To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Wakacyjna Akcja Przegladowa

akbi - 15-06-2007, 18:30

No to jak jesteście zadowoleni, to ja też podjadę :P
turek61 - 15-06-2007, 20:21

Jakieś dwie godziny temu wróciłem z przeglądu no i co mogę powiedzieć... :?:
To co już wiedziałem odnośnie tego co mam do zrobienia to zostało potwierdzone:
1.Łącznik elastyczny wydechu.
2.Czujnik(krańcówka) zamknięcia drzwi od str. pasażera.
3.Wymienić płyn hamulcowy i sprzęgła.
Co nowego znaleziono ?
Tylko gumy stabilizatora.Twierdzą, ze stuki w zawieszeniu o których pisałem w innym poście pochodzą właśnie stąd.Czy to możliwe ?
Ogólnie stwierdzono, że jak na samochód ośmioletni to jest dobrze utrzymany i jak zrobię w/w to tylko lać i jeździć :mrgreen:
Trochę zdziwił mnie fakt, iż nie otrzymałem od nich żadnego dokumentu-wykazu przeglądu poszczególnych podzespołów i przy każdym z nich krótkiej notki-oznaczenia.
Kiedyś byłem na takim przeglądzie w Skodzie i dali mi tam taki rysunek z poszczególnymi podzespołami wraz z rospiską.
Tu tylko mechanicy napisali co stwierdzili a Pan w serwisie mi to przeczytał i tyle :doubt:

Poza tym napaliłem sie na Outlandera : http://www.autoblog.com/2...n-shots-impres/

a jutro kumulacja :!:

Matejko - 16-06-2007, 12:16

eee to mnie ladnie wypisali wszystko na zgloszeniu przegladu
Marcin-Krak - 16-06-2007, 12:52

Ciekawe czy w Krakowie też będzie tak miło i fajnie - się muszę wreszcie umówić :roll:
arekp - 16-06-2007, 13:07

turek61 napisał/a:
Trochę zdziwił mnie fakt, iż nie otrzymałem od nich żadnego dokumentu-wykazu przeglądu poszczególnych podzespołów i przy każdym z nich krótkiej notki-oznaczenia.
Kiedyś byłem na takim przeglądzie w Skodzie i dali mi tam taki rysunek z poszczególnymi podzespołami wraz z rospiską.
Tu tylko mechanicy napisali co stwierdzili a Pan w serwisie mi to przeczytał i tyle

Ja odbylem przeglad dzis z rana. Na koniec mialem rozmowe z osoba, ktora mnie przyjela (Adam) i omowienie wszystkiego. Zadal pytanie czy chce wycene ... powiedzialem co z wyceny mnie interesuje i wycena zostala przygotowana. Ogolne wrazenia bardzo pozytywne, obsluga bardzo mila.

Co do samego przegladu ... wykazano mi wszystko o czym wiedzialem, ze musze zrobic oraz zalecono wymienic gumy stabilizatora i plyn hamulcowy. Wykazano nawet uszkodzenie regulatora reflektora oraz slabe zbieranie wody jednej wycieraczki wiec przylozyli sie ;-)

Przed przegladem widzialem u nich papiery na ktorych serwis zaznaczal sprawdzane miejsca ... mogliby dawac kopie. Do tego samochod chyba nie jest podlaczany pod komputer, poniewaz mam problem z niskimi obrotami po padzie akumulatora i bylo powiedziane, ze zdiagnozowac to mozna tylko po podlaczeniu pod komputer ale diagnozy nie uslyszalem.

Mimo to przeglad i cala akcje oceniam pozytywnie. Mam nadzieje, ze kolejna bedzie przeprowadzona lepiej pod katem informowania ASO _PRZED_ rozpoczeciem akcji a nie w trakcie ;)

turek61 - 16-06-2007, 14:21

arekp napisał/a:
oraz zalecono wymienic gumy stabilizatora i plyn hamulcowy

Może to standardowe zalecenia...

Matejko - 16-06-2007, 15:44

e-e sprawdzali takim urzadzeniem ilosc wody w plynie, i u mnie w jednym urzadzenie prawie nic nie wykrylo, a w drugim hamuje woda :D
macia - 16-06-2007, 15:57

arekp napisał/a:
samochod chyba nie jest podlaczany pod komputer

Na pewno nie. Byłem przy całym przeglądzie i obserwowałem wszystko dokładnie. Sam koszt podpięcia się pod komputer w celu zdiagnozowanie błędu wynosi ok. 100-120zł, przynajmniej w Lublinie.

roch_27 - 19-06-2007, 10:46

Próbowałem się dodzwonić do lokalnego dealera ale telefon ciągle zajęty :doubt: Wysłałem maila z zapytaniem ;) Zobaczymy co odpiszą.

pozdro

Anonymous - 20-06-2007, 23:37
Temat postu: Re: Wakacyjna Akcja Przegladowa
Grid napisał/a:
Mitpol w Łodzi nic o akcji nie wie i nie zamierza honorować niestety.

Pozdrawiam,
Grid
Mitpol nie ma już autoryzacji to nie honoruje ale w Satallu podobno tak i mają nawet swoją ulotke na ten temat pozdrawiam
roch_27 - 21-06-2007, 07:35

W Auto Wache w Baranowie pod Poznaniem tylko odczytali mojego maila z zapytaniem o przegląd (dostałem potwierdzenie przeczytania) i wielkie nic- cisza zero odpowiedzi :!: :evil: Szkoda uważałem ten serwis za dosyć dobry - trudno :doubt:
Dodam, że są reklamowani na stronie klubu -> odnośnik dealerzy >>KLIK<<

W weekend jadę do Grudziądza wiec może wybiorę się do Torunia na przegląd ;)

pozdro

Anonymous - 21-06-2007, 09:18

Ja już po. Z rzeczy o których nie wiedziałem to najprawdopodobniej gdzies pęknięty kolektor wydechowy :doubt:

Pozostałe czyli gumy stabilizatora domyślałem się że idą do wymiany.
Zalecili też wymianę płynu hamulcowego i sprzęgłowego. Chłopaki fajne, widać że nie dużo w Krk jest chętnych na taki przegląd ponieważ nie mieli żadnego schematu co i jak po kolei sprawdzać.

W każdym bądź razie nie jestem zaskoczony wynikiem a za 50zł być może inny mechanik też tak oblukałby auto i nie trzeba by się umawiać i czekać.

Ogólnie jestem zadowolny :lol:

roch_27 - 21-06-2007, 10:24

Z samego rana napisałem maila do ASO w Toruniu i już otrzymałem odpowiedź że proszą o kontakt w sprawie umówienia terminu :lol: To się nazywa dbać o klienta :thumbleft:

ps. Dodam, że do ASO w Baranowie w dalszym ciągu cisza - od 3 dni :doubt:

pozdro

Marcin-Krak - 21-06-2007, 16:41

Ja też już po.
- tarcze przód do wymiany - wiedziałem o tym ;) cena u nich 430 zł za szt (razy 2)
- simerbloki poprzecznych wahaczy tył - cena u nich 65 zł za szt (razy 4)
(a mi coś panie z przodu stuka - wg nich wszystko jest ok :roll: )
- no i korozja podwozia na to mi zwrócili uwagę - więc pasuje coś i z tym zrobić ;)

Wycieraczek mi nie zalecili wymieniać - więc raczej nie sprawdzali - bo wg mnie już się do tego nadają :twisted:

turek61 - 21-06-2007, 17:11

Ficu865 napisał/a:
Pozostałe czyli gumy stabilizatora domyślałem się że idą do wymiany.
Zalecili też wymianę płynu hamulcowego i sprzęgłowego.

Oj chyba to maja wpisane w grafiku.
Mi zalecili wymianę gum drązka stabilizatora z tyłu.Jako ze mam dwóch znajomych w dobrych warsztatach chciałem potwierdzić diagnozę.Nie wiem czy oni sa tak nieomylni ale koledzy niestety nie potwierdzili że gumy nadają się do wymiany.Sprawdzali jeden i drugi bardzo dokładnie i stwierdzili że są OK.koledzy na pewno nie chcieli mnie naciągnąć na kasę a ASO ? I komu tu wierzyć ?