[97-04]Galant EAxA/W - Wyposażenie Galantów
jkrzysztof80 - 02-08-2010, 20:50
swinks_UK napisał/a: |
Górna część jest z bardzo ciemnego granatowego tworzywa, dolna część czarna. Radzą się przyjrzeć w świetle dziennym.
Obie sekcje konsoli (górna i dolna) były czarne tylko w Galantach ECxx na rynek JDM. :wink |
Macie jakieś foty tego jak to wygląda?
fj_mike - 02-08-2010, 21:08
m6riano napisał/a: | Czyli skoro mam wersje szwedzką to też mam podgrzewaną przednią szybę?
jak to sprawdzić? |
Wątpię abyśmy mieli podgrzewane szyby. Panel kilmatronika jest taki sam jak wszędzie. Obadam jutro swoją
dawidoski13 - 16-02-2011, 18:11
Takie pytanko, czy w galantach centralny zamek wychodził z pilotem czy tylko z kluczyka? bo poprzedni właściciel dał mi jakiegoś pilota ale nie działa i teraz nie wiem czy dał mi tak na "jana" tego pilota czy rzeczywiście mam z pilotem tylko coś jest nie tak...
sveno - 16-02-2011, 18:17
dawidoski13, zależy od wersji, ja mam tylko z kluczyka, ale kolega ma z pilota fabrycznie, może na początek wymień baterie w pilocie i sprawdź czy działa?
dawidoski13 - 16-02-2011, 18:22
sveno napisał/a: |
dawidoski13, zależy od wersji |
galant sport edition 2L 1998 rok prod.
sveno - 16-02-2011, 18:28
no tak, ale to było chyba opcjonalne wyposażenie, kupujący mógł zamówić do praktycznie kazdego auta
dawidoski13 - 16-02-2011, 18:33
No tak masz racje jutro wymienię baterie i się zobaczy...
Jesteś z krk? a gdzie serwisujesz galancika?
Owczar - 16-02-2011, 19:57
dawidoski13 napisał/a: | Jesteś z krk? a gdzie serwisujesz galancika? |
dawidoski13, nie rób OT. O pilocie masz temat na pierwszej stronie
http://forum.mitsumaniaki...3f571d27#203825
fj_mike - 18-02-2011, 12:19
Po raz drugi miałem okazję zobaczyć takie reflektory w zderzaku
Widziałem tylko dwa Galore z takim wyposażeniem (oba w Norwegii), z czego wczoraj udało mi się zrobić foto.
Spotkał się ktoś z was czymś podobnym?
PS
Oba auta jakie widziałem z tymi świecidełkami to benzyniaki, bez skojarzeń w stronę diesla
piotrkor1 - 31-03-2011, 14:04
swinks_UK napisał/a: | axg napisał/a: |
co rozumiesz pod "podgrzewana przednia szyba" , masz elementy grzejne w szybie, cos jak w fordach GHIA ? |
Podgrzewane szyby przednie lusterka i fotele szły w tzw. zimowym pakiecie, który był oferowany na rynek JDM jako opcja oraz na rynek Szwecji, Norwegii i Szwajcarii jako pakiet podstawowy.
Element podgrzewający szybę jest schowany w podszybiu.
|
Jak wygląda element podgrzewający przednią szybę?Dowiedziałem się od kolegi, że do podgrzewania tej szyby używany jest oddzielny włącznik tyko, że jego Galant to 1.8 z silnikiem takim jak w Carismie.
Juiceman - 31-03-2011, 20:15
piotrkor1 napisał/a: | swinks_UK napisał/a: | axg napisał/a: |
co rozumiesz pod "podgrzewana przednia szyba" , masz elementy grzejne w szybie, cos jak w fordach GHIA ? |
Podgrzewane szyby przednie lusterka i fotele szły w tzw. zimowym pakiecie, który był oferowany na rynek JDM jako opcja oraz na rynek Szwecji, Norwegii i Szwajcarii jako pakiet podstawowy.
|
Jak wygląda element podgrzewający przednią szybę?Dowiedziałem się od kolegi, że do podgrzewania tej szyby używany jest oddzielny włącznik tyko, że jego Galant to 1.8 z silnikiem takim jak w Carismie. |
Tomek, do Szwecji Norwegii i Szwajcarii raczej nie był to pakiet podstawowy, przynajmniej w prelifcie.
DanielBogusz - 07-07-2012, 23:24
Cytat: | Tomek, do Szwecji Norwegii i Szwajcarii raczej nie był to pakiet podstawowy, przynajmniej w prelifcie |
Potwierdzam, mój szwajcarski nie wskazuje nic co by przypominałoby chociaż podgrzewanie przedniej szyby, nawet żyłeczki wtopionej żadnej nie ma, nic, a w citroenach, fordach, VW tylko na tym opiera się podgrzewanie, przynajmniej taką metodę podgrzewania widziałem tylko. Zwykły oddzielny po prostu nawiew na szybę połączony domyślnie z klimatyzacją. Co prawda fantastycznie nie jest w zimę w porównaniu do podgrzeanej, ale uważam, że jeśli kabinowy jest czysty i wszystko z obiegiem powietrza ok to nie ma co narzekać na ten nawiew, wg mnie bardzo dobrze się sprawuje.
[ Dodano: 08-07-2012, 22:18 ]
A jak się sprawa ma do sygnału przy nie zapiętych pasach bezpieczeństwa, oraz diody na liczniku? Co potrzeba i gdzie to jest? Bo w starym złomie lanosie (wybaczcie) u mojej teściowej takie coś jest... a u mnie nie
(Sorry, ale momentami już nie potrafię znaleźć niektórych rzeczy w wyszukiwarce, coś można by ją poprawić, kod jest otwarty, więc może są ludzie, którzy piszą poprawki, poszukam informacji trochę.)
arturj123 - 11-06-2014, 00:26
swinks_UK napisał/a: |
: |
Czy ma ktoś na forum Galanta z podgrzewaniem przedniej szyby? Jak to wygląda i gdzie jest przycisk?
Bizi78 - 11-06-2014, 07:29
Nie wiem jak w galu ale w focusie mk1 jak włączysz ogrzewanie tylnej szyby .
Tomek - 11-06-2014, 08:20
arturj123 napisał/a: |
Czy ma ktoś na forum Galanta z podgrzewaniem przedniej szyby? Jak to wygląda i gdzie jest przycisk? |
było w VR-4, ale nie zawsze
taką szybę kupił m6riano (chyba)
ale z tego co wiem to grzany był tylko dół szyby, w miejscu gdzie opierają się wycieraczki
nie wiem jak w Szwecji, ale nie widziałem Galanta ze Szwajcarii, który miałby podgrzewanie przedniej szyby
zresztą nie widziałem żadnego europejczyka
Cytat: |
Nie wiem jak w galu ale w focusie mk1 jak włączysz ogrzewanie tylnej szyby . |
w mk2 było osobno
|
|
|