Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów
eremita - 20-07-2018, 21:15
No i jest wyjście AUX
Co ciekawe z kostki są kabelki w wyjściu AUX wychodzące gdzieś ?:roll:
Bzyk_R1 - 20-07-2018, 23:02
Może gdzieś do schowka?
Fajnie srebrne pokrętła. Pewnie P&P by podeszły do outlandera
eremita - 21-07-2018, 13:32
Cytat: |
Może gdzieś do schowka? |
Sprawdzałem ale nie.
Zastanawiam się czy czasami to oryginalne DVD co montowali dla dzieci nie jest podłączane pod AUX dla tego instalacja jest przygotowana
eremita - 06-08-2018, 16:23
Dzisiaj zapewniłem sobie lepszy klimat w grandku
Klima dobita, zrobione ozonowanie, filtr kabinowy wymieniony i nie wiem czy miało to sens po ozonowaniu ale już kupiłem to urzyłem środek do klimy i poprawy zapachu. Stary filtr sporo nałapał roślinności. Zawsze biorę filtr z węglem ale nie do końca jestem przekonamy czy on coś daje
eremita - 11-08-2018, 14:28
Pożegnalne spojrzenie.
Plusy grandka
-ilość miejsca
-wsiadanie i wysiadanie chyba sie starzeje ale te czynności w niskim gala były męczące
Minusy w porównaniu do gala (pomijam ze nie jest galem )
-nie jest samochodem marzeń
- nie wyglada jak gal
- w zakrętach trzeba wolniej
- nie ma dźwięku Vki
- jeszcze nie doświadczyłem ale w galu było bez problemu a w grandku wymienia sie żarówki przez nadkola, a do tego żarówki często się przerzepalają
- plastikowe lampy
eremita - 11-08-2018, 14:30
Aaaa patrząc na to zdjęcie już wiem że felgi prędzej czy później będą srebrne
jacek11 - 11-08-2018, 23:46
Ja rozumiem że rozsądek, wymagania, ..... serce się kroi patrząc na to zdjęcie.
Może ja nie dbam tak bardzo jak Ty dbałeś o Gala, ale mój brat wsiadając do mojego, mówi ,że to jest " cacuszko" boli każda ryska
eremita - 13-08-2018, 12:06
jacek11 napisał/a: | Ja rozumiem że rozsądek, wymagania, ..... serce się kroi patrząc na to zdjęcie.
Może ja nie dbam tak bardzo jak Ty dbałeś o Gala, ale mój brat wsiadając do mojego, mówi ,że to jest " cacuszko" boli każda ryska |
No to fakt
Ale nie mówie że to koniec przygody za glantami może jeszcze kiedyś wrócę do gala
eremita - 14-08-2018, 21:52
Grandek wrócił od mechanika gdzie miał wymieniony olej na mobile esp formuła, filtr oleju, przednie klocki i tarcze, oraz olej w skrzyni
Poza tym wszystko sprawdzone i jest ok. Można smigać
eremita - 16-08-2018, 10:17
Pierwszy raz mam tak że nie sprawdziłem konkurencji tylko zadzwoniłem, zapytałem co proponują, powiedziałem co chce, ustaliłem cenę i termin
I dzisiaj nadszedł termin gazowania grandisa.
Dla czego tak? Bo gazowałem 3 auta w trzech rożnych warsztatach wybieranych na podstawie opini i tylko w tym pojechałem założyłem i odwiedzam tylko na przeglądy
Oczywiście montuje Staga,
Fragu - 16-08-2018, 10:49
eremita, butla podwieszona?
eremita - 16-08-2018, 14:38
Fragu napisał/a: | eremita, butla podwieszona? |
Tak specjalnie musieli ja zamawiać i jest za doplata 18cm wysoka, pełna, pojemności 52l
Hugo - 16-08-2018, 16:54
Brat kupił identycznego Grandisa jak Twój niedawno, czarny, ale w manualu. Ma LPG i ta podwieszona butla to porażka. Ma ją z tyłu przed zderzakiem, po lewej stronie. Wygląda jakby auto miało jedno jądro Ty gdzie będziesz miał podwieszoną?
P.S. Grandis to świetne auto, ale te 2,4 MIVEC 165 KM nawet wanualu trochę zamula.
Bzyk_R1 - 16-08-2018, 17:01
A ja słyszałem że ktoś już myśli nad Grandisem z 4G63T pod maską jeszcze delikatny wirus i myślę że wszystkie inne autobusy się chowają.
eremita - 16-08-2018, 17:10
Hugo napisał/a: | Brat kupił identycznego Grandisa jak Twój niedawno, czarny, ale w manualu. Ma LPG i ta podwieszona butla to porażka. Ma ją z tyłu przed zderzakiem, po lewej stronie. Wygląda jakby auto miało jedno jądro Ty gdzie będziesz miał podwieszoną?
P.S. Grandis to świetne auto, ale te 2,4 MIVEC 165 KM nawet wanualu trochę zamula. |
Pewnie tak samo zamiast koła zapasowego. A jaką duża ma butle?
Troche ją będzie widać już myślałem by dać ją do pomalowania arografem by wyglądała jak mina
To fakt troche jest słaby, pytanie czy da sie go troche odmulić np. Filtr k&n czy zmienoć uklad wydechowy?
|
|
|