Nasze Miśki - TomchuckGarage
Hugo - 09-03-2019, 18:22
Jakby Ci kiedyś w ręce wpadł ten silnik z automatem to daj znać. Wsadzimy do Galanta
tomchuck - 10-03-2019, 20:27
Widzę że galant będzie miał u Ciebie dożywocie
Ciężko dorwać te silniki, łatwiej całe auto kupić
Wkładaj 6a13tt i po kłopocie
Hugo - 10-03-2019, 22:45
tomchuck napisał/a: | Widzę że galant będzie miał u Ciebie dożywocie | Chyba tak, na razie przynajmniej nie widzę możliwości rozstania się z tym autem. tomchuck napisał/a: | Wkładaj 6a13tt i po kłopocie | Mowy nie ma, żadnych silników z turbo, tylko wolnossące.
mati_z - 11-03-2019, 16:08
Hugo, jak dokończymy z tomchuckiem mojego Gala i będzie okazja się spotkać to dam Ci się przejechać i zobaczysz czy 3.5L nie wystarczy
Marcino - 11-03-2019, 23:09
Mi by tam starczyło 3.5 na jedną ośkę....:)
tomchuck - 13-03-2019, 16:28
Hugo;
Też unikałem turbo, ale małymi kroczkami dochodzę do wniosku że to nieuniknione, A parametry oferuje fajne
mati:
Ciekawe ile uda sie wykrzesać... jak dojdziemy do 250KM to będzie spoko
Marcino:
Czy mi się wydaje, czy zostałem zacytowany przez Ciebie? Aż powiało sławą hehe
A tak ogólnie co do silników 3,5 to upolujcie taki z pajero evolution i wkładamy do jakiegoś galanta Moc jak w vr4 ale w wolnossącej wersji
mati_z - 14-03-2019, 10:58
tomchuck napisał/a: | Hugo;
mati:
Ciekawe ile uda sie wykrzesać... jak dojdziemy do 250KM to będzie spoko
|
Zmianami, które mam w planach, w Australii wyciągają 160kW na kołach więc myślę, że te 250 jest w zasięgu: http://www.youtube.com/watch?v=YGzYs7xrcps
tomchuck napisał/a: | A tak ogólnie co do silników 3,5 to upolujcie taki z pajero evolution i wkładamy do jakiegoś galanta Moc jak w vr4 ale w wolnossącej wersji |
Problem w tym, że tych aut wyszło tylko 2500 szt., chociaż parę ogłoszeń już widziałem, ale niestety ze zdrową budą
tomchuck - 15-03-2019, 20:31
To całkiem fajne wyniki im wychodzą Oby u Ciebie też się udało
Ja ostatnio widziałem filmik z jakimś ecli 3,8 po zmianie dolotu, wydechu z kolektorami i strojeniu wygrzebali 330KM na silniku
Co do pajero, to wiem że rarytas... Ja poluję na silnik z diamante 30m i znajduje jedynie z wschodniej części Rosji
tomchuck - 28-03-2019, 16:33
Zrobiłem przymiarkę kół które dostałem z ecli lecz jedna miała uszkodzoną oponę dlatego wcześniej nie zakładałem. Ale musiałem zrobić próbę jak sie będzie jeździć na 19 calach No i generalnie nie jest źle tylko opony za szerokie bo 255. Zmieni się na 225 i będzie dobrze. Teraz trzeba pomyśleć nad kolorem, bo opcje są w sumie cztery... Czerne, miedziane/brązowe, grafitowe lub po prostu bez zmiany, srebrne tylko odświeżone
A tak gruz na nich wygląda. W sumie jedyne co mi się podoba to że ładnie sie licują z budą
mkm - 28-03-2019, 19:22
tomchuck napisał/a: | W sumie jedyne co mi się podoba to że ładnie sie licują z budą |
No nie porywają
Malujesz proszkowo czy na mokro?
tomchuck - 28-03-2019, 21:08
No nie porywają... na pocieszenie może być to że genesis coupe ma prawie identyczne fabrycznie A taki ma być chyba następca ecli, więc przyzwyczajam sie już teraz
Malował będę raczej na mokro, bo tyły sa ładne, żadnej oksydacji nie ma, więc piaskować nie trzeba. Fronty też tylko delikatne zarysowania mają, także matowanie i do dzieła
mkm - 28-03-2019, 22:31
No to bym się pobawił kilkoma kolorami - od czarnego przez grafit do jasnego srebra.
Wnętrze na czarno do pierwszego rantu. Ramiona albo jasne boki i grafitowy wierzch, albo odwrotnie. Z odcięciami, bez cieniowania.
Tak to widzę
Marcino - 29-03-2019, 07:09
mkm napisał/a: | No to bym się pobawił kilkoma kolorami - od czarnego przez grafit do jasnego srebra.
Wnętrze na czarno do pierwszego rantu. Ramiona albo jasne boki i grafitowy wierzch, albo odwrotnie. Z odcięciami, bez cieniowania.
Tak to widzę |
To wtedy wartość lakierowania przewyższy wartość felg....
Hugo - 29-03-2019, 07:39
Zostaw srebrne, nie ma lepszego koloru do alufelg. tomchuck napisał/a: | genesis coupe | Świetne auto, masz gust.
tomchuck - 29-03-2019, 19:07
Marcino napisał/a: | mkm napisał/a: | No to bym się pobawił kilkoma kolorami - od czarnego przez grafit do jasnego srebra.
Tak to widzę |
To wtedy wartość lakierowania przewyższy wartość felg.... |
Jeśli na mokro to malowałbym sam, więc koszty nie były by takie kosmiczne. Tylko malowanie w kilka kolorów nie jest w moim guście... Kojarzy mi sie z chińskimi felgami i tymi na niektórych nowych autach, czarne z polerowanym frontem... Także kolor będzie jeden.
Co do srebrnego to jakoś nigdy nie przepadałem za takim kolorem, ale w tym przypadku chyba jednak będzie to najlepsza opcja, bo pasuje do tych brzydkich srebrnych lamp. Gdybym miał czarne lampy to felgi też byłby ciemne
A na Genesisa choruje już od roku chyba. Super auto. Gabarytowo i wagowo jak ecli 4g, też 3,8 ale 300KM rwd, do tego lpg i mamy idealne auto na co dzień
A w polifcie skrzynia 8 biegowa która też mnie kusi Tylko że 3,8 w nim już z GDI
|
|
|