Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
jacek11 - 24-03-2019, 09:56
Bry znowu piękna pogoda
joujoujou - 24-03-2019, 12:28
I po pogodzie. Pochmurno i wietrznie.
Ale grill był przy słonku.
Kawa na dzieńdobry.
jacek11 - 24-03-2019, 13:35
Zastanawiam się nad wymurowaniem grila. Tylko miejsce dla niego muszę odpowiednie znaleźć.
joujoujou - 24-03-2019, 17:09
Nie ma co się zastanawiać - buduj!
jacek11 - 24-03-2019, 19:06
Wybudować to nie problem. Na początek trzeba znaleźć miejsce na niego. Przenieść go później będzie ciężko Na tę chwilę mam pomysł przedłużyć dach, tak o trzy metry, i tam go umieścić. Tyle że to koszta które nie były na ten rok przewidziane
mkm - 24-03-2019, 19:42
jacek11, to zrób zadaszony grill z kominem - nie będziesz musiał przedłużać dachu
jacek11 - 24-03-2019, 20:02
Na pewno będzie zadaszony, i do tego musi mieć drzwi. Wystarczą takie zrobione z prętów metalowych. Jednak z racji posiadania zwierzyny, grilowanie musi się odbywać za płotkiem. Tarasik który w tej chwili posiadamy jest zwyczajnie zbyt mały na taką budowlę.
Ach, ja to zawsze coś wymyślę
joujoujou - 25-03-2019, 01:00
Kawa, dobrywieczór, praca za godzinę.
Bizi78 - 25-03-2019, 06:25
Bry kawosze .
Marcino - 25-03-2019, 09:42
| jacek11 napisał/a: | Na pewno będzie zadaszony, i do tego musi mieć drzwi. Wystarczą takie zrobione z prętów metalowych. Jednak z racji posiadania zwierzyny, grilowanie musi się odbywać za płotkiem. Tarasik który w tej chwili posiadamy jest zwyczajnie zbyt mały na taką budowlę.
Ach, ja to zawsze coś wymyślę |
U mnie w planie przedłużnie zadasznia tarasu i wtedy moze się skuszę na wymurowanie grilo-wędzarni. Miałem szanse wczesniej na cegłe rozbiórkową zeby budować ale mi się nie chcało...
Z drugiej strony... taki przenośny gril nie jest zły. Stawiasz tylko wtedy kiedy chcesz.
joujoujou - 25-03-2019, 14:19
| Marcino napisał/a: | | Stawiasz tylko wtedy kiedy chcesz. | Niby tak, ale jak nie chcesz, to masz dodatkową robotę - żeby go schować. A do tego jeszcze trzeba mieć gdzie!
W rezultacie najczęściej kończy się na tym, że taki przenośny i tak na stałe stoi na zewnątrz, ewentualnie tylko przepchnięty gdzieś w kąt.
Mnie też się marzy murowany, ale na moim bagnie pewnie by zaraz utonął.
To kawa tymczasem i spać zaraz.
jacek11 - 25-03-2019, 16:18
Bry
| joujoujou napisał/a: | | Mnie też się marzy murowany, ale na moim bagnie pewnie by zaraz utonął. |
A chałupa nie tonie To zakotwić do niej, tylko komin nad dach wystaw, bo zaraz będziesz miał czarną ścianę.
Zwykłych grili miałem już kilka, ale to szybko ulega degradacji. W tym roku miałem zamiar zrobić sobie gril z blachy 2mm. Na pewno dłużej by służył, niż te z marketów. Ale przypadkowo trafiłem na stronkę w internecie, i jak zobaczyłem co ludzie sami tworzą, to mi się spodobało
joujoujou - 26-03-2019, 00:04
Do chałupy nie da rady, nie bardzo jest gdzie.
| jacek11 napisał/a: | | Zwykłych grili miałem już kilka, ale to szybko ulega degradacji. | Miałem to samo. 8 lat temu kupiłem nierdzewny i od tej pory spokój.
Marcino - 26-03-2019, 08:59
| joujoujou napisał/a: | Do chałupy nie da rady, nie bardzo jest gdzie.
| jacek11 napisał/a: | | Zwykłych grili miałem już kilka, ale to szybko ulega degradacji. | Miałem to samo. 8 lat temu kupiłem nierdzewny i od tej pory spokój. |
Chyba z 5 lat temu też zrobiłem nierdzewny. pod ruszt taki co się kupuje do murowanych.... ostatnią zimę nawet nie został schowany do szopy.... nic mu nie jest. Może ruszt by trzeba nowy bo nie jest nierdzewny.
Bizi78 - 26-03-2019, 09:22
Bry kawosze i grilowcy .
|
|
|