Nasze Miśki - Batmobil Stadiona czyli Outlander TURBO
cerutti - 13-04-2020, 19:22
Ładnie nic tylko pozazdrościć,bardzo mało jest tak zadbanych egzemplarzy jak twój Staszek.
staszq2 - 13-04-2020, 19:49
Dzięki Grzegorzu staram się powoli w miarę możliwości ogarnąć technicznie ale to jeszcze długa droga w tych modelach
Bzyk_R1 - 13-04-2020, 21:31
Obserwując poczynania przy Byczku i porównując do Batmobila stwierdzam że umiejętności poszły parę leveli w górę
staszq2 - 13-04-2020, 23:05
Jakby nie patrzeć to roztrzaskanie Byczka spowodowało poznanie tego auta od A do Z. A późniejsze przygody spowodowały że rozkręcając dosłownie każda śrubkę stwierdziłem że wchodzę raz jeszcze do tej samej rzeki i zaczynam zabawę od nowa tym bardziej że mimo wielu wad które się powtarzają to jednak Turbiacz mnie się podoba i cały czas za mną chodzi... Także historii ciąg dalszy i zabawa trwa
ledziu - 14-04-2020, 08:46
Czarny ot i czrne tarcze h.
No i pytanko o te tarcze czy wcześniej miałeś z tą firmą jakąś styczność bo chciałem takie kupić ale nic ciekawego nie znalazłem w opiniach no i jakie klocki do nich zapodałeś?
Mazin89 - 14-04-2020, 10:21
Coraz ładniejszy się robi ten Batmobil. Zacięcie do roboty godne pozazdroszczenia. No i ta stodoła...
HUGIO - 14-04-2020, 10:57
ledziu,
Jak u siebie zmieniałem, to trochę o nich czytałem i miały dość dobre opinie, oczywiście były pojedyncze przypadki, gdzie tarcze pękły, ale to się zdarza u każdej marki. Do dzisiaj żałuję, że nie wybrałem właśnie tarcz, które są malowane proszkowo, tylko się skusiłem na Rotingera z niby pro-super powłoką antykorozyjna, która zeszła po pierwszym myciu z użyciem "lepszej" chemii .
PS. Pod kolor, to by pasowały klocki EBC Green
ledziu - 14-04-2020, 13:34
HUGIO napisał/a: | ledziu,
Jak u siebie zmieniałem, to trochę o nich czytałem i miały dość dobre opinie, oczywiście były pojedyncze przypadki, gdzie tarcze pękły, ale to się zdarza u każdej marki. Do dzisiaj żałuję, że nie wybrałem właśnie tarcz, które są malowane proszkowo, tylko się skusiłem na Rotingera z niby pro-super powłoką antykorozyjna, która zeszła po pierwszym myciu z użyciem "lepszej" chemii .
PS. Pod kolor, to by pasowały klocki EBC Green |
Jeszcze myślałem o pizza brakes bo trochu je upalałem i było ok.od strony termicznej tylko że w normalnym aucie średnio mi się jeździło.
Co do czarnego ot1 auta to podoba mi się "murdered out" takie cuś byłoby fajne
staszq2 - 14-04-2020, 16:35
ledziu napisał/a: | No i pytanko o te tarcze czy wcześniej miałeś z tą firmą jakąś styczność |
Wybór padł na nie dzieki forumowemu koledze Jarkowi który mi je polecił jako, że sprzedaje się mu tego dużo i nie ma niepokojących zwrotów co do klocków bij zabij firmy nie pamiętam ale jak znajdę FV to dam znać, zrobiłem z 1500 km (większość trasy na autobanie...) na nich i na pewno nie ma problemu z pyleniem jakimś nadmiernym czy piskiem hyhy
Mazin89, dzięki
HUGIO napisał/a: | PS. Pod kolor, to by pasowały klocki EBC Green |
Takie to ja mam na przodzie w parze z Zimmermanem
staszq2 - 11-05-2020, 23:15
Przy 271 000 km na wyświetlaczu wpadła motorownia złożona na wiekszości gratów z EVO wkrótce lepsza relacja i bardziej merytoryczna - na fotosiku brak miejsca
Rafik83 - 12-05-2020, 06:11
Ja widzę że doborze trafiłem tu wszyscy mają MitsuŚwira Każdy z nas prawdopodobnie w końcowym rozliczaniu włoży w auto więcej niż za nie dał
I to jest Piękne!
Brawo dobra robota
Bzyk_R1 - 13-05-2020, 08:25
Rafik83 napisał/a: | Każdy z nas prawdopodobnie w końcowym rozliczaniu włoży w auto więcej niż za nie dał |
My w naszej grupie Outlanderowców już nie rozmawiamy czy ktoś przekroczył wartość auta tylko ile razy jakbyś wiedział jakie kwoty weszły w niektóre egzemplarze to głowa boli.
tościk - 14-05-2020, 10:30
Rafik83 napisał/a: | Każdy z nas prawdopodobnie w końcowym rozliczaniu włoży w auto więcej niż za nie dał
I to jest Piękne! |
Nie.
Znaczy...może być piękne, jeśli się ma dużo wolnych środków, bez innych priorytetów.
To jest auto, w które trzeba kasę ładować nawet jak się modyfikacji nie robi. Warto mieć to na uwadze przed podjęciem decyzji o zakupie, bo może się okazać, że wizyta w salonie Dacii byłaby lepszą decyzją życiową
Rafik83 - 14-05-2020, 14:44
Cytat: | Znaczy...może być piękne, jeśli się ma dużo wolnych środków, bez innych priorytetów.
To jest auto, w które trzeba kasę ładować nawet jak się modyfikacji nie robi. Warto mieć to na uwadze przed podjęciem decyzji o zakupie, bo może się okazać, że wizyta w salonie Dacii byłaby lepszą decyzją życiową |
Zadowolenie właściciela, podziw kolegów i zdziwiona mina "łysego" w BMW bezcenne
staszq2 - 20-05-2020, 12:30
Trochę aktualizacji

W końcu po wiekach oczekiwania, zbierania gratów i itp., itd. nadejszła ta chwila
Motorownia z EVO siedzi, taki składaniec wyszedł
Najważniejsze, że blok z Evolucji z natryskiem na denko tłoka jest, tłoki i korby tak samo, wszystko skręcone na ARP co by się nie martwić jak najdzie ochota na zwiększenie mocy ... tak tak cały czas seria jest, chyba jedyny na tym forum który włożył w Turbo worek kasy a z mocą nie zaszalał nie ważne mam inną koncepcję a i tak nie ma bardzo gdzie serii używać bo co chwila jakiś patrol za rogiem się skrywa
Wszystkie paneweczki założone z ACL, balans out, blok delikatnie zhonowany no i rzecz jasna wszystko było rozłożone w mak więc poskładane na świeżych uszczelkach, rozrząd nowy, pasek osprzętu także na jakiś czas spokój. Głowica również złożona na nowych zaworach, uszczelniaczach dotarta i ma służyć
Wpadło również sprzęgło z Evo obite kevlarem, skrzynia została już jakiś czas temu poddana rewizji i przy okazji założona z nowym łożyskiem. Zdjęć nie było czasu nawet robić bo raz że pod chmurką a dwa był na to jeden dzień.
Cała operacja w warunkach polowych w sensie na świeżym powietrzu pogoda dopisała więc się udało

Musiałem założyć z tymczasową pokrywą zaworów bo nie było czasu na przekładkę odświeżonej
A jako że był podnośnik to wpadły też odświeżone ori saneczki z belką... rzecz jasna pod spodem musi być kolorowo
Motorownia zalana docelowo Motulem 20W60, zdążyłem już troszkę nalatać i zrobić takie zapobiegawcze płukanie silnika, troche żal było zlewać te oleje no ale...
Czeka mnie jeszcze troszkę kosmetyki pod maską ale wszystko w swoim czasie
|
|
|