To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Niebieska Korweta C4 :)

Olivia - 25-12-2019, 23:33

Cała bryła tego auta wygląda super a nie tylko tył ;)
Super sprzęt do weekendowych jazd.

Krzyzak - 26-12-2019, 12:30

Pamiętam jak w trakcie studiów byłem z kumplem na wakacjach w Niemczech, do roboty oczywiście :) i zarobiliśmy trochę kasy, chcieliśmy kupić bliźniaka - Pontiac Firebird TransAm GTA - takie cosik, w tym malowaniu jeszcze:

ale w malowaniu jak tutaj, z orełem :) na masce

jeździliśmy w weekend i mieliśmy przyjść w poniedziałek dać zaliczkę, ale w niedzielę jakiś kretyn nim wyjechał i wbił się między 2 słupki... ehhh żal był, ale z perspektywy to doceniam, że tak się stało, bo wykarmić 6 litrowe V8 nie byłoby łatwo...
Ale też bryła nas rozwalała...

Olivia - 26-12-2019, 21:22

Pontiac Trans Am „zagrał” w kultowych „Smokey and The Bandit” i KITTa. Szczerze nigdy nawet nie siedziałam w środku tego auta. Ale te auta zawsze mi się podobały.
robertdg - 27-12-2019, 08:38

Krzyzak napisał/a:
Pontiac Firebird
Sąsiad miał takie auto silnik o ile dobrze pamietam 3.0 czy coś w tych granicach, mocy to moze nie mialo spektakularnej, jednak juz lekkie musniecie gazu powodowalo buksowanie tyłu na nieasfaltowym podłozu.
Ponadto wykonanie mocno siermiężne w kontekscie wnętrza auta, tylna klapa w 3/4 ze szkła cięzka tak że sprezyn gazowe lekkiego zycia nie miały, drzwi kierowcy lub pasazera to kawał wielkiej napompowanej konstrukcji (brzmi powaznie ale tak nie jest), na obecne czasy cięzko byłoby znalezc parking aby wygodnie otworzyc drzwi i wysiasc z auta.

Wojciech Bogacz - 01-01-2020, 14:40

A ja wczoraj chciałem kolegę przewieźć i 300m od domu brakło paliwa heh. Było już ciemno i jestem tylko ciekaw co sobie ktoś pomyślał jak takie coś zaparkowało koło jego ogrodzenia, dwóch facetów wysiadło i gdzieś pognali :P Wzięliśmy z domu Sigmę, kupiliśmy paliwo (niestety to od kosiarki już zdążyło przelecieć przez to duże V8) no i po wlaniu paliwa odjechaliśmy :roll:

Generalnie kumpel miał niezłą zabawę jak mu dałem poprowadzić.

A tymczasem mam już papiery, rzeczoznawca zrobił fotki i czekamy aż konserwator zabytków potwierdzi, że auto jest wpisane. Potem do skarbówki po papier zwolnienia z akcyzy, przegląd i ostateczna rejestracja :)

Poza tym trzeba odświeżyć wnętrze - pewnie wynajmę odkurzacz piorący, wyjmę z auta co się da i będzie zabawa.

Bzyk_R1 - 01-01-2020, 15:23

To zbrodnia że nie wstawiasz fotki do każdego posta. Jest szansa że przyjedziesz nią na spot małopolski? :mrgreen:
Bzyko - 01-01-2020, 19:25

No to panie ładny prezent na święta sobie sprawiłeś ;)
Gratulacje. Marzą mi się takie fury.
Myślę, że gdybym miał okazję, to Gal mógłby poczuć się poważnie zagrożony ;)

Wojciech Bogacz - 02-01-2020, 11:18

Bzyk_R1 napisał/a:
To zbrodnia że nie wstawiasz fotki do każdego posta.

Mogę zacząć:) Poza tym masz tak blisko, że zapraszam na browarka czy też kawę (w razie braku możliwości spożycia tego pierwszego) :rolleyes:

Bzyk_R1 napisał/a:
Jest szansa że przyjedziesz nią na spot małopolski? :mrgreen:

Trudno powiedzieć, ale jak to będzie gdzieś na północy to raczej ze względu koszmarnie dużego spalania tegoż wehikułu nie.

Bzyko napisał/a:
No to panie ładny prezent na święta sobie sprawiłeś ;)
Gratulacje. Marzą mi się takie fury.

Dzięki !

A wracając do przywracania (chyba się powtarzam, co ???) świetności tego autka stwierdziłem, że renowacji (naprawy) wymaga podłokietnik na środku - z zewnątrz po myciu (fotki później) wygląda OK, ale jest dwuczęściowy i jeden z plastików pękł na pół, a ten do którego jest przyklejona tapicerka też jest popękany. Żonka właśnie próbuje renimacji metodą "kropelka" :twisted:

A to jest takie małe światełko w schowku po podłokietnikiem - montowane do tegoż rozpołowionego plastiku - też popękane :(

A tutaj już coś milszego dla oka :) Szybkie kółeczko wokół osiedla. Dziś będą filmy jak auto wygląda w dobrej pogodzie, jak brzmi silnik itd.

A tak wyglądają koła - nie najgorzej ale też pojadą do renowacji.

Poniżej widać wyraźnie jak pięknie cieknie sobie olej spod pokrywy zaworów. Z drugiej strony jest tak samo. Uszczelki już zamówione.

Bzyko napisał/a:
Myślę, że gdybym miał okazję, to Gal mógłby poczuć się poważnie zagrożony ;)
Skomentuję to tak: :finga: :rolleyes: :axe: :biggrin:

Generalnie dzisiaj siedziałem i zamówiłem chyba z 15 rzeczy (filtry, uszczelki itd) - wszystko z USA bo sporo taniej wychodzi i nie trzeba szukać tylko jest wszystko.

Jedna z droższych rzeczy, którą muszę zamówić jest komplet uszczelek do tego auta (drzwi, dach, tylna szyba itd). Generalnie nie będę żałowałkasy tylko ma być OK.

Wojciech Bogacz - 03-01-2020, 13:34

Rzeczoznawca autko obejrzałi dokumenty poszły do konserwatora zabytków - teraz czekamy - minimum dwa tygodnie :?

I żeby nie było, że przed długim weekendem żadnych fotek :P

Wojciech Bogacz - 08-01-2020, 10:15

Trochę fotek po czyszczeniu wnętrza :) Żonka w akcji - po całym dniu opiekowania się córcią stwierdziła, że potrzebuję odpocząć :finga:

W praniu jest jeszcze czyszczenie lub pranie tapicerki - zobaczymy jeszcze, która opcja wskoczy.

Poza tym stwierdzam, że wewnątrz zaczyna to na prawdę wyglądać :rolleyes:

Krzyzak - 08-01-2020, 14:50

Kapitalne autko. Te zegary mnie roznoszą na kawałki :)
Hugo - 08-01-2020, 16:58

Krzyzak, bo amerykańskie sprzęty są po prostu świetne. Jak każde mają swoje wady, ale wyglądem i niepowtarzalnym dźwiękiem silników V8 nie mają sobie równych.
joujoujou - 08-01-2020, 17:37

Co by nie mówić - ma swój klimat! Piękne!

Czy to radyjko fabryczne? Bo nie wygląda, ale ja się nie znam. :oops:

Marcino - 09-01-2020, 08:18

Fajnie popatrzeć jak się spełniają marzenia. Fajny wóz..
Wojciech Bogacz - 09-01-2020, 10:06

Krzyzak napisał/a:
Kapitalne autko. Te zegary mnie roznoszą na kawałki

Nooo - takie "future retro" heh. Wymagają jednak nieco pracy bo już wyblakły trochę. Na razie doktoryzuję się jak to zrobić samemu i żeby było zgodnie ze sztuką :) Bo nie jest sztuką kupić nowe za jakąś kosmiczną kwotę.

joujoujou napisał/a:
Czy to radyjko fabryczne? Bo nie wygląda, ale ja się nie znam.

To jakiś nowy bardziew na CD już. Oryginał był na kasety.

Marcino napisał/a:
Fajnie popatrzeć jak się spełniają marzenia. Fajny wóz..

Mucias gracias amigo - fajnie się tym też będzie powozić :)

P.S. Zastanawiam sięczy zarzucić dzisiaj jakąś fotkę... chcecie ???