi w oko to dam znaka:)
Andrew - 09-02-2011, 07:30
_Slawek_ toyota jak najbardziej ok Sęk w tym, że trochę daleko, no i z ceny za dużo nie zejdzie... Kolor czerwony Galanta widziałem już, nie bardzo mi się widzi...
[ Dodano: 09-02-2011, 07:30 ]
A tak poza tym dzień dobry
Jaro1974 - 09-02-2011, 07:52
Dzień dobry MM
|
|
|