To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander Ogólne - Nowy Outlander i jego sprzedaż

Anonymous - 12-04-2007, 22:03

Jackie napisał/a:
...(te dwie mendy wyjeżdżają dokładnie w takim samym czasie jak ja i muszę stać - strasznie mnie to wkurza ;) )
Pozdrawiam

LMAO i do tego to pewnie jakieś Toyoty albo inne barachło?

JCH - 12-04-2007, 22:10

Jackie napisał/a:
minimus napisał/a:
nie pamiętam definicji, ale jest coś o przebiegu oraz dacie pierwszej rejestracji

Samochody ze statusem erstzulassung, minimum miesiąc na niemieckich blachach, opłacone ubezpieczenie oraz min. 200km przebiegu.
Wg mnie to chodzi tu o definicję nowego środka transportu (6 m-cy lub/i ?? 6 tys. km)) wg Ustawy o podatku VAT. Naszej polskiej nie jakieś tam erstzlassungi - jak to kurna olek wymówić .... :rolleyes:
Zainteresowanych odsyłam do lektury - 200 stron z hakiem pisanych parlamentarnym bełkotem.

Anonymous - 12-04-2007, 22:12

Z tego co pamiętam to chyba JCH jest bliższy (niestety ;-) ) prawdy.
Hubeeert - 12-04-2007, 23:17

Objawil sie tzw drugi ADMIN czyli ja.

mleczny
Generalnie nie podoba mi sie styl Twoich wypowiedzi.
Nie podoba mi sie to, ze piszesz do innego uzytkownika forum jak do idioty. Tu nawet nie chodzi o to, ze to admin tylko o to, ze to tez czlowiek i nawet jak sie z nim nie zgadzasz to na NASZYM (a wiec i Twoim) FORUM MUSISZ GO SZANOWAC. Nie musisz sie zgadzac ale szanowac musisz.

Rafal_Szczecin mala uwaga - Kolega jest nowy. Niech przywyknie, ze to jest lekko inne Forum.

Jackie nie rob ze mnie potwora :D

I na przyszlosc wszystkim obecnym przypominam, ze dyskusja ma dotyczyc tematu. Wycieczki osobiste nie swiadcza najlepiej o uzywajacym takich argumentow.

Pozdrawiam

Gene - 13-04-2007, 08:02

Dokladnie tak, prosze o zakopanie topora wojennego i o poszanowanie wypowiedzi innch forumowiczow. Mozemy prowadzic dyskusje merytoryczne ale nie naskakiwac w nieprzyjemny sposob na siebie.
Jackie - 13-04-2007, 09:41

JCH napisał/a:
Wg mnie to chodzi tu o definicję nowego środka transportu (6 m-cy lub/i ?? 6 tys. km)) wg Ustawy o podatku VAT

W Kaczystanie tak to wygląda u Szwaba jest inaczej ;)
Erstzulassung - "pierwsze dopuszczenie" ;) Inaczej pierwsza rejestracja samochodu. W Niemiaszkach okres od nowego do używanego jest krótszy ;)
Hubeeert napisał/a:
Jackie nie rob ze mnie potwora

Ty mnie do tego nie mieszaj ;) Ja się nawet nie staram.
Pozdrawiam

[ Dodano: 13-04-2007, 14:28 ]
minimus napisał/a:
LMAO i do tego to pewnie jakieś Toyoty albo inne barachło?

Gorzej....
Jedno to BMW a drugie VW Passat.... Koszmar po prostu ;) :D

tomekrvf - 14-04-2007, 20:51

Co do kupowania nowych samochodów za granicą - jest jeszcze jeden minus. Jeśli, odpukać w niemalowane, samochód się zepsuje i trzeba wezwać assistance to taki ludek który ma auto np z Łotwy musi zadzwonić do Łotwy po assistance. No a w razie większych problemów -wpadnie do głowy ludkowi że już nie chce samochodu bo coś tam- też musi się zwrócić do sprzedawcy samochodu czyli znowu np do Łotysza lub Niemca.
Przy aucie za 100kPLN te kilka tysi za święty spokój to już niewiele kasy.

WRC fan - 19-04-2007, 00:53

Jackie napisał/a:
Ja wyprowadzam się z obecnego domu (Supraśl pod Białymstokiem, 3000 mieszkańców) dalej do lasu

Obawiam się, że po Plejadach przeprowadzka będzie więcej niż konieczna :D

Wybaczcie OT :oops:

Hubeeert - 19-04-2007, 09:38

WRC fan, wybaczamy :D

A co do Plejad - sam sie nad nimi zastanawiam :wink:

Anonymous - 07-05-2007, 12:53

Wiecie coś może na temat dostaw Outlanderów zamówionych z początkiem kwietnia ? Podobno znów się terminy przesuwają , tym razem na wrzesień. Czy tak jest tylko w Łodzi czy ogólnie w całym kraju ?
Jackie - 07-05-2007, 14:00

AlbertKZN napisał/a:
Czy tak jest tylko w Łodzi czy ogólnie w całym kraju ?

W całej Europie....niestety, fabryka nie nadąża...

Anonymous - 07-05-2007, 14:27

czyli nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać...................
Anonymous - 07-05-2007, 18:23

I swiecic oczami przed klientami ktorzy nie moga sie doczekac swojego upragnionego autka...
Anonymous - 09-05-2007, 13:16

Witam po raz pierwszy i pozdrawiam wszystkich.
Mam zamiar kupić nowego Outlandera.
U jednego z dilerów pojawiła się propozycja nabycia samochodu zakupionego przez nich w Niemczech.
Rozumiem, że gwarancja będzie obowiązywała w Polsce - czy może będą jakieś problemy?
Napewno będę go mógł serwisować u dilera u ktrórego kupię.
Niebawem być może zmienię miejsce zamieszkania. Czy cała sieć dilerska w Polsce mnie obsłuży :lol: ?
Pozdrawiam

Gene - 09-05-2007, 14:15

Mysle, ze jesli kupisz auto u autoryzowanego przedstawiciela i on bedzie sprzedawca to kazda ASO w Polsce bedzie mogla serwisowac Olka na zasadach przyjetych przez MMC Polska. Nie znam sie na szczegolach takiego zakupu ale jesli sprawa jest prowadzona przez autoryzowany polski serwis to nie widze problemu.