To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2002r. 2.5 v6

Krzyzak - 09-03-2018, 21:10

Nie będę się spierał. Chociaż tankuję bardzo różnie to nie widziałem nigdy takiego brudu u siebie. NIGDY!
mah00ni - 06-05-2018, 18:52

Galant jeździ, udało się co nieco zrobić z zaplanowanych prac, i tak:

* skrzynia zrobiona, wymienione także kompletne sprzęgło

mah00ni napisał/a:
* sprężyny Eibach + KYB Ultra SR

Auto trochę siadło przodem, myślałem że bardziej będzie... tył wydaje mi się, że jest tak samo...?
Oceńcie sami:

larelijux - 06-05-2018, 20:01

Wydaje mi się, że mój na Vogtlandach poszedł niżej. Pewnie miałeś wcześniej dość zmęczone sprężyny
vrangsinn - 07-05-2018, 21:14

mah00ni napisał/a:
Galant jeździ, udało się co nieco zrobić z zaplanowanych prac, i tak:

* skrzynia zrobiona, wymienione także kompletne sprzęgło

mah00ni napisał/a:
* sprężyny Eibach + KYB Ultra SR

Auto trochę siadło przodem, myślałem że bardziej będzie... tył wydaje mi się, że jest tak samo...?
Oceńcie sami:
[url=https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6cb64ecf711.jpg]Obrazek[/url]

ułozą się jeszcze...u mnie było podobnie potem delikatnie jeszcze usiadł...

mah00ni - 07-06-2018, 20:54

Czasu mało... udało się założyć nowe felgi Team Dynamics Pro Race 1.2 17" i nowe opony Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 215/45/17... w porównaniu do tego samego modelu tylko z 2010r., które miałem do tej pory, bardzo duża poprawa pod względem hałasu. Moje pierwsze nowe opony premium.. udany zakup.

Zdjęcie na szybko robione:

Udało się także zamontować radio 2din, chiński import. Jeszcze dobrze nie spasowane. Android całkiem fajnie działa, płynnie. Mobilny internet do tego i jest już bardzo multimedialnie.

W nowe koła założyłem czujniki ciśnienia TPMS, także chiński import. Mały bajer a cieszy.

mah00ni - 25-06-2018, 08:44

Dwie fotki ze spotu Silesia JDM 19.06.

mah00ni - 23-07-2018, 08:57

Mały update...

Był problem z tylnymi wahaczami, konkretnie z regulacją kąt kół tylnych. Udało się problem rozwiązać i jest cacy... Dzięki wielkie za pomoc Hugo, robertdg oraz Michał Kujawa z FB, może jesteś tutaj... :)

W sobotę 21.07 udało się wybrać na spot Japan Night by Silesia JDM x Mitsu Streets vol.2 i poznać fajną ekipę z Mitsu Streets... poniżej Gal wkomponowany w rodzinę... było mu dobrze :)

mah00ni - 08-09-2018, 16:47

Update.

Udało się dostać do lakiernika.. polakierowane zostały lusterka, progi, maska wraz ze zderzakiem oraz grillem, tylna klapa i zmieniłem lotkę na VR4, wypiaskowane i pomalowane proszkowo w czarny półmat mocowania zderzak oraz tablicy rejestracyjnej. Ramki drzwi również zostały pomalowane w czarny półmat. Wymieniłem również ramiona wycieraczek, moje straszyły... źle to wyglądało.
Auto odzyskało blask... :love7:

Pod łóżkiem czeka na swój czas....

Droga daleka do montażu. Piasty dzięki pomocy Hugo, Ferrix opanowane.
Szukam jedynie felg, 18x8 ET35... Podobają mi się Rota GTR, jakby ktoś miał, znam kogoś kto sprzedaje proszę o priv lub inne ciekawe fele, które pomieszczą Brembo bez dystansów.

vrangsinn - 08-09-2018, 20:50

:finga: :finga: :finga:

Idziemy podobną drogą...u mnie też czeka połowa zestawu pod łóżkiem...lotka również już jest...robi robote co nie :twisted: :twisted:

Lakiernika zazdraszczam...piękny kolor....nie myślałeś o Enkei KOJIN?? u mnie to jest wybór numer 1...marzenie...

mah00ni - 10-09-2018, 08:21

vrangsinn, dziękuje.

vrangsinn napisał/a:
lotka również już jest...robi robote co nie
robi robi, chociaż jak lakiernik wysłał mi fotkę przed odbiorem auta to miałem mieszane uczucia, ale na żywo... petarda :)

vrangsinn napisał/a:
nie myślałeś o Enkei KOJIN??
18x8" ET40 lub ET45 pomieszczą Brembo?
Czy 18x8,5 ET35 bierzesz pod uwagę? 8,5J to nie za szeroko na Galanta?

vrangsinn - 10-09-2018, 09:38

no ja właśnie celuje w 18x8j nie chce szerszej felgi...z et40 może być problem...nie chce sie w 100% wypowiadać bo nie robiłem przymiarek...ale nie wiem czy niestety nie obedzie sie bez poszerzeń nadkoli...choć nie za bardzo mi sie podobają...nie wiem jak u Ciebie planowany montaż ale u mnie w optymistycznej wersji na przyszłe lato siądzie już nowy zestaw...piasty bierzesz z eclipse używane czy nowe kupowałeś???
mah00ni - 10-09-2018, 10:14

vrangsinn napisał/a:
piasty bierzesz z eclipse używane czy nowe kupowałeś???
co oryginał to oryginał, a nowe to wiadomo, że z jakością to różnie... piast jeszcze nie kupowałem, orientowałem się jedynie, które z nowych to najlepszy wybór.

W nadkola też nie chcę ingerować, dlatego bardziej skłonny bym był do parametrów 18x8 ET35. Zobaczymy jak to będzie... czy coś fajnego znajdę. Na tę chwilę tylko obserwuje rynek, muszę forsę uzbierać :p

Co do montażu to też bym chciał na następne lato. Przed Brembo chciałbym jeszcze zamontować dokładki VR4, które też już polakierowane.

Bzyk_R1 - 10-09-2018, 12:11

Dobrze że są takie "czubki" jak Wy, dbajcie o te Galusie bo są bardzo fajne. A brembo ehh miód! Brałbym... :mrgreen:
bialyjayz - 10-09-2018, 14:11

wszystko pięknie ale w mojej opini lotka do galanta potrzebna jak Pannie lekkich obyczajów gacie, jedyna lotka jaka pasuje do galanta to na styl Accorda Type S( ta niska przylegająca bez światłą stop) :)
co do reszty......zazdroszczę :lol:

mah00ni - 10-09-2018, 19:49

Bzyk_R1, podobne "czubki" są u Was w grupie Outlander... sam się do nich zaliczasz :)
bialyjayz, dziękuje za opinie, fajnie że każdy lubi/woli coś innego, auta są różne...

Dziś zabrałem się za czyszczenie przednich lewych drzwi pod wygłuszenie. Jednocześnie wymieniłem ogranicznik, mój już odmówił posłuszeństwa, drzwi latały jak wiatr zawiał :)

Pytanko, zanim wszystko zakleję to co mogę przy okazji zrobić aby później nie zrywać wygłuszeń?
Na wzmocnienie drzwi, ta poziomo wzdłuż drzwi lecąca "rurka" - też zakleić matami?
Ogranicznik wymieniłem, przeczyścić i nasmarować prowadnicę, coś jeszcze?