To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Kassia Mazda RX-8 1.3 231KM 2003r.

Kassia - 04-06-2019, 23:01

Jako iż Mazda jest najpiekniejszym autem na świecie to na potwierdzenie kilka zdjeć xD

Bizi78 - 04-06-2019, 23:49

Przednie lampy zaparowane, tylna osłona wydechu pęknięta, jeszcze troszkę brakuje :wink: .
Ale ogólnie już ładnie się prezentuje 8) .

Kassia - 04-06-2019, 23:55

Lampy nie są zaparowane tylko są takie matowe, trzeba je wypolerować :P
A osłoną trafiłam w kamień na parkingu... :oops:

Poza tym chodziło mi ogolnie o to że Mazdy są najladniejsze :heart:

romek atomek2 - 05-06-2019, 07:14

Kassia napisał/a:
Poza tym chodziło mi ogolnie o to że Mazdy są najladniejsze :heart:

dla Kobiety - super. jak toyota mr2 czy CRX Del Sol, audi tt choc powiem że toyota gt86 też ładna ;) ale one nie mają tego silnika ..

Krzyzak - 05-06-2019, 12:38

Kassia napisał/a:
Mazda jest najpiekniejszym autem na świecie
jeśli komuś podoba się rozdeptana żaba to wtedy tak...
w całej historii nie kojarzę mazdy czy toyoty, która by mi się podobała, znajdę na pewno jakąś hondę czy mitsu, ale nie mazdę

Kassia - 05-06-2019, 19:07

Ja lubie żabki :D
Ale jak mozna nie kojarzyc ładnej Toyoty ani Mazdy? :shock:

romek atomek2,
Akurat nad Toyota GT86 sie sama zastanawiam, ale pierwsze musze sprzedać Eclipse :P

romek atomek2 - 09-06-2019, 14:45

Kassia napisał/a:

romek atomek2,
Akurat nad Toyota GT86 sie sama zastanawiam, ale pierwsze musze sprzedać Eclipse :P

ja bym spuścił mazdę ( wybacz ) ale tak jakbym miał Toyotę Suprę mk3 i miałbym ją sprzedac ? no nigdy .. no chyba że sie z Eclipsem nie lubicie .. Eclips'e jest ponadczasowy i legendarny - a mazda ? to mazda .. wybacz Kassiu.. jest JAKAŚ wiadomo, ale nie słynie z bezawaryjności / spalania / nie każdy w tym dłubnie / itp tak IMHO bardzo mocno IMHO.

larelijux - 09-06-2019, 15:04

romek atomek2 napisał/a:
Kassia napisał/a:

romek atomek2,

ja bym spuścił mazdę ( wybacz ) ale tak jakbym miał Toyotę Suprę mk3 i miałbym ją sprzedac ? no nigdy .. no chyba że sie z Eclipsem nie lubicie .. Eclips'e jest ponadczasowy i legendarny - a mazda ? to mazda .. wybacz Kassiu.. jest JAKAŚ wiadomo, ale nie słynie z bezawaryjności / spalania / nie każdy w tym dłubnie / itp tak IMHO bardzo mocno IMHO.

RX-8 słynie z jedynego w swoim rodzaju silnika (mimo, że ma sporo wad). Eclipse natomiast nie jest ani ponadczasowy, ani legendarny, jedynie mk2 ma jakiś potencjał na klasyka ze względu na dawną modę na F&F i Need For Speedy. O ile oczywiście jakieś się utrzymają, bo z tego co mi wiadomo, gniją na potęgę i ciężko znaleźć już egzemplarz w dobrym stanie blacharskim.

Mazin89 - 09-06-2019, 16:38

Ja tam też nic ponadczasowego i legendarnego w Eclipsie nie widzę... Ot fajne auto, ale bez przesady. Jest cała masa podobnych modeli. A RX -8 jednak ma coś wyjątkowego w sobie.
Kassia - 09-06-2019, 17:33

romek atomek2,
Wejdz w moj temat Eclipse i zobacz ile z tym aut od zakupu mam problemow. Niestety tak uciążliwego auta jeszcze nigdy nie mialam, za pieniadze ktore wlozylam w Ecli przez te 3 lata ktore nim jeżdze mialabym 2 nowe silniki do ReXa (czyli jazda dożywotnia).
Jedynym plusem Eclipse dla mnie na ten moment jest silnik i moc (wynika z remontu silnika rok temu bo wczesniej byl mułem), bo pod tym wzgledem nie moge narzekac porownujac z Mazda (do silnika tu jeszcze nie zaglądalam), ale nie chce juz wiecej dokladac kasy do tego auta, moja cierpliwosc sie do niego skonczyla.

Przez rok jazdy Mazda wymienilam w niej tylko olej i łaczniki staba wiec to mowi samo za siebie. A nawet jak sie wydarzy za jakis czas rewizja silnika to i tak koszty beda nizsze niz dalsze dokladanie do Ecli.
No i Mazda wewnątrz wyglada duzo nowoczesniej mimo ze jest tylko 3 lata mlodsza od Ecli.

PS. Supry tez bym nie sprzedała ale Eclipse to nie Supra :D

Bizi78 - 09-06-2019, 17:36

Kassia napisał/a:
Wejdz w moj temat Eclipse i zobacz ile z tym aut od zakupu mam problemow.

Po prostu kupiłaś zaniedbany egzemplarz i tyle 8) .

Kassia - 09-06-2019, 17:43

Nie jestem pewna ile to zaniedabania poprzednich wlascicieli a ile awaryjnosc samego modelu :p
Ewentualnie wydaje mi sie ze to auta mnie po prostu nienawidzi xD

Dobrze ze chociaz Mazda mnie kocha :heart:

romek atomek2 - 09-06-2019, 18:00

IMHO = in my honest opinion = moje subiektywne i tylko moje, nie pisałem by kogoś urazić etc. A jak cię nie kocha - pchaj go szybko, ja nie mam serca do niewdzęcznych fur - S60 2.5T oddałem bez żalu

Także luń go ASAP bierz Toyotę !!! ma być fajnie - ma być FUN.

Kassia - 09-06-2019, 18:32

A ja sie w żaden sposob urażona nie poczułam :) napisalam tylko fakty z użytkowania obydwu tych aut :)

Póki co to po sprzedaży Ecli zostane tylko z Mazda bo trzeba wykończyc dom ktory kupilam :)
A potem zapewne wjedzie Nissan 350z albo 370z :)

romek atomek2 - 09-06-2019, 21:31

tak to się można bawić .. u mnie słabo z $..rozpocząłem projekt E46 3,0D 204hp - 6b manual .
bez moda leci 256km/h w serii . stage1 270km/h https://www.youtube.com/watch?v=MHPjZvkxXaI a zapasu dużo : https://www.tc-performanc...-204-km-150-kw/ jest potencjał . ma coś w sobie - to moje pierwsze auto na B