Nasze Miśki - Outlander Turbo +
Bzyk_R1 - 04-05-2020, 22:13
uszaty69, ale mi pocisnąłeś aż musiałem się wyżalić mamusi... Zanim zaczniesz pisać coś o onanizowaniu to poczytaj siebie na evo.org.pl, bo mnie już zbiera na coś od tego Twojego ubóstwiania Lutka i nazywania go "czcigodnym" i dawania "buzi" pod każdym postem. Zasada jest taka że ja nie miałem nigdy EVO to się nie wypowiadam, Ty jak rozkręcisz Outlandera Turbo na części pierwsze to się wypowiadaj. A i co do tego czy miałem lub będę miał wkład w projekt Jacka nie Tobie oceniać i nie jesteś wcale w temacie. Prosił bym o dyskuję na temat i bez wycieczek osobistych do administracji. Twój poziom wypowiedzi z evo.org.pl nie może w żaden sposób wpływać na atmosferę tego forum. Jeżeli tak będzie to pozostanie Ci tylko pisanie tam bo masz wiedzę i pomagasz intensywnie więc komuś to się przyda. Myślę że wszystko przekazałem, kończę off top.
wałek, Jacku, jak chcesz to wyśle Ci adaptery pod brembo E38 bo mam luźny komplet. Jak coś to dzwoń.
uszaty69 - 04-05-2020, 23:19
Cytat: | Ty jak rozkręcisz Outlandera Turbo na części pierwsze to się wypowiadaj. |
Rozkrecilem. Zapewne głębiej niż Ty, choć faktycznie raczej w części mechanicznej, bo nie interesowały mnie nigdy gwizdki i świecące popielniczki. Inne priorytety.
Cytat: | Prosił bym o dyskuję na temat i bez wycieczek osobistych do administracji. |
No w dupie sie przewraca. Administracji... czekoladę i kawe w jakich godzinach Pan podejmuje od petentów? Cytat: |
Twój poziom wypowiedzi z evo.org.pl nie może w żaden sposób wpływać na atmosferę tego forum. Jeżeli tak będzie to pozostanie Ci tylko pisanie tam |
Najwyraźniej. Na wielu forach byłem i nawiewu przez lata pisałem. Najbardziej cenie takie, gdzie coś można z nich uzyskać, w rozumieniu wiedzy. Natomiast tutaj, sama Administracja (celowo z dużej, bo to chyba już tytuł, coś jak Ekscelencja) napierdziela nic nie wnoszące makaronowe posty, chyba tylko by utrudnić nowym "opcje szukaj". Od tego kiedyś był chat na interii a nie fora.
Pokaż mi teraz moc i mnie zablokooj. Piszcie o tym jakie opony z sekcji chińczyki kupić najlepiej i jaki wentylator USB nie spowoduje puksacji podświetlenia popielniczki. Przeżyje... Tylko nie blokuj mi proszę dostępu do kanału na yt.
Bzyk_R1 - 04-05-2020, 23:26
Narazie mam zastrzeżenia do słowa na "D" tylko, nie zamierzam Cię blokować, jesteśmy chyba dorosłymi chłopcami. Proszę wróćmy na temat bo tylko roboty będzie więcej przy usuwaniu spamu.
wałek - 05-05-2020, 10:11
Ok, na wstrzymanie
Pytanie / rozeznanie tematu.
Czy ktoś będzie chętny na WYLOT maski montowany w miejsce oryginalnego wlotu? Zrobione oczywiście z włókna węglowego. Głównym założeniem jest aby "zabierał" ciepło z kolektora/turbo no i z chłodnicy wody
lolo.lolo - 05-05-2020, 11:17
wałek napisał/a: | WYLOT maski montowany w miejsce oryginalnego wlotu? Zrobione oczywiście z włókna węglowego. Głównym założeniem jest aby "zabierał" ciepło z kolektora/turbo no i z chłodnicy wody |
a masz już taki zrobiony żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać ...
Bzyk_R1 - 05-05-2020, 11:33
Pomysł ciekawy ale jak ktoś ma chłodnice oleju pod wiatrołapem to moim zdaniem szkoda go ruszać bo jednak chłodzi dobrze komorę. Po wskaźniku temperatury oleju widać jak skutecznie zbija temperaturę lecąc na biegu jałowym.
wałek - 05-05-2020, 11:47
Będzie projekt 3d i wizualizacja niedługo, pokażę
wałek - 17-05-2020, 08:13
Lekka zmiana planów, zbiegło się kilka rzeczy przez co zapadła decyzja o remoncie silnika
Tłoki CP pistons, korby chińskie I Beam (rozbieżność wagowa 1 gram, proste) wszystkie panewki CLEVITE, arpy na korby i pod głowice i takie tam
I zmieniłem telefon na czerwony 🤣🤣
Zobaczymy co z tego wyjdzie 🤔
Pozdrawiam
apollo99 - 17-05-2020, 09:44
No grubo będzie 😁😁😁
wałek - 19-05-2020, 22:19
Lecimy z robotą, jutro prawdopodobnie silnik wjeżdża do karoseri ( jak odbiorę od lakiernika 🙊)
Blok po obróbce, głowica po kompletnym przeglądzie ( szczelności, nowe popychacze, uszczelniacze itp)
Pozdrawiam
Turbocbr - 19-05-2020, 23:37
Profeska, Ładne honowanie ważyłes moze korby i tłoki jaka jest różnica wagi elementów względem serii?
HUGIO - 20-05-2020, 08:51
To chyba najszybciej "budowany" misiek na tym forum .
Fighter001 - 20-05-2020, 18:22
400 będzie leciutko na tych gratach. Tylko co na to powie zawieszenie i napęd? Będziesz pierwszym który sprawdzi granice napędu w Outlanderze
Bzyk_R1 - 20-05-2020, 21:09
Fighter001, nie będzie pierwszym, przynajmniej do 450hp i 650Nm
ledziu - 20-05-2020, 21:20
Fighter001 napisał/a: | 400 będzie leciutko na tych gratach. Tylko co na to powie zawieszenie i napęd? Będziesz pierwszym który sprawdzi granice napędu w Outlanderze |
Pewnie trwałość jak w evo pomijając to co jest inne niż w evo + masa ot1.
W zależności od charakterystyki ale powyżej 650nm i procedura może trochę nabroić.
|
|
|