Nasze Miśki - Historia Żaby by Gregorbu
Hugo - 08-10-2007, 23:59
O weszły mi fotki.
Zegary wyglądają całkiem całkiem...
Powiedz no na tej pierwszej fotce co to za opony. Bardzo ładne. Czy to te: gregorbu napisał/a: | Marangoni Zeta Linea | Jaka cena?
Aha i mógłbyś wstawić fotkę podświetlonych zegarów w nocy?
Jaki masz rozmiar opon? Jeśli można wiedzieć oczywiście.
Matejko - 09-10-2007, 04:23
gregorbu napisał/a: | 5. Po wymianie amortyzatorów z tyłu i ustawieniu geometrii, Żabozielony bez problemów przeszedł badania techniczne. Okazało się jednak, że geometrii nie dało się ustawić w 100% katalogowo. Na szczęście jeździ prosto... |
Grzesiu to moze przy okazji malowania niech blacharz ewentualnie w pare miejsc pierd*** mlotkiem tak zeby sie dalo ustawic, lub sprobuj jechac na inne maszyny,
ja dzis pojechalem sprawdzic, bo tez mi przeglad za tydzien wychodzi, co mam do zrobienia wchodze na diagnostyce w kanal patrze - a tam obie tylne opony podjechane od wewnatrz praktycznie do zera, a na zew. tak z 6mm bieznika. Tak to jest jak ustawiaja pseudomechanicy na cudownym sprzecie u znajomych geometrie ze zbieznoscia.
Hugo - 09-10-2007, 08:45
Matejko, zawieszenie wielowahaczowe ma to do siebie, że po latach lubi zżerać oponki od środka. Czasami trudno temu zaradzić.
Anonymous - 09-10-2007, 08:59
gregorbu napisał/a: | Gotów byłem sprzedać Żabę i byłem tak zdesperowany by się jej pozbyć, że chciałem ją sprzedać za zawrotną cenę 3000-3500 PLN. |
Nawet o tym nie mysl!! bo..........
harpagan - 09-10-2007, 09:41
gregorbu napisał/a: | Gdyby nie harpagan |
Co zlego to nie ja
Tomasz82 - 09-10-2007, 09:47
Hugo napisał/a: | Matejko, zawieszenie wielowahaczowe ma to do siebie, że po latach lubi zżerać oponki od środka. Czasami trudno temu zaradzić. |
W cari nie ma wielowachaczowego zawieszenia.
Matejko - 09-10-2007, 09:54
Hugo napisał/a: | Matejko, zawieszenie wielowahaczowe ma to do siebie, że po latach lubi zżerać oponki od środka. Czasami trudno temu zaradzić. |
tak, ale na zbieznosci bylem odrazu jak robilem tylne zawieszenie, a wczesniej wszystko bylo w porzadku
Hugo - 09-10-2007, 10:35
Tomasz82 napisał/a: | W cari nie ma wielowachaczowego zawieszenia | A jakie? Matejko napisał/a: | tak, ale na zbieznosci bylem odrazu jak robilem tylne zawieszenie, a wczesniej wszystko bylo w porzadku | To zmienia postać rzeczy.
saphire - 09-10-2007, 11:22
Tomasz82 napisał/a: | W cari nie ma wielowachaczowego zawieszenia. |
Semantyczna nadinterpretacja? Co znaczy wielowahaczowe? Czy dwa wahacze na stronę to nie jest wielowahaczowe?
Anonymous - 09-10-2007, 15:30
Hugo napisał/a: | Powiedz no na tej pierwszej fotce co to za opony. Bardzo ładne. Czy to te: gregorbu napisał/a: | Marangoni Zeta Linea | Jaka cena?. | Tak. To te opony. Rozmiar 195/15/50. Cena z montażem to 200 PLN/szt. W internecie zapewne taniej.
Hugo napisał/a: | Aha i mógłbyś wstawić fotkę podświetlonych zegarów w nocy? | Zrobię w najbliższych dniach.
hugo napisał/a: | Gratuluję samozaparcia. | Pomijając fakt, że bardzo przywiązuję się do przedmiotów, ten Colt wiele dla mnie znaczy. Dzięki temu auto poznałem grono wspaniałych ludzi, którzy niejednokrotnie służyli mi pomocą i wsparciem moralnym w trudnych chwilach. Długo by wymieniać, kto to był. Krótko wspomnę tylko, że wszyscy związani z Mitsubishi. Dzięki Żabie odkrywam przyjemność majsterkowania przy aucie. Uczę się, miło spędzam czas, odprężam się.
To dzięki temu autu poznałem Kobietę, z którą zamierzam spędzić resztę swojego życia. Poznaliśmy się przez nasze Miśki i Mitsumaniaków, i od roku jesteśmy razem. Kupiliśmy działkę budowlaną, a na wiosnę zamierzamy rozpocząć budowę. Razem grzebiemy przy naszych autach.
Tyle chyba wystarczy, by mieć zacięcie do niepokornej Żaby...
Hugo - 10-10-2007, 08:41
gregorbu napisał/a: | Dzięki Żabie odkrywam przyjemność majsterkowania przy aucie. Uczę się, miło spędzam czas, odprężam się.
To dzięki temu autu poznałem Kobietę, z którą zamierzam spędzić resztę swojego życia. Poznaliśmy się przez nasze Miśki i Mitsumaniaków, i od roku jesteśmy razem. Kupiliśmy działkę budowlaną, a na wiosnę zamierzamy rozpocząć budowę. Razem grzebiemy przy naszych autach. | Jak w bajce... Żyć nie umierać. Powodzenia.
Matejko - 10-10-2007, 09:20
Cytat: | Tyle chyba wystarczy, by mieć zacięcie do niepokornej Żaby... |
garaz na wiecej niz dwa auta oczywiscie planujesz ??
ruslana81 - 11-10-2007, 14:54
gregorbu napisał/a: | ten Colt wiele dla mnie znaczy |
Powtórzę publicznie: z Żabą trzeba jak z kobietą:
- nie lubi konkurencji (i właśnie dlatego zabraniam Tobie oglądania się za Hondziami i Madziami!)
- trzeba ją zabrać czasem na spacer, pogłaskać, kupić perfumy (czyt. zapach samochodowy z nową formułą) i powiedzieć miłe słowo. Czy wyobrażasz sobie co bym zrobiła, gdybyś mi powiedział przykładowo" Asiu, ależ ci się przytyło! AAAAAAAAA
A poza tym - jest taka sama jak Ty - powiedz o niej coś niemiłego, a na pewno udowodni (z przekory), że dokładnie tak jest.
No i Mr. White też znalazł swoją towarzyszkę życia.
Tak jak pisałeś - wszystko dzięki samochodm i klubowi
Hugo - 11-10-2007, 15:22
ruslana81 napisał/a: | gregorbu napisał/a: | ten Colt wiele dla mnie znaczy |
Hondziami i Madziami! | Lepiej będzie Haniami i Madziami
ruslana81 - 11-10-2007, 15:30
dla mnie wcale nie lepiej:
Mazda - Madzia
Honda - Hania...kompletnie mi to nie leży, musiałaby być "Handa", wtedy tak...
|
|
|