Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
fergul11 - 12-12-2013, 14:51
mjsystem napisał/a: | Ciekawe, co jeszcze wymyślą... |
Nie muszą Uprawnienie do nabycia uprawnienia
Podam przykład żebyście nie myśleli że tylko w Polszy jest granda ,mam tu polskie prawo jy. i tutejszy urząd namawia mnie żebym zmienił na irlandzkie ,bo uniknę zwyżki przy ubezpieczeniu (20€) na jeden pojazd , ale ....
wprowadzono kategorie wiekowe dla osób starszych i
przed 60 max czas ważności prawka to 10 lat
między 60 a 66 prawko do 70ki i potem decyduje lekarz , ale nie dłużej jak na 3 lata
a teraz najlepsze
prawko ważne na 10 lat 55€
na 3 lata 35€
wymiana na nowe zniszczone / zgubione 55€
dopisanie nowej kategorii 35€
drą jak mogą !!!
...a tak w temacie rekreacji , to skosiłem dziś trawę ostatni raz w tym roku w ogródku liści nie grabiłem ,bo się same wciągnęły w kosiarkę .
Morfi - 12-12-2013, 14:52
Zgadzam się z Koszmarkiem. Może to będzie jakieś sprawdzenie predyspozycji do dalszego posiadania PJ
gulgulq - 12-12-2013, 15:12
Morfi napisał/a: | Zgadzam się z Koszmarkiem. Może to będzie jakieś sprawdzenie predyspozycji do dalszego posiadania PJ |
bez sensu
czy nie prostsze i normalniejsze byłoby obowiązkowe badanie lekarskie np. co 15 lat dla każdego kierowcy
w zasadzie jest to to samo ale nie musisz wymieniać prawa jazdy
mjsystem - 12-12-2013, 15:16
Cytat: |
a może w końcu starsi ludzie przestaną jeździć (jeśli nie mają do tego predyspozycji)? hmm |
Ja się o siebie boję a nie o starszych ludzi...
tomek84 napisał/a: | albo więcej lewych zaświadczeń |
ooo, i to może mnie uratować
fergul11 napisał/a: | drą jak mogą !!!
Taaa. w godzinę zarobisz na wymianę, u nas to dwa dni pracy...
fergul11 napisał/a: | ...a tak w temacie rekreacji , to skosiłem dziś trawę ostatni raz w tym roku w ogródku |
|
U nas to już odśnieżarki się sprawdzają
gulgulq napisał/a: | bez sensu
czy nie prostsze i normalniejsze byłoby obowiązkowe badanie lekarskie np. co 15 lat dla każdego kierowcy |
Rafał, bedziesz w moim wieku, to zrozumiesz
fergul11 - 12-12-2013, 15:16
gulgulq napisał/a: | w zasadzie jest to to samo ale nie musisz wymieniać prawa jazdy |
...ale osoba fizycznie zmienia się na twarzy ,a w świecie prawo jazdy w urzędach traktowane jest wymiennie z Dowodem.O. lub Paszportem .
Załatwiając coś w urzędzie w Polsce musiałem pokazać dwa dokumenty potwierdzające tożsamość !
mjsystem - 12-12-2013, 15:21
fergul11 napisał/a: | ałatwiając coś w urzędzie w Polsce musiałem pokazać dwa dokumenty potwierdzające tożsamość ! |
Chyba, że nie masz Mój kolega stracił (ukradli mu ) i miał problemy z odzyskaniem dokumentów....ale po okazaniu wielu innych zaświadczeń końcu dostał D.O. Reszta to już na jego podstawie.
mkm - 12-12-2013, 18:48
fergul11 napisał/a: | Podam przykład żebyście nie myśleli że tylko w Polszy jest granda |
Ale tylko w Polszy jest i granda i głupota i kretynizm i spychologia i.... i idiotyczne trzymanie sie prawa tam gdzie nie trzeba i totalna anarchia tam gdzie prawo jest wymagane...
http://swidnica24.pl/nie-...ca-prawa-jazdy/
Od kilku dni zastanawiam sie co bym zrobił na miejscu tych ludzi...
Koncesje, pozwolenia, licencje, "pińcet" urzędów kontrolnych, a jak przychodzi co do czego to "obywatelu radź sobie sam"...
fergul11 - 12-12-2013, 19:23
mkm napisał/a: | Od kilku dni zastanawiam sie co bym zrobił na miejscu tych ludzi... |
Chyba wziąłbym kanister i poszedł pod dom tego sędziego co wydał taki wyrok
Czasami wydają wyroki oderwane od życia i rzeczywistości , mam własny pogląd na to środowisko i gdybym wyjawił je Wam tutaj to zamknęliby serwery MM
A teraz dobra wiadomość z okazji nadchodzących świąt rada miasta zniosła obowiązek płatnego parkowania w mieście od 1 grudnia do 31 grudnia .
Z resztą tak jest co roku , a co robią Wasi radni dla was ?
Dzwonią dzwonki sań, tra la la la .....
Tomek - 12-12-2013, 19:50
fergul11 napisał/a: |
A teraz dobra wiadomość z okazji nadchodzących świąt rada miasta zniosła obowiązek płatnego parkowania w mieście od 1 grudnia do 31 grudnia .
Z resztą tak jest co roku , a co robią Wasi radni dla was ? |
pewnie w 11 miesięcy zrobili budżet
u nas w 11 miesięcy zrobili 50% planowanego budżetu, to w grudniu trzeba podnieść opłaty
tak po krótce wyglądają różnice
Bizi78 - 12-12-2013, 20:05
fergul11 napisał/a: | a co robią Wasi radni dla was ?
|
Nic, to my robimy na nich .
robertdg - 12-12-2013, 20:15
mkm napisał/a: | fergul11 napisał/a: | Podam przykład żebyście nie myśleli że tylko w Polszy jest granda |
Ale tylko w Polszy jest i granda i głupota i kretynizm i spychologia i.... i idiotyczne trzymanie sie prawa tam gdzie nie trzeba i totalna anarchia tam gdzie prawo jest wymagane...
http://swidnica24.pl/nie-...ca-prawa-jazdy/
Od kilku dni zastanawiam sie co bym zrobił na miejscu tych ludzi...
Koncesje, pozwolenia, licencje, "pińcet" urzędów kontrolnych, a jak przychodzi co do czego to "obywatelu radź sobie sam"... |
Tym samym podważają wiarygodnośc państwowego egzaminu na PJ w formie praktycznej i teoretycznej, a może gdzies jest drugie dno
Tomek - 12-12-2013, 20:23
robertdg napisał/a: |
Tym samym podważają wiarygodnośc państwowego egzaminu na PJ w formie praktycznej i teoretycznej, a może gdzies jest drugie dno |
gdyby egzamin państwowy miał być jakąś wiarygodnością, to po co w ogóle wymóg kursu na PJ
fergul11 - 12-12-2013, 20:23
tomek84 napisał/a: | pewnie w 11 miesięcy zrobili budżet |
...i po pół roku pojawili się radarowcy , na 20 min i tak widoczni jak dzieci na placu zabaw .
Częściej za to bo raz na dwa miesiące stają patrole na zjazdach z autostrad tak że nie ma jak ominąć i sprawdzają podatek drogowy , góra 10 minut.
JCH - 12-12-2013, 21:57
fergul11 napisał/a: | a co robią Wasi radni dla was ? | U nas ma być barszcz. Prezydent "funduje"
Ciekawe czy będzie na bogato - z uszkami, czy czysty
gulgulq - 12-12-2013, 22:08
mjsystem, fergul11 napisał/a: | Z resztą tak jest co roku , a co robią Wasi radni dla was ? |
dziś zadzwoniła miła Pani z urzędu miasta i poprosiła o wizytę u nich bo ...obniżyli stawkę za śmieci i trzeba poprawić deklaracje
|
|
|