To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Akcja Serwisowa

lyczko - 28-05-2018, 15:52

athorgal napisał/a:
Warto tutaj wejść, ściągnąć listę, otworzyć wpisać vin i szukać lub CTRL+ F
https://www.uokik.gov.pl/...zukaj=outlander

To prawda, ale np. Peugeot i Citroen takiej listy nie mają

Bizi78 - 28-05-2018, 17:55

potentator napisał/a:
Tak nawiasem to jakie były jeszcze akcje oprócz etacs i silniczka wycieraczek?

-Wadliwy włącznik świateł stop.
-Wadliwy pasek osprzętu w silnikach serii 4B1.
-Wadliwy montaż serwa wspomagania układu hamulcowego.
-Możliwość poluzowania się nieprawidłowo wykonanego koła pasowego alternatora.
Itd.
Resztę możesz znaleźć na stronach UOKIK-u :wink: .

Aleksander1965 - 28-05-2018, 19:36

potentator napisał/a:
Tak nawiasem to jakie były jeszcze akcje oprócz etacs i silniczka wycieraczek?

Wymiana całego pojazdu heheheheh

Bizi78 - 30-05-2018, 22:43

lyczko napisał/a:
To prawda, ale np. Peugeot i Citroen takiej listy nie mają

Cytryna - https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=14393
Peugeot - https://www.uokik.gov.pl/...p?news_id=14403

Moody - 31-05-2018, 11:29

Wreszcie się obudzili łaskawcy. I to pewno dopiero po tym jak ludzie zaczęli dzwonić z pytaniami.
lyczko - 04-06-2018, 13:03

Dobra Panowie, którzy już byli w ASO, co dokładnie zostało wymienione? Czy ramię wycieraczki jest nowe (ramię to to co trzyma pióro)?

Jak ewentualnie organoleptycznie zobaczyć czy zostało coś zrobione?

Byłem w ASO Peugeot KIM (a we Wrocławiu nie ma dobrego ASO :-( ) i po przyjeździe najpierw przez 40 minut szukano kluczyka do mojego auta...a potem dokumentacji.

Kluczyk się na szczęście znalazł, ale żadnych papierów odnośnie naprawy nie dostałem, informacji też mi nie udzielono, bo już był koniec ich pracy, nikogo nie było z nadrzędnego stanowiska itp.

Porażka na całej linii, ale chciałem się chociaż upewnić zanim rozpocznę z nimi spór.

lexus - 04-06-2018, 13:13

u mnie nic nie widać mam adnotacje w książce serwisowej
Aleksander1965 - 04-06-2018, 16:48

Ja osobiście byłem przy wymianie więc widziałem czego to dotyczyło.Czyli cały silniczek nowy oraz ramie które go łączy z cięgłami obydwu wycieraczek.wszystko schowane w podszybiu.Nadto adnotacja w Książce Serwisowej o takowej wymianie.
Szadi - 16-06-2018, 21:49

Tu w Uk dostalem list na adres domowy z Mitsubishi motors jak uzyskali moje dane z praw jazdy i tutejsze DVLA pozytywnie bylem zaskoczony itp z adnotacja gdzie najblizszy serwis jest itp jestem 3 cim wlascicielem i firma zadala sobie trudu by znalesc wlasciciela pojazdu..

Bylem na akcji serwisowej choc niestety oblsuga juz nie byla zbyt mila .. calosc trwala 2h.. i niewidzalem co robili iz autem a w salonie niezbyt mialem gdzie poczekac na auto i nie zaproponowano mi nawet kawy czy herbaty.. a gdy ogldalem nowe modele autek nikt nawet nie raczyl zagadac ;/ ( ubrany bylem w ubrania robocze ale czyste jak -monter) zaraz po zdaniu kluczyków moje auto stalo nie ruszone przez 40 minut na parkingu przed salonem Mitusbishi bo przeciez przerwa musi byc mimo iz pani w recepcij twierdziala ze tak na te godzine pan przyjedzie :evil: :evil: wspominala tez o tym ze auto bendzie umyte ale nie stety nic nie zrobili z nim ... ale to szczegól

Po 2 h dostalem telefon ze auto do odbioru jest z adnotacja seriwisowa i faktura na 0£ za wykonane albo i nie wykonne zlecenie..

bo przed i po wizycie nie widzalem roznicy w dzialaniu Motoru wycieraczki .

jachu1111 - 16-06-2018, 22:14

Hej ja mam Co prawda Peugeot 4007 i Aso Bydgoszcz opanowalo sprawę silniczka wycieraczek w 1 H . Zaznaczyłem sobie w razie czego mój stary i faktycznie jest założony nowy .
feecle - 17-06-2018, 12:15

Mam Peugeot 4007 rocznik 2008 i mojego VIN nie ma na liście z UOKiK.
jachu1111 - 17-06-2018, 21:05

To szkoda bo zawsze byś miał nowy silniczek .
asalok - 17-06-2018, 21:45

Mojego Outka tez nie ma na liscie ale wrocilem do pl zadzwoniem do ASO podalem vin i jak sie okazalo auto kwalifikuje sie akcji serwisowej wiec najlepiej dzwonic i pytac a nie czytac listy z nr vin :D .
barzuc - 18-06-2018, 08:54

Ja swojego odstawiłem, czas ~1h (musiałem się tylko wcześniej umówić żeby zestaw dojechał do nich na magazyn), pogrzebali (na warsztat nie wpuścili, więc jedynie co mogę powiedzieć, to że na 100% podszybie demotowali).
athorgal - 19-06-2018, 14:56

Witam
U mnie również po wymianie silniczka i ramion wycieraczek
Całość trwała z 1 h

Ciekawe kiedy wreszcie zrobią akcje serwisowa na zaciski hamulcowe tylne

A może sami zgłosimy sprawę do UOKiku?

Pozdrawiam Adam