To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - wycieraczki do czx

looq - 21-07-2010, 14:50

a możliwe ;) ja akurat miałem pod ręką 330mm (płaską), wymieniłem i okazało się, że jest tej samej długości co poprzednia (która została jeszcze po poprzednim właścicielu i ładnych kilka lat nie była wymieniana) ale widziałem, ze zmieści się jeszcze ze 2-3cm dłuższa dlatego też napisałem 330-350 no ale najprawdopodobniej masz rację ze 360mm będzie optymalna, no ale tak na prawdę jak się ciut krótszą wsadzi to też wielkiej różnicy nie robi.
arkady - 19-08-2010, 09:38

looq napisał/a:
kup zwykłe pióro 330-350mm w pierwszym lepszym markecie za kilkanaście zł (będzie pasowało - przynajmniej do mojego pasuje)

A mógłbyś podać producenta takiej zwykłej wycieraczki jaką zakupiłeś?

Misiek :) - 19-08-2010, 10:40

ja polecam giełde (w słomczynie lub inną motoryzacyjną), tylnej się tam nie dostanie, ale można przednie silikonowe kupić :) i nie za drogo.
looq - 20-08-2010, 12:14

arkady napisał/a:
A mógłbyś podać producenta takiej zwykłej wycieraczki jaką zakupiłeś?

o takie coś kupiłem:
http://allegro.pl/item117...o_330mm_13.html
i bangla, każda inna też powinna.

krysstek - 20-08-2010, 19:12

Znalazłem też coś takiego . Ciekaw jestem, czy ktoś zakładał je i jak , to spisuje się. Czekam na odpowiedź 24 godziny :lol: i bez względu na odpowiedź, kupię i zdam relację. No chyba, że nikogo to nie interesuje ... :evil:
Anonymous - 20-08-2010, 20:44

krysstek, ja po moich doświadczeniach z "aerodynamicznymi" wycieraczkami Valeo i Motgum stanowczo takie odradzam. Żadna z nich nie radziła sobie nawet w połowie tak dobrze jak kupione przeze mnie niedawno Denso.
krysstek - 20-08-2010, 22:49

Dzięki za radę. Ale jestem ciekaw jak to ustrojstwo sprawuje się. Za te piniędzie myślę, że można przetestować Jakby,co,to można je zawsze wyj....
Ps
Poproszę o namiary na te Denseo

Anonymous - 20-08-2010, 22:54

krysstek, to w takim razie może od razu kup Denso, a pieniądze, które zaoszczędzisz nie kupując tych badziewnych wycieraczek przelejesz mi na konto? :mrgreen: Podać numer? :mrgreen:
krysstek - 20-08-2010, 23:41

Grasshopper napisał/a:
krysstek, to w takim razie może od razu kup Denso, a pieniądze, które zaoszczędzisz nie kupując tych badziewnych wycieraczek przelejesz mi na konto? :mrgreen: Podać numer? :mrgreen:

Obejrzałem te Denseo i są ok. a tą kasę , którą zaoszczędzę, to możemy wychlać razem,

looq - 22-08-2010, 16:51

testowałem kilka rodzajów płaskich wycieraczek. O ile do tych krótkich (od pasażera i tylna) nie mam żadnych zastrzeżeń - w zasadzie każdej firmy jak nie wsadzę to zbiera jak należy, o tyle z długich żadna się nie nadaje. Kupowałem różne modele - jakieś tanie noname'y, dipp,y jak również boschowskie po cholerze drogie - wszystkie były do niczego.
Mam wrażenie, że przy długości 650mm ta konstrukcja wycieraczki po prostu nie ma szans sprawdzić się. Zawsze gdzieś nie dociska, zawsze w jakimś miejscu nie zbiera, rozmazuje. itp. Ostatecznie wróciłem do tradycyjnych wycieraczek z przodu.
Jeśli ktoś ma przetestowany i dobrze działający model płaskiej wycieraczki z przodu ( długiej) to proszę niech się podzieli tym znaleziskiem, ja się poddaję.