To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Moja flota

Olivia - 04-08-2019, 19:02

Zebrałam się wreszcie do zaprezentowania Audi A3 8P 2.0 TDI 170 HP.

jacek11 - 04-08-2019, 21:14

Buzie ma ładną :) tylko ktoś zaspawał tylne drzwi :P
Krzyzak - 04-08-2019, 23:16

Zielona Góra :)
Hugo - 05-08-2019, 21:21

Krzyzak napisał/a:
Zielona Góra
Zielona Góra to stolica województwa lubuskiego, więc pierwsza litera to F, tutaj mamy województwo dolnośląskie i powiat zgorzelecki :wink:
Olivia - 05-08-2019, 21:36

Aaa, wzięłam migomat i zaspawałam bo mnie denerwowały :wink:
Marcino - 05-08-2019, 22:36

Olivia napisał/a:
Aaa, wzięłam migomat i zaspawałam bo mnie denerwowały :wink:

a to ciekawe....

Krzyzak - 05-08-2019, 22:53

istnieją... ;)
jacek11 - 06-08-2019, 15:51

Marcino napisał/a:
a to ciekawe....

Zaraz jej się kiecka zajmie :D
Ale za to chociaż ma dobrą maszynę 8)

Oliwia, trzeba było zaspawać przednie :mrgreen: byłby jeden taki na świecie :mrgreen:

Olivia - 06-08-2019, 21:57

Cytat:
Oliwia, trzeba było zaspawać przednie :mrgreen: byłby jeden taki na świecie :mrgreen:

Już miałam taki samochód i nigdy więcej :P Autem tym był Ford Orion z pakietem RS :twisted: czyli spojler na bagażniku, alufelgi a'la plaster miodu, nakładki na progi i zderzaki. No po postu milion dolarów, zwany przeze mnie "grafitowa strzała" :badgrin: Oczywiście jak każdy Ford był wyposażony w pakiet "RDZA". Do tego stopnia że kiedyś kolega zrobił dziurę w tylnym nadkolu w bagażniku za pomocą swego palca :roll: Ale ja nie o tym.

Orion miał jeszcze jedną wadę. W zimę po prostu zamarzał, tzn. nie dało się otworzyć żadnych drzwi. Nie pomagało odtłuszczanie spirytusem, jakimiś cudownymi środkami, smarowanie silikonem, olejem przepracowanym, kompletnie nic. Więc jak studiowałam w Uljanowsku gdzie zimy były naprawdę zimne a wilgotność powietrza praktycznie zerowa, na czas zajęć zostawiałam otwartą szybę kierowcy a aby śnieg nie zawiał do środka owijałam ją folią strecz 8)

Natomiast wspomnianą dziurę w nadkolu kolega z roku zrobił gdy pod moim akademikiem zostawiłam samochód włączony, aby nie zamarzł podczas gdy ja szykowałam obiad a ten cholernik, czyli Orion jednak zamarzł :rolleyes: Ale na tyle dobrze że bagażnik można było otworzyć. Gdy wchodziliśmy przez bagażnik kolega nieopatrznie włożył palucha we wspomniane nadkole i naszym oczom ukazała się tylna lewa opona ze słabym bieżnikiem :lol:

Także, nie, nic nie zaspawam. Zresztą siostrze nie będę robić pod górkę jeszcze ktoś ją namówi jak ja sąsiada gdy byliśmy dziećmi aby spróbowała wejść do środka przez wydech :wink:

Olivia - 13-08-2019, 00:45

Tym razem Audi z brakujących stron :

Krzyzak - 13-08-2019, 12:34

wnętrz zionie tandetą, tak trochę jak obecna dacia - ale plus za automat
Hugo - 13-08-2019, 12:47

Wnętrze w a3 wygląda fatalnie, to fakt.
Olivia - 13-08-2019, 21:54

Nie oszukujmy się, to auto z 2007 roku w podstawowej wersji. Dla takiej osoby jak ja, czyli drugiego właściciela ważne jest solidne wykonanie aby nie wyglądało na zniszczone. Po drugie to auto miejskie. To samo mam w nowej A-klasie. Szału we wnętrzu nikt nie znajdzie :roll:
Krzyzak - 14-08-2019, 23:23

ale 20-paro letni rekin prezentuje się znacznie lepiej...
dlatego tak ciężko wybrać mi następcę - Galant EA postawił poprzeczkę niezwykle wysoko

Olivia - 15-08-2019, 01:19

Nigdy nie siedziałam w Galancie więc nie wiem jak tam z dokładnością spasowania czy jakością wnętrza. Jeżeli piszemy o A3 8P to według mnie jest bardzo dobrze jak na auto miejskie, tj. nic nie trzeszczy z deski, przy normalnym użytkowaniu ciężko ją zarysować. To samo mam w W176. Jedynie dzięki dużemu ekranowi auto wygląda we wnętrzu młodziej jeżeli komuś się to podoba. Natomiast sama należę do osób którym ten ekran nie do końca jest potrzebny.
Jeżeli ktoś chce mieć wysoki komfort podróżowania to musi się liczyć z autami klasy BMW 5, MB E, czy Jaguar czy SUVach (ale tych prawdziwych a nie jakichś pierdkach). Mi zależy na solidności wykonania i dobrych właściwościach jezdnych. A to w A3 która prowadzi się jak gokart mam. Natomiast w W176 mam 4matic dzięki któremu jeszcze lepiej się jeździ. Wiadomo pod względem walorów prowadzenia te dwa auta ustępują E91 325d xDrive. No ale BMW to klasa sama w sobie jeżeli mowa o łatwości prowadzenia w zakrętach.

Zresztą Galant to chyba segment C-klasy czy nawet serii 5 w takim nisko budżetowym wydaniu ?