To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Avance

Bzyk_R1 - 23-02-2019, 16:36

douen, ja Cię rozumiem doskonale. Mój Misiek nie trawi benzyny poniżej 98 oktanów.
Krzyzak - 23-02-2019, 18:53

douen napisał/a:
V-power 95, 98 nawet 100
jak pisałem - też kiedyś lałem to paliwo - dopóki na najtańszej Pb95 ze Statoil nie zrobiłem 10% więcej km na 1 baku
od tej pory regularnie robiłem te 10% więcej na tańszym, zwykłym paliwie i już nigdy nie zatankowałem tego badziewia z Shella

douen - 25-02-2019, 11:57

Krzyzak napisał/a:
douen napisał/a:
V-power 95, 98 nawet 100
jak pisałem - też kiedyś lałem to paliwo - dopóki na najtańszej Pb95 ze Statoil nie zrobiłem 10% więcej km na 1 baku
od tej pory regularnie robiłem te 10% więcej na tańszym, zwykłym paliwie i już nigdy nie zatankowałem tego badziewia z Shella

Mam to szczęście, że mieszkam w miejscowości gdzie jest "stacja, na stacji". Dwa shelle, dwa orleny, BP, dwa śp. Lukoil teraz mica (czy jakoś tak), stacja Auchan (dużo tankuje, słabo jeżdżę). W weekendy są fajne promocje. Także tak, jak coś mi się nie podoba to jadę na następną stacje.

U mnie sprawa wygląda tak, że spalanie mniej/więcej na każdym paliwie jest podobne. Natomiast różnica jest w reakcji na wciśnięcie gazu. Placebo dynamika jest lepsza, na lepszym, gorsza na gorszym. Spalanie ~9L