Nasze Miśki - ................
eremita - 24-02-2020, 13:34
Wydaje mi się że z tym jest tak że jak auta schodzą poniżej pewnej kwoty to w większości trafiają już w ręce osób które by coś chciały ale ich nie stać. A co za tym idzie kupi i zamiast naprawiać na bieżąco nie naprawia i usterki się mnożą nie rzadko przez coś popsutego nawala następne. Albo naprawiane jest za pomocą opaski zaciskowej i wkręta
Pomijam fakt rudej bo co z tego że zewnątrz jest pięknie jak w miejscach których nie widać ruda szaleje.
Ja tam mam nadzieje że gdzieś stoi sobie dobry vr4 i czeka aż mi się skończą koszty związane z wykańczaniem domu
mkm - 24-02-2020, 20:28
Bo tak jest .
Wrzuć sobie ogłoszenia Sklasy W220 - zobaczysz co znaczy utrata wartości, naprawa "nieopłacalna ekonomicznie", ale czasem wielka okazja (gdy poprzedni właściciel wykrwawi się finansowo na kilka metrów przed metą)
Ja jak planuję jakieś zakupy zawsze sprawdzam u mechanika, który zajmuje się danym modelem "ile trzeba mieć, żeby jeżdzić".
I tak taką Sklase kupisz za 7-9tys, ale... na wstępie czeka remont zawieszenia - "po kosztach" lekko dyszka chyba, że to coupe to x2...
Takie "powitanie z modelem" Potem to już ruletka i szczęście nowego posiadacza - albo liczymy stówki, albo tysiące... z reguły tysiące.. dużo tysięcy
VR4 jakiś na Ciebie czeka - sporo jest aut zachomikowanych
mkm - 24-02-2020, 23:54
pomału zaczynam się irytować, a to nie za dobrze wróży...
Jak sprzedam to zadzwonię lub napisze.
Ok.
Jakbym nie pisał to w poniedziałek niech się pan przypomni sms-em lub zadzwoni pod wieczór tak po 20tej.
Ok.
Ani nie odpisał, ani nie odebrał...
I teraz nie wiem co robić... Dogadane dwie sztuki na części, a tu nie ma do czego przekręcać
Sunderland86 - 25-02-2020, 09:50
To są uroki modeli premium, po latach można kupić za grosze ale koszty utrzymania nadal będą "premium".
Galant jest teraz tylko starym samochodem, bawią mnie niektóre ogłoszenia "igieł" z fb za 16 koła papieru, gdzie niby jest bez rdzy, bez wkładu, bez niczego i ogólnie to prawie nie jeździł od nowości... Przede wszystkim, to nie ma czegoś takiego, jak Galant bez rdzy, chyba, że został rozebrany do ostatniej śrubki i pieczołowicie odrestaurowany.
Czasem myślę o tym aby sprzedać swojego ale gdy zaczynam się bić z myślami to mi przechodzi, bo zrobiony rozrząd, bo hamulce, ostatnio cały wydech a blacha w opłakanym stanie i po prostu szkoda na to czasu i nerwów.
mkm - 25-02-2020, 21:06
Tyle mam do napisania w temacie czarne kombi...
24h godziny... tyle dzieliło nas od zawarcia pokoju na korzystnych warunkach dla obu stron.
Wszyscy byliby wygrani... a dzisiaj wrzucałbym zdjęcia gwiazdora tematu
24h to jednak doba...
Przegrupowałem siły i szykuję się do kończącej batalię rozgrywki
A teraz przepraszam, ale muszę się zwrócić do moich forumowych konsultantów, którym już dziękuję za cierpliwość w odkrywaniu świata na nowo
Dno ceny to teraz głęboki krater.
Będzie grana laweta - Względy bezpieczeństwa
jacek11 - 25-02-2020, 21:38
Jakieś konkretne wymogi są? czy bardziej co się trafi ?
mkm - 26-02-2020, 11:47
Sytuacja jest dynamiczna
Wymóg był jeden - stan taki, żeby się nie wpakować w kompleksową odbudowę, no i drugi, żeby utrzymać budżet w ryzach
Marcino - 26-02-2020, 13:54
Kup coś.... w koncu bo już nie wiem ile szt ogladasz.
Ja gdybym nie robił sam to pewnie dawno bym się go pozbył.
mkm - 26-02-2020, 15:52
Marcino napisał/a: | Kup coś.... w koncu bo już nie wiem ile szt ogladasz. |
Sorry, sorry, sorry ale jestem jak dziecko w sklepie z zabawkami... tyle różnych różności
Dzisiaj zaczynam finalizować zakupy...
mkm - 27-02-2020, 02:32
Pierwszy kupiony
A kupowałem go kilka minut przed jedenastą... Na wschodnim krańcu naszego kraju gdzie "ciemności egipskie" nabrały nowego znaczenia...
https://youtu.be/EtljktWnzEY
Ciemność... totalna ciemność... dawno takiej ciemności nie widziałem
Hugo - 27-02-2020, 07:38
Jasny gwint, ale Galant kombi jest jednak ohydny
mkm - 27-02-2020, 14:21
Ale teraz podpadłeś posiadaczom kombi
Piękny jest!
A ten egzemplarz tak piękny, że właśnie dzwoniłem z przeprosinami do sprzedającego... tak go sponiewierałem, że aż mi się głupio dzisiaj zrobiło
Ale jedno jest pewne - jak jeszcze kiedyś zechce sprzedać jakieś Mitsu to wie, że należy mówić prawdę, prawdę i jeszcze raz prawdę, bo kłamstwo ma krótkie nogi, a nigdy nie wiadomo w jakim stanie psychicznym przyjedzie kupujący
jacek11 - 27-02-2020, 16:12
Hugo napisał/a: | Jasny gwint, ale Galant kombi jest jednak ohydny |
Ale za to płyty gipsowe się mieszczą
mkm napisał/a: | Piękny jest! |
Oczywiście W szczególności lewy przedni błotnik mnie interesuje, bo widzę, że to A71
mkm - 27-02-2020, 18:07
jacek11, ja części nie będę sprzedawał.
Jak masz na coś ochotę to pisz na pw
Ja kręcę to po co go kupiłem i dzwonię, żeby go zabrała kasacja.
Auto kupiłem na siebie na umowę K-S, więc mam niecały miesiąc
Hugo, może z tego ujęcia wyda się ładniejszy
Hugo - 27-02-2020, 21:32
Spoko, wszyscy wiedzą, że ja Galanta kombi nie trawię
|
|
|