To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Fajkocewka

Anonymous - 27-07-2009, 12:21

Szanowni Mitsumaniacy. Ja też chciałem wymieniać fajkocewki i posłuchałem kolegi ze strony wcześniej - wyczyściłem fajki w środku (w części gdzie wchodzi świeca). Użyłem spirytu a nie WD40 i problem z falowaniem obrotów, szarpaniem (szczególnie na gazie i przy włączonej klimie) zniknął. Co prawda u mnie nie było przebić na zewnątrz, bo mogłem spokojnie dotknąć cewek i nie kopało (wieczorem też nie miałem choinki pod maską). A wiecie ile tam się syfu zebrało? Aż się taki "nagar" wytworzył twardy i puszczał iskrę co jakiś czas. Radzę spróbować na początek. Może pomoże. Zawsze to taniej niż 1240PLN za sztukę (cena z ASO w W-wie).
Anonymous - 30-07-2009, 18:38

Wymieniłem fajkocewki i wsio działa :mrgreen:
A więc jeżeli silnik szarpie,nierówno chodzi,a gdy zrobi sie ciemno to pod maską na cewkach pojawia sie takie niebieskie "światło" to wystarczy wymienić cewki.Ja swoje kupiłem na allegro za 100 zł sztuka,nie wiem ile pociągną ale ceny w aso są kosmiczne.sama wymiana jest bardzo prosta,każdy sobie powinien z tym poradzić:)

Kris1980_147 - 02-08-2009, 20:52

A co powiecie o tej cewce ???
Cena kusząca, a gość zapewnia że to oryginał i jest nowy.
Na tej aukcji jest identyczna, ale sporo droższa.
Wypowiedzcie się na ten temat, bo chciałbym na dniach zamówić i jeszcze przed wyjazdem na wakacje wymienić.

siwek - 02-08-2009, 21:00

z jednej strony podejrzane żeby w tej cenie była nowa skoro niegdzie nie znalazłem taniej niż 450zł...

ale zawsze możesz spróbować :D i jak będą dobre to sam się może skusze

adaśko - 02-08-2009, 21:38

noja dla kolegi sprzedalem za 100zl komplet fajkocewek bo wkoncu mitsumainiaki to rodzina:)
Anonymous - 02-08-2009, 22:55

Spojrzeliscie na numery katalogowe? Nie są takie same.
siwek - 08-08-2009, 08:35

Kris1980_147, i jak ta cewka wygląda? bo sam jestem gotów je kupić jeśli są dobre... a chyba to ty kupiłeś jedna ;)
Kris1980_147 - 08-08-2009, 21:46

Kupiłem.

Sama cewka jest nowa. Jeśli chodzi o jej oryginalność to raczej jakaś Chińska podróba, ale za tą cenę nie ma co się spodziewać cudów.

Silnik chodzi lepiej, nie ma już falowania obrotów przy załączonej klimie i ogólnie lepiej się zbiera, bez szarpnięć etc.

Natomiast jeśli chodzi o samego sprzedającego, to totalna olewka. Patrzy aby tylko sprzedać i mieć spokój.
W opisie jest niby na nią 2 lata gwarancji. Do paczki nie dostałem ani paragonu, ani faktury - to na jakiej podstawie mam ubiegać się o gwarancję ???
Na e-maile odpisuje z łaską po 1-2 dniach. A jak ktoś się nie będzie upominał to niech zapomni o odpowiedzi (jak już kupi u niego cewkę)
Ja od samego początku, jeszcze przed zalicytowaniem prosiłem o jak najszybszą przesyłkę, bo wyjeżdżam na wakacje i czas mnie goni. Prosiłem aby napisał mi kiedy towar zostanie wysłany.
Dopiero po 2 dniach , kilku e-mailach i interwencji telefonicznej dowiedziałem się co i jak.
Samego sprzedającego nie polecam. A cewka puki co (2 dni) pracuje prawidłowo