To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Żarówki test

londolut - 13-11-2007, 17:00

Dlatego mówię, że jestem ciekaw czy są warte swojej ceny.
Rafal_Szczecin - 13-11-2007, 17:19

ja ostatnio zamienilem jakies philipsy ( nie wiem jakie, bo takie byly w cari ) na jakis szajs marki feurwert ( kupione wlasnie w feurwercie ) zaplacilem ponad 50 zl ( za H4 ) a swiaca , tak jak by nie swiecily, dlugie sa prawie tak same jak krotkie, jednak co markowe to markowe, ale teraz przymierzam sie , co by zmienic zwykle zarowki na xenon i wtedy podziele sie tym co "test" przyniesie .
londolut - 13-11-2007, 17:20

Rafal_Szczecin, będziesz zakładał całą instalacje do ksenonów?
Rafal_Szczecin - 13-11-2007, 17:28

si
londolut - 13-11-2007, 17:31

Fajnie by było gdybyś robił foto dokumentację było by dla pokoleń i można by podkleić do FAQ:) Pozdro
mlun - 05-12-2007, 21:39

Mam wkoncu zamiar zamówić żarówki i skłaniam się do Philipis NightGuide dobry wybór czy inne są lepsze?
Krzyzak - 05-12-2007, 21:41

blue vision!!!
turek61 - 05-12-2007, 21:44

Krzyżak napisał/a:
blue vision ma ladniejsze swiatlo - subiektywnie przyjemniejsze dla mnie (bardziej zblizone do slonecznego)
x-treme swieca mocniej i dalej

Krzyżak napisał/a:
blue vision!!!

Ja zmieniłem na x-treme i polecam :!:

mlun - 05-12-2007, 21:47

Chodzi mi przedewszytskim żeby dobrze drogę oświetlały a jednocześnie nie musiał ich za 5-6 miesięcy wymieniać. Te BV na ile starczą teoretycznie?
turek61 - 05-12-2007, 21:51

Potek napisał/a:
londolut napisał/a:
czy to troszkę nie za tanio jak na BV http://allegro.pl/show_it...2+wys%C5%82any. ????

Kupowałem w podobnej cenie jakies półtora roku temu. Wszystko było OK. Pamietaj tylko że te żarówki mają dosyć krótką żywotność.
Krzyzak napisał/a:
wnioski:
philip - jak sam pisal na stronach - unowoczesnil technologie i wydluzyl 2x okres swiecenia (z 300 do 600 godzin) - domniemam wiec, ze te drugie BV dzialaly tak krotko, bo byly z zapasow pierwszej generacji, ktora ktos wypychaz z magazynow po atrakcyjnych cenach, a potem stworzyl wiele nowych zarowek (GT130/150, 3in1 NG, X-treme) i wyprzedawal tez BV, ktore ja

X-treme w.g. Philipsa zgodnie z nazwą dają 80% więcej światła i mają ponoć wydłużoną żywotność. Póki co potwierdzam to pierwsze, drugiego nie potwierdzę bo mam je dopiero ok. 2 miechy.
Kupiłem te.W.g. kodu produkowane w Holandii:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=249617374

mlun - 05-12-2007, 22:00

A jaki jest kolor tego światła bardzie żółty czy białawy? Skoro sam philips pisze że wydłużono żywotność to chyba nie ma powodu do zmartwieńi te 20-25k km powinno się na nich przechasać. Podejrzewam że cokolwiek nie kupie róznica będzie spora bo teraz mam marne narvy za 6,50 szt ale mnie już szlak trafia jak mam jechac gdzies za miasto i nic nie widzieć.
turek61 - 05-12-2007, 22:02

mlun napisał/a:
Philipis NightGuide dobry wybór czy inne są lepsze?

Na początku też sie do nich przymierzałem ale odradził mi je Krzyżak.
X-treme mają białe światło.Miałem wcześniej Philipsa +30 % kupione na stacji paliw i po zmianie na te dopiero mam dobrze oświetlona drogę.Po tej operacji zauważyłem ze mam brudne klosze czego wcześniej nie dostrzegałem.Właśnie niedługo zabieram się za ich czyszczenie.

londolut - 05-12-2007, 22:07

mlun napisał/a:
jaki jest kolor tego światła bardzie żółty czy białawy

Większość Philipsów świeci na biało, bardzo jasne, białe światło zbliżone do dziennego. Jedyne żarówki Philipsa, które są do bani to te za parę PLN w żółto-czarnym kartoniku :)

mlun - 05-12-2007, 22:13

Hymm no to teram mam dylemat BV czy X-treme. Gdybym widział że te drugie długo podziałają to może bym je wziął ale jednak to już + 80% więc cudów się nie spodziewam.
londolut - 05-12-2007, 22:56

mlun napisał/a:
BV czy X-treme

miałem okazję jeździć na tych drugich i nie założę innych żarówek do mojego Mitsu niż BV :)
That`s your choice :)