Nasze Miśki - [EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000
spidernet - 15-05-2007, 18:31
LEWY napisał/a: | witam
popierwsze gratuluje fury bo jak ja zrobisz to bedzie spoko
ale nie wiem jednej zeczy skoro go kupiles to czemu jest na allegro?
Mitsubishi GALANT 2.0GT
pozdro i niech po naprawie sie dobrze sprawuje |
Heh dziękuję -w końcu ktoś tu rozumie pewne rzeczy A tak na marginesie sam nie wiem dlaczego auto jest cały czas na Allegro... Jedno co mogę powiedzieć to dziś już miałem ofertę 16 tyś za auto od kolesia który zajmuje się sprowadzaniem części. To taka informacja dla tych wszystkich którzy nie kupili by auta za 10tyś
Druga rzecz -czy ktoś mi powie jak to jest z przednimi szybami... W moim Galu trzeba to wymienić i znalazłem oryginał za 250zł a zamiennik za 200zł. Który element lepiej kupić i czym się one tak naprawdę różnią?
Anonymous - 15-05-2007, 18:33
akbi napisał/a: | tak poza tym to w galu nie ma pirotechnicznych pasow? |
Dobre pytanie, jak to jest z tymi naszymi rekinami, kto wie czy byly w nich standardowo montowane pirotechniczne napinacze pasow
xcracing - 15-05-2007, 19:01
Simones napisał/a: | akbi napisał/a: | tak poza tym to w galu nie ma pirotechnicznych pasow? |
Dobre pytanie, jak to jest z tymi naszymi rekinami, kto wie czy byly w nich standardowo montowane pirotechniczne napinacze pasow |
Skoro są poduszki, to muszą być też napinacze pasów, żeby w razie wypadku poducha nie wybuchła nam w twarz.
Matejko - 15-05-2007, 19:54
spidernet napisał/a: | W moim Galu trzeba to wymienić i znalazłem oryginał za 250zł a zamiennik za 200zł. |
yyyy mala roznica, orginal uzywany, a zamiennik nowy ?? jesli obie nowe to nei zastanawiaj sie i kupuj orginal, mimo to ze czesto jest ten sam producent to jednak zawsze orginal bedzie lepszy
[ Dodano: 15-05-2007, 18:56 ]
Tomas79 napisał/a: | Matejko - gwarantuję ci ze twoje auto tez zostawia 4 ślady! |
w zakrecie, ale przynajmniej do przodu nie jade bokiem
saphire - 15-05-2007, 20:19
Nie sztuka zabić muchę na przedniej szybie - sztuka na bocznej
Bartek - 15-05-2007, 20:48
Mam nadzieję, że rozbita poduszką lub innym przedmiotem lecącym w kabinie podczas dzwona..... jeżeli pęknięta jest w prawym dolnym rogu - sprzedaj to auto jak ktoś proponuje 16..... nawet jak proponuje 10.....
spidernet - 15-05-2007, 21:59
Bartek napisał/a: | Mam nadzieję, że rozbita poduszką lub innym przedmiotem lecącym w kabinie podczas dzwona..... jeżeli pęknięta jest w prawym dolnym rogu - sprzedaj to auto jak ktoś proponuje 16..... nawet jak proponuje 10..... |
Daj spokój człowieku. Nie wiem dlaczego tak bardzo atakujesz to auto. W tej chwili 3 specjalistów wycenia szkody na o wiele mniej niż podajesz a ty nadal piszesz o tym aby sprzedać auto za bezcen. Nie biorę sprzedaży pod uwagę nawet jeśli ktoś by mi dał te 16 tyś. Zresztą taką cene rzuciłem handlarzowi częściami a ten mi mówi, że jutro może mieć gotówkę -mały uśmiech na mojej twarzy się pojawił bo wszystko idzie po mojej myśli Zrobię auto i wstawię fotki na forum. Będę nim jeździł aż mi się znudzi i nie proponuj mi tego typu opcji bo sprzedaż nie wchodzi w grę. A jeśli już chcesz coś dodać to może wypowiesz się na temat części zamiennych -jakie masz zdanie nt. zakupu przedniej szyby? Lepiej kupić zamiennik za 200zł czy też oryginał za 250? Różnica w cenie może nieduża więc zastanawiam się nad różnicą w praktyce...
Bartek - 15-05-2007, 22:07
Oryginał....na podróbce za rok będziesz miał więcej rys niż na używanym oryginale.........
Anonymous - 15-05-2007, 22:07
Zawsze lepszy jest uzywany oryginal (no chyba, ze jego zuzycie jest bardzo duze) niz nowy zamiennik, czesto sa problemy ze spasowaniem zamiennikow o jakosci juz nie mowiac. No chyba, ze znasz firme, ktora robi bardzo dobrej jakosci zamienniki, ale to sie rzadko zdarza, a jesli juz to cena duzo nie odbiega od nowego oryginalu, a uzywany znacznie przekracza.
Ostatnio ktos chyba sie wlasnie tak nadzial na wahaczach - kupil nowy zamiennik, ktory rozlecial sie tak szybko, ze nie byl wart nawet ulamka swojej i tak niskiej ceny, a zregenerowana uzywka chodzi bez zarzutu. Podobnie jest z szybami, lampami itd. jesli nie sa pekniete, maja nie porwane uszczelki i nie sa mocno porysowane, to nie ma sie nad czym zastanawiac, nawet jesli kosztuja 100 drozej niz nowy zamiennik. Przy szybie pamietaj tylko, ze wazne jest zeby ten co ja bedzie osadzal dobrze to zrobil
Bartek - 15-05-2007, 22:18
PS więcej nie wypowiem się na temat jakości Twojego auta - miej jednak świadomość, że uszkodzenie powodujące popękanie przedniej szyby praktycznie dyskwalifikuje auto z jakiejkolwiek naprawy - ma ono naruszoną konstrukcję i choćby miało 800 km przebiegu - nie nadaje się do naprawy. W Wawce dam Ci namiary na 50 specjalistów, którzy takie auta naprawią tak, że nie będzie widać - pewnie i za pieniądze o których piszesz...... ale rozpędzenie tego auta do prędkości ponad 50 km/h to ryzyko, a ponad 100 km/h - samobójstwo....
spidernet - 15-05-2007, 22:54
Mam 2 ważne pytania co do części zamiennych:
1. Czy podłużnica od "anglika" będzie bez problemu pasowała do mojego Galanta?
2. Czy TA maska będzie pasowała do mojego modelu?
Bartek - 15-05-2007, 22:59
1. TAK
2. TAK
spidernet - 16-05-2007, 09:41
Bartek napisał/a: | 1. TAK
2. TAK |
Dzięki
A czy ktoś mi powie jak się nazywa uchwyt za pomocą którego wmontuję kierunek i przednią lampę w ramę? Gdzie tego ewentualnie szukać?
Anonymous - 16-05-2007, 09:50
Matejko napisał/a: | w zakrecie, ale przynajmniej do przodu nie jade bokiem |
Tak, ale masz inny rozstaw kół przedniej osi i tylniej
Bartek - 16-05-2007, 13:19
Tam nie ma żadnego dodatkowego uchwytu - kierunek i lampa trzymają się pasa przedniego i błotnika wewnętrznego, będącego integralną częścią podłużnicy
|
|
|