Nasze Miśki - O3 w czerwieni
CB4W_00 - 22-10-2021, 15:56
Hugo napisał/a: | CB4W_00, każde, które nie ma japońskich hamulców Czyli np. Lancery EVO, bo mają zaciski Brembo i Carisma/Space Star, bo mają zaciski Lucasa (w tych drugich czasami tylko tłoczki w tylnych zaciskach się zapiekają, ale z przednimi nie robi się nic przez 20 lat i więcej). |
Jeszcze zapomniałem o colcie CZ który ma zaciski z tego co kojarzę TRW. Bardzo podoba mi się charakterystyka tych hamulców. Jeden problem jaki miałem to z hamulcami z tyłu, nie dało się śćiągnąć bębnów bez uszkadzania szczęk.
jacek11 - 22-10-2021, 17:43
eremita napisał/a: | Jeśli nie masz w radiu wyjscia cinch to musisz podłaczyć Konwerter poziomu sygnału audio RCA który podłaczasz pod lewy i prawy głośnik, reszta to masa i prąd ja mam podpiete wszystko pod kabelki za kostką radia. Kolega ma wtyczkę pod zpalniczekę i z tego bierze prąd |
Mam wyjście pod suba, oraz jego ustawienia w radiu. Powiedz mi jeszcze, czy do zasilania wystarczy jeden plus, czy dwa jak w przypadku radia ?
Hugo - 23-10-2021, 10:12
CB4W_00, o widzisz, z tym Coltem nie miałem nigdy styczności.
Bino - 14-11-2021, 14:03
Cytat: | Mam wyjście pod suba, oraz jego ustawienia w radiu. Powiedz mi jeszcze, czy do zasilania wystarczy jeden plus, czy dwa jak w przypadku radia ?
_________________ |
Masz stały plus i minus. Do tego sygnałowy który można podpiąć pod zasilanie anteny czy inny który poda napięcie po uruchomieniu radia żeby wzmacniacz ożył.
jacek11 - 14-11-2021, 19:06
Bino, Dzięki. O taką informację mi chodziło właśnie
eremita - 27-04-2022, 14:40
Mam do wymiany półoś prawą, MAcie doswiadczenie czy brać zamiennik, jakiej firmy? Czy może lepiej regeneracja? Niestety nowy oryginał zabija ceną.
eremita - 28-04-2022, 15:50
Jakiś czas temu minął rok jak go mam.
Zrobiłem w tym czasie 26tys. km w tym czasie do wymiany poszedł zacisk hamulcowy tył, amortyzatory tył, półoś prawy przód, klocki przód i tył no i wiadomo co 10tys olej z filtrami.
Teraz na czas naprawy mam insygnie i powiem szczerze że chyba wolę jeździć niskim autem szorując tyłkiem po asfalcie
Z takich podsumowań opony bridgestone weather control EVO a005 trochę lipa bo z tego co widzę szybko się ścierają przednie przed zimą trzeba będzie zmienić
eremita - 05-09-2022, 10:15
Zastanawiam się nad zmianą koloru felg lub zmianą felg na 19.
Tylko nie wiem jak to jest z czujnikami w tym aucie?
Pierwsze pytanie to czzy Outlandery mają takie czujniki?
Drugie to czy można je zdemontować i po lakierowaniu zamontować?
Trzecie to czy po zmianie felg lub założeniu nowych czujników trzeba coś programować?
To masz - 15-11-2022, 22:04
Pomalowałeś felgi?
Czujniki są na wentylach, do malowania ściągasz, po malowaniu zakładasz. W sprawie programowania/przypisania czujników musi się ktoś bardziej kumaty ode mnie wypowiedzieć.
eremita - 24-11-2022, 17:02
To masz napisał/a: | Pomalowałeś felgi? |
Nawet mi nic nie mów. Odpuściłem bo nie wiedziałem jak z tymi czujniki, kupiłem nowe opony. Po dwóch tygodniach wychodzę z domu kostka brukowa rozebrana, patrzę na auto stoi na tej kostce i nie ma kół
Na tą chwilę kupiłem na szybko jakieś koła i bujam się z ubezpieczalnią
Za koła, lakierowanie drzwi bo gamonie przeciskały się między autem a słupem wiaty wycenili 4,5tys. A nowe felgi mitsubishi z czujnikami 6800zl
jacek11 - 24-11-2022, 17:51
Że też takie niedorozwoje się rodzą
To masz - 25-11-2022, 15:45
współczuję. Z doświadczenia wiem, że nie planowane, związane z autem koszty bolą x2.
Twój egzemplarz bardzo ładnie prezentuje sie w tej czerwieni.
Na ulicy widuje się zazwyczaj "nudasy" takie jak mój, białe i zdarzają się granatowe.
eremita - 07-12-2022, 21:49
Kupiłem je na szybko bo były blisko mnie i na oponach całorocznych Micheline. Ale co potrze na auto to dochodzę do wniosku że chyba zostaną na stałe 😁
To masz - 08-12-2022, 20:09
Prezentują się stylowo.
Mnie kusi proszkowe malowanie letnich felg.
Marcino - 09-12-2022, 09:58
eremita napisał/a: | Po dwóch tygodniach wychodzę z domu kostka brukowa rozebrana, patrzę na auto stoi na tej kostce i nie ma kół |
Ale ze co pod domem zajumali.... masakra
|
|
|