To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Siatkówka

turek61 - 15-07-2007, 19:29

Mimo wszystko liczyłem na więcej i przyznam się, że jestem zawiedziony.Jeżeli Nasz zespół ma zamiar w przyszłości piąć się wyżej to musi poprawić zagrywkę.Według mnie to największa bolączka tego zespołu.
Nie można serwując podawać przeciwnikowi piłki jak na tacy bo to natychmiast zostaje wykorzystane w postaci bardzo szybkiego rozegrania i gwoździa :!: To zgubiło Nas wczoraj i dzisiaj.Muszą to chłopcy koniecznie poprawić .

Anonymous - 15-07-2007, 21:01

szkoda że tylko czwarte miejsce , ale i tak 14 meczy bez porażki :lol:
Anonymous - 17-07-2007, 10:10

Szkoda, że tak to się skończyło...
Ładnie grali w "normalnych" meczach - grając w meczach o wysoką stawkę cały czas musimy się jeszcze duuużo nauczyć 8)

akbi - 20-08-2007, 13:29

Było o siatkarzach ...niemniej jednak chciałbym bardzo pogratulować naszym siatkarkom pierwszego w historii awansu do finały Grand Prix

Finał w ten weekend ... więc większość z nas go nie obejrzy :(

wykaz relacji w eurosporcie:
22 sierpnia Brazylia-Polska 7:30 Eurosport
23 sierpnia Chiny-Polska 13:30 Eurosport
24 sierpnia Polska-Rosja 9:30 Eurosport 2
25 sierpnia Polska-Holandia 7:30 Eurosport
26 sierpnia Polska-Włochy - 12:45 retransmisja Eurosport 2

sruba - 25-09-2007, 20:58

Złotka rozjechały Serbię
saphire - 25-09-2007, 21:11

Ostatnio Serbia przewałkowała identycznie nasze Złotka więc teraz się odwdzięczyły :-)
akbi - 26-09-2007, 08:51

Sruba napisał/a:
Złotka rozjechały Serbię

Pięęęęęęęęknie grały :D
Pierwszą czwórkę praktycznie już mają zaklepaną ... oby był medal ... oby był trzeci z rzędu złoty medal :D

Cracoviaczek - 26-09-2007, 10:01

akbi napisał/a:
Pierwszą czwórkę praktycznie już mają zaklepaną

No nie wiem... Teraz zaczną się właśnie schody. Dziś mecz z gospodyniami, które klasą co prawda nie dorównują naszym ale wiadomo, że "ściany" robią swoje... No i jutro z Holenderkami, które tak rewelacyjnie grały ostatnio w Chinach. Więc jeszcze długa droga przed naszymi bo przy złym obrocie sprawy nawet jedna porażka może spowodować, że nie będziemy w półfinale. Ale ja liczę, że Złotka wygrają oba mecze bo rzeczywiście wczorajsza gra napawa optymizmem.

turek61 - 26-09-2007, 12:23

Ja wierzę w dziewczyny do końca bo wiem, że mają wielki charakter czego nie można powiedzieć o męskim zespole.
To co zrobiły w taj breku z Bułgarią świadczy, że znają swoja wartość i nigdy nie rezygnują nawet wtedy, kiedy sytuacja wydaje sie beznadziejna.My kibice przy stanie 9:13 zwatpiliśmy już w zwycięstwo a one nie.To swiadczy o ich klasie.
Są wielkie i będą miały złoto.

akbi - 26-09-2007, 14:33

turek61 napisał/a:
Ja wierzę w dziewczyny do końca bo wiem, że mają wielki charakter czego nie można powiedzieć o męskim zespole.

No nie przesadzaj proszę ... jak chłopaki zdobywali srebrny medal mistrzostw świata, to też miałeś takie zdanie??

turek61 - 29-09-2007, 21:08

Ku...wa, ku..wa, ku..wa.. :evil: Nie udało się....
Serbki mogą podziękować Naszym dziewczynom bo nie dość, że dzięki nim znalazły się w czwórce to jeszcze je ograły.Szlag mnie trafia bo tak wierzyłem w dziewczęta.W trzecim secie kiedy miały cztery punkty przewagi byłem dobrej myśli a później to już załamka.
Serbski sztab szkoleniowy stanął na wysokości zadania.Miał nasze dziewczyny rozpracowane dokładnie.Serbki wiedziały gdzie sie ustawić gdy nasze atakowały i wszystkie piłki były podbijane.
No cóż....szkoda mi dziewcząt bo zasługiwały na finał :(

Anonymous - 29-09-2007, 21:26

A jutro z Rosją może być ciężko...
Oby się nie załamały, jak faceci po półfinale LŚ z Brazylią - wtedy w meczu o 3 miejsce z USA byli tylko tłem :|

akbi - 01-10-2007, 09:21

No i koniec Złotek ... przynajmniej na dwa lata :?
Uważam, że mecz z Serbkami przegrały psychiką a nie umiejętnościami. ... No cóż, taka jest już większości polskich sportowców wada ...
Chyba tylko Kubica zawsze panuje nad swoimi nerwami i nigdy się nie rozluźnia.

turek61 - 20-01-2008, 00:12

Ludzie co jest ? TAAAKIE EMOCJE :wav: a tu cisza :shock:
turek61 napisał/a:
29-09-2007, 20:08
Ku...wa, ku..wa, ku..wa.. :evil: Nie udało się....
Serbki mogą podziękować Naszym dziewczynom bo nie dość, że dzięki nim znalazły się w czwórce to jeszcze je ograły.Szlag mnie trafia bo tak wierzyłem w dziewczęta.W trzecim secie kiedy miały cztery punkty przewagi byłem dobrej myśli a później to już załamka.
Serbski sztab szkoleniowy stanął na wysokości zadania.Miał nasze dziewczyny rozpracowane dokładnie.Serbki wiedziały gdzie sie ustawić gdy nasze atakowały i wszystkie piłki były podbijane.
No cóż....szkoda mi dziewcząt bo zasługiwały na finał :(

No to tym razem mam nadzieje, że ten post który napisałem przed finałem ME się nie sprawdzi.
W ogóle to nie rozumiem dlaczego nikt nie porusza tematu eliminacji Naszych złotek do IO i nie komentuje tego co dzieje sie na boiskach w Niemczech.
Mam potrzebę zwierzenia sie Wam i przyznam się , że niezależnie od jutrzejszego wyniku finału KOCHAM Nasze ZŁOTKA !!!
Kocham je nie tylko dlatego, że są najpiękniejszą ekipą siatkarską na świecie( jak ktoś to kwestionuje to "rzucam mu rękawicę") ale też za emocje, które dostarczają od dłuższego czasu.
Nie chciałbym żądnej z dziewcząt wyróżniać ale po meczu z Niemkami pokochałem Anie Podolec, co do umiejętności której wcześniej nie miałem przekonania a za Anią Barańską skoczyłbym w ogień.Jest.... nie wiem jak to określić, może po prostu Boska.
Cała ekipa jest niesamowita gdyż nie ma w niej słabych punktów.Jeżeli jednego dnia jedna z nich ma słaby dzień wchodzi zmienniczka i gra nie gorzej niż ta którą zmieniła a często wręcz lepiej.

W każdym razie życzyłbym sobie oglądać te wspaniałe dziewczyny na Olimpiadzie w Pekinie.Jeżeli nie wyjdzie i Rosjanki wygrają (w co wątpię) to i tak Je będę KOCHAŁ. :heart: :heart: :heart:

[ Dodano: 20-01-2008, 14:38 ]
No chyba nie przeżyję :evil: Wszystkie do tej pory mecze obejrzane a finał będę słuchał w radio.Niestety przyszło mi iść do pracy gdzie nie mamy odbioru kodowanych kanałów :doubt:
Tak w ogóle to skandal aby wszystkie najważniejsze imprezy były nadawane przez komercyjne stacje.
PRZESTAJE PŁACIĆ ABONAMENT :!:

Marcin-Krak - 20-01-2008, 18:59

Cytat:
PRZESTAJE PŁACIĆ ABONAMENT :!:

Popieram. To skandal. że taki mecz nie był pokazywany w kanale odkodowanym :twisted: Rozumiem, że TVP nie może wszystkiego transmitować, ale Polsat żyjący siatkówką :?: :roll:
Czuję zniesmaczony tym na równi z tym, że się niestety dziewczynom nie udało. :(

Poza tym co to za emocje w radiu słuchać, jak nie ma tych emocji wizualnych :mrgreen: :wink: