To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - ................

eremita - 24-02-2020, 13:34

Wydaje mi się że z tym jest tak że jak auta schodzą poniżej pewnej kwoty to w większości trafiają już w ręce osób które by coś chciały ale ich nie stać. A co za tym idzie kupi i zamiast naprawiać na bieżąco nie naprawia i usterki się mnożą nie rzadko przez coś popsutego nawala następne. Albo naprawiane jest za pomocą opaski zaciskowej i wkręta :wink:
Pomijam fakt rudej bo co z tego że zewnątrz jest pięknie jak w miejscach których nie widać ruda szaleje.
Ja tam mam nadzieje że gdzieś stoi sobie dobry vr4 i czeka aż mi się skończą koszty związane z wykańczaniem domu :wink:

mkm - 24-02-2020, 20:28

Bo tak jest :D .

Wrzuć sobie ogłoszenia Sklasy W220 - zobaczysz co znaczy utrata wartości, naprawa "nieopłacalna ekonomicznie", ale czasem wielka okazja (gdy poprzedni właściciel wykrwawi się finansowo na kilka metrów przed metą) :mrgreen:

Ja jak planuję jakieś zakupy zawsze sprawdzam u mechanika, który zajmuje się danym modelem "ile trzeba mieć, żeby jeżdzić". :twisted:

I tak taką Sklase kupisz za 7-9tys, ale... na wstępie czeka remont zawieszenia - "po kosztach" lekko dyszka chyba, że to coupe to x2...
Takie "powitanie z modelem" :D Potem to już ruletka i szczęście nowego posiadacza - albo liczymy stówki, albo tysiące... z reguły tysiące.. dużo tysięcy :mrgreen:

VR4 jakiś na Ciebie czeka - sporo jest aut zachomikowanych :wink:

mkm - 24-02-2020, 23:54

:roll: pomału zaczynam się irytować, a to nie za dobrze wróży...

Jak sprzedam to zadzwonię lub napisze.
Ok.
Jakbym nie pisał to w poniedziałek niech się pan przypomni sms-em lub zadzwoni pod wieczór tak po 20tej.
Ok.

Ani nie odpisał, ani nie odebrał...

I teraz nie wiem co robić... Dogadane dwie sztuki na części, a tu nie ma do czego przekręcać :mrgreen:

Sunderland86 - 25-02-2020, 09:50

To są uroki modeli premium, po latach można kupić za grosze ale koszty utrzymania nadal będą "premium".

Galant jest teraz tylko starym samochodem, bawią mnie niektóre ogłoszenia "igieł" z fb za 16 koła papieru, gdzie niby jest bez rdzy, bez wkładu, bez niczego i ogólnie to prawie nie jeździł od nowości... Przede wszystkim, to nie ma czegoś takiego, jak Galant bez rdzy, chyba, że został rozebrany do ostatniej śrubki i pieczołowicie odrestaurowany.

Czasem myślę o tym aby sprzedać swojego ale gdy zaczynam się bić z myślami to mi przechodzi, bo zrobiony rozrząd, bo hamulce, ostatnio cały wydech a blacha w opłakanym stanie i po prostu szkoda na to czasu i nerwów.

mkm - 25-02-2020, 21:06

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tyle mam do napisania w temacie czarne kombi...

24h godziny... tyle dzieliło nas od zawarcia pokoju na korzystnych warunkach dla obu stron.
Wszyscy byliby wygrani... a dzisiaj wrzucałbym zdjęcia gwiazdora tematu :D

24h to jednak doba...
Przegrupowałem siły i szykuję się do kończącej batalię rozgrywki 8)

A teraz przepraszam, ale muszę się zwrócić do moich forumowych konsultantów, którym już dziękuję za cierpliwość w odkrywaniu świata na nowo :P

Dno ceny to teraz głęboki krater.
Będzie grana laweta - Względy bezpieczeństwa

8)

jacek11 - 25-02-2020, 21:38

Jakieś konkretne wymogi są? czy bardziej co się trafi ?
mkm - 26-02-2020, 11:47

Sytuacja jest dynamiczna :mrgreen:

Wymóg był jeden - stan taki, żeby się nie wpakować w kompleksową odbudowę, no i drugi, żeby utrzymać budżet w ryzach :wink:

Marcino - 26-02-2020, 13:54

Kup coś.... w koncu bo już nie wiem ile szt ogladasz.

Ja gdybym nie robił sam to pewnie dawno bym się go pozbył.

mkm - 26-02-2020, 15:52

Marcino napisał/a:
Kup coś.... w koncu bo już nie wiem ile szt ogladasz.

Sorry, sorry, sorry :P ale jestem jak dziecko w sklepie z zabawkami... tyle różnych różności :mrgreen:

Dzisiaj zaczynam finalizować zakupy... :twisted:

mkm - 27-02-2020, 02:32

Pierwszy kupiony :mrgreen:

A kupowałem go kilka minut przed jedenastą... Na wschodnim krańcu naszego kraju gdzie "ciemności egipskie" nabrały nowego znaczenia...

https://youtu.be/EtljktWnzEY

Ciemność... totalna ciemność... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dawno takiej ciemności nie widziałem :mrgreen:

Hugo - 27-02-2020, 07:38

Jasny gwint, ale Galant kombi jest jednak ohydny :-D
mkm - 27-02-2020, 14:21

Ale teraz podpadłeś posiadaczom kombi :mrgreen: :P

Piękny jest! :D
A ten egzemplarz tak piękny, że właśnie dzwoniłem z przeprosinami do sprzedającego... tak go sponiewierałem, że aż mi się głupio dzisiaj zrobiło :doubt:
Ale jedno jest pewne - jak jeszcze kiedyś zechce sprzedać jakieś Mitsu to wie, że należy mówić prawdę, prawdę i jeszcze raz prawdę, bo kłamstwo ma krótkie nogi, a nigdy nie wiadomo w jakim stanie psychicznym przyjedzie kupujący :wink:

jacek11 - 27-02-2020, 16:12

Hugo napisał/a:
Jasny gwint, ale Galant kombi jest jednak ohydny

Ale za to płyty gipsowe się mieszczą :P

mkm napisał/a:
Piękny jest!

Oczywiście 8) W szczególności lewy przedni błotnik mnie interesuje, bo widzę, że to A71 :P

mkm - 27-02-2020, 18:07

jacek11, ja części nie będę sprzedawał.
Jak masz na coś ochotę to pisz na pw :wink:

Ja kręcę to po co go kupiłem i dzwonię, żeby go zabrała kasacja.
Auto kupiłem na siebie na umowę K-S, więc mam niecały miesiąc :wink:

Hugo, może z tego ujęcia wyda się ładniejszy :D

Hugo - 27-02-2020, 21:32

Spoko, wszyscy wiedzą, że ja Galanta kombi nie trawię :-)