To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TomchuckGarage

Hugo - 09-03-2019, 18:22

Jakby Ci kiedyś w ręce wpadł ten silnik z automatem to daj znać. Wsadzimy do Galanta :mrgreen:
tomchuck - 10-03-2019, 20:27

Widzę że galant będzie miał u Ciebie dożywocie :P
Ciężko dorwać te silniki, łatwiej całe auto kupić :D
Wkładaj 6a13tt i po kłopocie ;)

Hugo - 10-03-2019, 22:45

tomchuck napisał/a:
Widzę że galant będzie miał u Ciebie dożywocie
Chyba tak, na razie przynajmniej nie widzę możliwości rozstania się z tym autem.
tomchuck napisał/a:
Wkładaj 6a13tt i po kłopocie
Mowy nie ma, żadnych silników z turbo, tylko wolnossące.
mati_z - 11-03-2019, 16:08

Hugo, jak dokończymy z tomchuckiem mojego Gala i będzie okazja się spotkać to dam Ci się przejechać i zobaczysz czy 3.5L nie wystarczy :)
Marcino - 11-03-2019, 23:09

Mi by tam starczyło 3.5 na jedną ośkę....:)
tomchuck - 13-03-2019, 16:28

Hugo;
Też unikałem turbo, ale małymi kroczkami dochodzę do wniosku że to nieuniknione, A parametry oferuje fajne ;)
mati:
Ciekawe ile uda sie wykrzesać... jak dojdziemy do 250KM to będzie spoko :D
Marcino:
Czy mi się wydaje, czy zostałem zacytowany przez Ciebie? ;) Aż powiało sławą :D hehe

A tak ogólnie co do silników 3,5 to upolujcie taki z pajero evolution i wkładamy do jakiegoś galanta ;) Moc jak w vr4 ale w wolnossącej wersji 8)

mati_z - 14-03-2019, 10:58

tomchuck napisał/a:
Hugo;
mati:
Ciekawe ile uda sie wykrzesać... jak dojdziemy do 250KM to będzie spoko :D

Zmianami, które mam w planach, w Australii wyciągają 160kW na kołach więc myślę, że te 250 jest w zasięgu: http://www.youtube.com/watch?v=YGzYs7xrcps

tomchuck napisał/a:
A tak ogólnie co do silników 3,5 to upolujcie taki z pajero evolution i wkładamy do jakiegoś galanta Moc jak w vr4 ale w wolnossącej wersji

Problem w tym, że tych aut wyszło tylko 2500 szt., chociaż parę ogłoszeń już widziałem, ale niestety ze zdrową budą ;)

tomchuck - 15-03-2019, 20:31

To całkiem fajne wyniki im wychodzą Oby u Ciebie też się udało :)
Ja ostatnio widziałem filmik z jakimś ecli 3,8 po zmianie dolotu, wydechu z kolektorami i strojeniu wygrzebali 330KM na silniku :D
Co do pajero, to wiem że rarytas... Ja poluję na silnik z diamante 30m i znajduje jedynie z wschodniej części Rosji :(

tomchuck - 28-03-2019, 16:33

Zrobiłem przymiarkę kół które dostałem z ecli lecz jedna miała uszkodzoną oponę dlatego wcześniej nie zakładałem. Ale musiałem zrobić próbę jak sie będzie jeździć na 19 calach :D No i generalnie nie jest źle tylko opony za szerokie bo 255. Zmieni się na 225 i będzie dobrze. Teraz trzeba pomyśleć nad kolorem, bo opcje są w sumie cztery... Czerne, miedziane/brązowe, grafitowe lub po prostu bez zmiany, srebrne tylko odświeżone ;)
A tak gruz na nich wygląda. W sumie jedyne co mi się podoba to że ładnie sie licują z budą :P

mkm - 28-03-2019, 19:22

tomchuck napisał/a:
W sumie jedyne co mi się podoba to że ładnie sie licują z budą :P

No nie porywają :D
Malujesz proszkowo czy na mokro?

tomchuck - 28-03-2019, 21:08

No nie porywają... na pocieszenie może być to że genesis coupe ma prawie identyczne fabrycznie ;) A taki ma być chyba następca ecli, więc przyzwyczajam sie już teraz :D

Malował będę raczej na mokro, bo tyły sa ładne, żadnej oksydacji nie ma, więc piaskować nie trzeba. Fronty też tylko delikatne zarysowania mają, także matowanie i do dzieła ;)

mkm - 28-03-2019, 22:31

No to bym się pobawił kilkoma kolorami - od czarnego przez grafit do jasnego srebra.
Wnętrze na czarno do pierwszego rantu. Ramiona albo jasne boki i grafitowy wierzch, albo odwrotnie. Z odcięciami, bez cieniowania.
Tak to widzę :P

Marcino - 29-03-2019, 07:09

mkm napisał/a:
No to bym się pobawił kilkoma kolorami - od czarnego przez grafit do jasnego srebra.
Wnętrze na czarno do pierwszego rantu. Ramiona albo jasne boki i grafitowy wierzch, albo odwrotnie. Z odcięciami, bez cieniowania.

To wtedy wartość lakierowania przewyższy wartość felg....

Hugo - 29-03-2019, 07:39

Zostaw srebrne, nie ma lepszego koloru do alufelg.
tomchuck napisał/a:
genesis coupe
Świetne auto, masz gust.
tomchuck - 29-03-2019, 19:07

Marcino napisał/a:
mkm napisał/a:

To wtedy wartość lakierowania przewyższy wartość felg....

Jeśli na mokro to malowałbym sam, więc koszty nie były by takie kosmiczne. Tylko malowanie w kilka kolorów nie jest w moim guście... Kojarzy mi sie z chińskimi felgami i tymi na niektórych nowych autach, czarne z polerowanym frontem... Także kolor będzie jeden.

Co do srebrnego to jakoś nigdy nie przepadałem za takim kolorem, ale w tym przypadku chyba jednak będzie to najlepsza opcja, bo pasuje do tych brzydkich srebrnych lamp. Gdybym miał czarne lampy to felgi też byłby ciemne ;)

A na Genesisa choruje już od roku chyba. Super auto. Gabarytowo i wagowo jak ecli 4g, też 3,8 ale 300KM rwd, do tego lpg i mamy idealne auto na co dzień :D
A w polifcie skrzynia 8 biegowa która też mnie kusi ;) Tylko że 3,8 w nim już z GDI :(