To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

fergul11 - 12-12-2013, 14:51

mjsystem napisał/a:
Ciekawe, co jeszcze wymyślą...

Nie muszą :shock: Uprawnienie do nabycia uprawnienia :mrgreen:
Podam przykład żebyście nie myśleli że tylko w Polszy jest granda ,mam tu polskie prawo jy. i tutejszy urząd namawia mnie żebym zmienił na irlandzkie ,bo uniknę zwyżki przy ubezpieczeniu (20€) na jeden pojazd , ale ....
wprowadzono kategorie wiekowe dla osób starszych i
przed 60 max czas ważności prawka to 10 lat
między 60 a 66 prawko do 70ki i potem decyduje lekarz , ale nie dłużej jak na 3 lata
a teraz najlepsze
prawko ważne na 10 lat 55€
na 3 lata 35€
wymiana na nowe zniszczone / zgubione 55€
dopisanie nowej kategorii 35€
drą jak mogą !!!

...a tak w temacie rekreacji , to skosiłem dziś trawę ostatni raz w tym roku w ogródku :mrgreen: liści nie grabiłem ,bo się same wciągnęły w kosiarkę .

Morfi - 12-12-2013, 14:52

Zgadzam się z Koszmarkiem. Może to będzie jakieś sprawdzenie predyspozycji do dalszego posiadania PJ
gulgulq - 12-12-2013, 15:12

Morfi napisał/a:
Zgadzam się z Koszmarkiem. Może to będzie jakieś sprawdzenie predyspozycji do dalszego posiadania PJ

bez sensu
czy nie prostsze i normalniejsze byłoby obowiązkowe badanie lekarskie np. co 15 lat dla każdego kierowcy

w zasadzie jest to to samo ale nie musisz wymieniać prawa jazdy

mjsystem - 12-12-2013, 15:16

Cytat:

a może w końcu starsi ludzie przestaną jeździć (jeśli nie mają do tego predyspozycji)? hmm

Ja się o siebie boję a nie o starszych ludzi... :?

tomek84 napisał/a:
albo więcej lewych zaświadczeń

ooo, i to może mnie uratować :twisted:

fergul11 napisał/a:
drą jak mogą !!!

Taaa. w godzinę zarobisz na wymianę, u nas to dwa dni pracy... :P

fergul11 napisał/a:
...a tak w temacie rekreacji , to skosiłem dziś trawę ostatni raz w tym roku w ogródku

U nas to już odśnieżarki się sprawdzają 8)

gulgulq napisał/a:
bez sensu
czy nie prostsze i normalniejsze byłoby obowiązkowe badanie lekarskie np. co 15 lat dla każdego kierowcy

Rafał, bedziesz w moim wieku, to zrozumiesz :mrgreen:

fergul11 - 12-12-2013, 15:16

gulgulq napisał/a:
w zasadzie jest to to samo ale nie musisz wymieniać prawa jazdy

...ale osoba fizycznie zmienia się na twarzy ,a w świecie prawo jazdy w urzędach traktowane jest wymiennie z Dowodem.O. lub Paszportem .
Załatwiając coś w urzędzie w Polsce musiałem pokazać dwa dokumenty potwierdzające tożsamość !

mjsystem - 12-12-2013, 15:21

fergul11 napisał/a:
ałatwiając coś w urzędzie w Polsce musiałem pokazać dwa dokumenty potwierdzające tożsamość !

Chyba, że nie masz :twisted: Mój kolega stracił (ukradli mu ) i miał problemy z odzyskaniem dokumentów....ale po okazaniu wielu innych zaświadczeń końcu dostał D.O. Reszta to już na jego podstawie.

mkm - 12-12-2013, 18:48

fergul11 napisał/a:
Podam przykład żebyście nie myśleli że tylko w Polszy jest granda

Ale tylko w Polszy jest i granda i głupota i kretynizm i spychologia i.... i idiotyczne trzymanie sie prawa tam gdzie nie trzeba i totalna anarchia tam gdzie prawo jest wymagane...
http://swidnica24.pl/nie-...ca-prawa-jazdy/
Od kilku dni zastanawiam sie co bym zrobił na miejscu tych ludzi...
Koncesje, pozwolenia, licencje, "pińcet" urzędów kontrolnych, a jak przychodzi co do czego to "obywatelu radź sobie sam"...

fergul11 - 12-12-2013, 19:23

mkm napisał/a:

Chyba wziąłbym kanister i poszedł pod dom tego sędziego co wydał taki wyrok :roll:
Czasami wydają wyroki oderwane od życia i rzeczywistości , mam własny pogląd na to środowisko i gdybym wyjawił je Wam tutaj to zamknęliby serwery MM :mrgreen:

A teraz dobra wiadomość z okazji nadchodzących świąt rada miasta zniosła obowiązek płatnego parkowania w mieście od 1 grudnia do 31 grudnia .
Z resztą tak jest co roku :wink: , a co robią Wasi radni dla was ?

Dzwonią dzwonki sań, tra la la la ..... :rock:

Tomek - 12-12-2013, 19:50

fergul11 napisał/a:

A teraz dobra wiadomość z okazji nadchodzących świąt rada miasta zniosła obowiązek płatnego parkowania w mieście od 1 grudnia do 31 grudnia .
Z resztą tak jest co roku :wink: , a co robią Wasi radni dla was ?

pewnie w 11 miesięcy zrobili budżet

u nas w 11 miesięcy zrobili 50% planowanego budżetu, to w grudniu trzeba podnieść opłaty :)
tak po krótce wyglądają różnice

Bizi78 - 12-12-2013, 20:05

fergul11 napisał/a:
a co robią Wasi radni dla was ?

Nic, to my robimy na nich :evil: .

robertdg - 12-12-2013, 20:15

mkm napisał/a:
fergul11 napisał/a:
Podam przykład żebyście nie myśleli że tylko w Polszy jest granda

Ale tylko w Polszy jest i granda i głupota i kretynizm i spychologia i.... i idiotyczne trzymanie sie prawa tam gdzie nie trzeba i totalna anarchia tam gdzie prawo jest wymagane...
http://swidnica24.pl/nie-...ca-prawa-jazdy/
Koncesje, pozwolenia, licencje, "pińcet" urzędów kontrolnych, a jak przychodzi co do czego to "obywatelu radź sobie sam"...

Tym samym podważają wiarygodnośc państwowego egzaminu na PJ w formie praktycznej i teoretycznej, a może gdzies jest drugie dno :?

Tomek - 12-12-2013, 20:23

robertdg napisał/a:

Tym samym podważają wiarygodnośc państwowego egzaminu na PJ w formie praktycznej i teoretycznej, a może gdzies jest drugie dno :?

gdyby egzamin państwowy miał być jakąś wiarygodnością, to po co w ogóle wymóg kursu na PJ

fergul11 - 12-12-2013, 20:23

tomek84 napisał/a:
pewnie w 11 miesięcy zrobili budżet

...i po pół roku pojawili się radarowcy , na 20 min i tak widoczni jak dzieci na placu zabaw .
Częściej za to bo raz na dwa miesiące stają patrole na zjazdach z autostrad tak że nie ma jak ominąć i sprawdzają podatek drogowy , góra 10 minut.

JCH - 12-12-2013, 21:57

fergul11 napisał/a:
a co robią Wasi radni dla was ?
U nas ma być barszcz. Prezydent "funduje" :roll:
Ciekawe czy będzie na bogato - z uszkami, czy czysty :roll: :?:

gulgulq - 12-12-2013, 22:08

mjsystem,
fergul11 napisał/a:
Z resztą tak jest co roku , a co robią Wasi radni dla was ?

dziś zadzwoniła miła Pani z urzędu miasta i poprosiła o wizytę u nich bo ...obniżyli stawkę za śmieci i trzeba poprawić deklaracje :shock: :)