To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów

eremita - 20-07-2018, 21:15

No i jest wyjście AUX :mrgreen:

Co ciekawe z kostki są kabelki w wyjściu AUX wychodzące gdzieś ?:roll:

Bzyk_R1 - 20-07-2018, 23:02

Może gdzieś do schowka?

Fajnie srebrne pokrętła. Pewnie P&P by podeszły do outlandera :-D

eremita - 21-07-2018, 13:32

Cytat:

Może gdzieś do schowka?

Sprawdzałem ale nie.
Zastanawiam się czy czasami to oryginalne DVD co montowali dla dzieci nie jest podłączane pod AUX dla tego instalacja jest przygotowana :?:

eremita - 06-08-2018, 16:23

Dzisiaj zapewniłem sobie lepszy klimat w grandku :D
Klima dobita, zrobione ozonowanie, filtr kabinowy wymieniony i nie wiem czy miało to sens po ozonowaniu ale już kupiłem to urzyłem środek do klimy i poprawy zapachu. Stary filtr sporo nałapał roślinności. Zawsze biorę filtr z węglem ale nie do końca jestem przekonamy czy on coś daje :P

eremita - 11-08-2018, 14:28

Pożegnalne spojrzenie.

Plusy grandka
-ilość miejsca
-wsiadanie i wysiadanie chyba sie starzeje ale te czynności w niskim gala były męczące

Minusy w porównaniu do gala (pomijam ze nie jest galem )
-nie jest samochodem marzeń
- nie wyglada jak gal
- w zakrętach trzeba wolniej
- nie ma dźwięku Vki
- jeszcze nie doświadczyłem ale w galu było bez problemu a w grandku wymienia sie żarówki przez nadkola, a do tego żarówki często się przerzepalają
- plastikowe lampy

eremita - 11-08-2018, 14:30

Aaaa patrząc na to zdjęcie już wiem że felgi prędzej czy później będą srebrne :)
jacek11 - 11-08-2018, 23:46

Ja rozumiem że rozsądek, wymagania, ..... serce się kroi patrząc na to zdjęcie.

Może ja nie dbam tak bardzo jak Ty dbałeś o Gala, ale mój brat wsiadając do mojego, mówi ,że to jest " cacuszko" :) boli każda ryska :|

eremita - 13-08-2018, 12:06

jacek11 napisał/a:
Ja rozumiem że rozsądek, wymagania, ..... serce się kroi patrząc na to zdjęcie.

Może ja nie dbam tak bardzo jak Ty dbałeś o Gala, ale mój brat wsiadając do mojego, mówi ,że to jest " cacuszko" :) boli każda ryska :|

No to fakt :doubt:
Ale nie mówie że to koniec przygody za glantami może jeszcze kiedyś wrócę do gala :D

eremita - 14-08-2018, 21:52

Grandek wrócił od mechanika gdzie miał wymieniony olej na mobile esp formuła, filtr oleju, przednie klocki i tarcze, oraz olej w skrzyni
Poza tym wszystko sprawdzone i jest ok. Można smigać :D

eremita - 16-08-2018, 10:17

Pierwszy raz mam tak że nie sprawdziłem konkurencji tylko zadzwoniłem, zapytałem co proponują, powiedziałem co chce, ustaliłem cenę i termin :D
I dzisiaj nadszedł termin gazowania grandisa.
Dla czego tak? Bo gazowałem 3 auta w trzech rożnych warsztatach wybieranych na podstawie opini i tylko w tym pojechałem założyłem i odwiedzam tylko na przeglądy :D
Oczywiście montuje Staga,

Fragu - 16-08-2018, 10:49

eremita, butla podwieszona?
eremita - 16-08-2018, 14:38

Fragu napisał/a:
eremita, butla podwieszona?

Tak specjalnie musieli ja zamawiać i jest za doplata 18cm wysoka, pełna, pojemności 52l

Hugo - 16-08-2018, 16:54

Brat kupił identycznego Grandisa jak Twój niedawno, czarny, ale w manualu. Ma LPG i ta podwieszona butla to porażka. Ma ją z tyłu przed zderzakiem, po lewej stronie. Wygląda jakby auto miało jedno jądro :D Ty gdzie będziesz miał podwieszoną?

P.S. Grandis to świetne auto, ale te 2,4 MIVEC 165 KM nawet wanualu trochę zamula.

Bzyk_R1 - 16-08-2018, 17:01

A ja słyszałem że ktoś już myśli nad Grandisem z 4G63T pod maską ;-) jeszcze delikatny wirus i myślę że wszystkie inne autobusy się chowają.
eremita - 16-08-2018, 17:10

Hugo napisał/a:
Brat kupił identycznego Grandisa jak Twój niedawno, czarny, ale w manualu. Ma LPG i ta podwieszona butla to porażka. Ma ją z tyłu przed zderzakiem, po lewej stronie. Wygląda jakby auto miało jedno jądro :D Ty gdzie będziesz miał podwieszoną?

P.S. Grandis to świetne auto, ale te 2,4 MIVEC 165 KM nawet wanualu trochę zamula.

Pewnie tak samo zamiast koła zapasowego. A jaką duża ma butle?
Troche ją będzie widać już myślałem by dać ją do pomalowania arografem by wyglądała jak mina :mrgreen:
To fakt troche jest słaby, pytanie czy da sie go troche odmulić np. Filtr k&n czy zmienoć uklad wydechowy?