MitsuManiaki.com - Może by zrobić Mitsumaniaki Assistance:)
josie - 16-05-2005, 00:08
Co do miejsca zamieszkania chyba nie powiedziane że tam ma być pełen adres. Moim zdaniem powinna być tylko miejscowość... No chyba że będzie to wprost wynikało z mapki (ukaże się dymek po najechaniu kursorem na punkcik) ale moim zdaniem miejscowość i tak powinna być
Anonymous - 16-05-2005, 00:49
jakby co moge pomoc cos w sprawach technicznych jesli byscie mieli jakies problemy z mapka poza tym w Lublinie i okolicach jestem do dyspozycji poszkodowanych mitsumaniakow
Efa! - 16-05-2005, 00:56
Fido__ napisał/a: | Efa! napisał/a: |
Imię
Nazwisko
Miejsce zamieszkania
Numery telefonów
ew. dni i godziny, w jakich najprawdopodobniej jesteś osiągalny
|
Miejsce zamieszkania??? Czy to nie za bardzo odważne? Brakuje mi natomiast modelu i koloru samochodu. |
Jeeejku! Przecież mi tu chodzi o np. miasto/miejscowość - nie napisałam "adres"!!!
A po co kolor i model auta? Ja np. czasami jeżdżę autkiem rodziców i kto mnie wtedy po samochodzie pozna?
edit:
00:57
No, teraz przeczytałam topic do końca i dodam: Brawo, Josie!
Anonymous - 16-05-2005, 06:04
Efa! napisał/a: | Fido__ napisał/a: |
Miejsce zamieszkania??? Czy to nie za bardzo odważne? Brakuje mi natomiast modelu i koloru samochodu. |
Jeeejku! Przecież mi tu chodzi o np. miasto/miejscowość - nie napisałam "adres"!!!
A po co kolor i model auta? Ja np. czasami jeżdżę autkiem rodziców i kto mnie wtedy po samochodzie pozna?
|
No tak. Chyba Cię muszę przeprosić, bo nie wziąłem pod uwagę wielopłaszczyzności przekazu. A miejsce zamieszkania skojarzyło mi się z urzędem skarbowym
Miasto jest ok. A kolor i rodzaj auta też - bo nie odkrywając zbytnio Twojej prywatności, pozwala mniej więcej zorientować się jaki samochód przyjedzie pomóc w razie awarii. Ja też czasami jeżdżę samochodem małżonki, rodziców, babci albo wujka... Ale raczej na 90% przyjechałbym swoim na taką akcję.
Bartek - 16-05-2005, 11:49
Co napisze, moze bedzie bolesne, ale po podaniu swojej komorki na forum MKP, pewnie niktorzy pamietaja topic "Kontakt dla potrzebujacych pomocy", w ktorym oferowalem swoja pomoc bedacym w wawie i okolicach, dosc predko ilosc dzwoniacych siegnela kilku dziennie, bez wzgledu na pore dnia i nocy, z czego kilka przez caly czas istnienia bylo telefonow spelniajacych kryteria assistance......
Ludzie sa dziwni - niestety
Efa! - 16-05-2005, 13:31
Dlatego wlasnie powinnismy przemyslec dokladnie i uwaznie, kto i w jakim zakresie bedzie mial dostep do danych na mapce oraz w jaki sposob to wszystko sprawnie organizowac.
A moze wlasnie adresy zamieszkania uczestnikow assistance - przede wszystkim tych, ktorzy pragna korzystac z programu - podawane do wiadomosci i weryfikacji wylacznie tworcom mapki, zapobieglyby naduzyciom?
Firebee - 16-05-2005, 13:52
tak też będzie trzeba zrobić.. Przede wszystkim dostęp do telefonów i danych adresowych będą miały osoby po zarejstrowaniu się na mapce.. Osoby rejestrujące się będą najpierw sprawdzane przez administrujących mapkę(czy są na forum/w klubie) następnie otrzymają dostęp do danych.. Telefony będą udostępniane dopiero po zgodzie osoby udostępniającej ten nr (i za każdym razem będą musiały być przez nią potwierdzone)... Po zarejestrowaniu na mapce będzie widoczny jedynie nick, oraz statut osoby (assistance, non-assistance). To powinno ustrzec nas przed nadużywaniem numerów a jednocześnie pomoże w sprawnym działaniu Mitsumaniaki Assistance.
Pozdrawiam
Firek
Grześku - 16-05-2005, 13:57
Wg mnie adres nie bardzo ma znaczenie, jak coś mi się zdarzy z autkiem w okolicy np. Poznania to nie będę jeździł autobusami szukając kogoś w domu tylko ewentualnie podkreślam ewentualnie zadzwonię na komórkę.
Ponad to, musimy wcześniej określić się dokładnie czego po sobie oczekujemy - czyli klikając na mapkę widzę w danej okolicy powiedzmy 4 nicki a przy nich: pomoc w holowaniu, pomoc w mechanice, pomoc w elektryce i powiedzmy znowu holowanie.
Jak zabraknie mi paliwa to nie dzwonie do mechaników, elektryków tylko poroszę o podholowanie osoby, które to zaproponowały.
Efa! - 16-05-2005, 14:07
Grześku napisał/a: | Wg mnie adres nie bardzo ma znaczenie, jak coś mi się zdarzy z autkiem w okolicy np. Poznania to nie będę jeździł autobusami szukając kogoś w domu tylko ewentualnie podkreślam ewentualnie zadzwonię na komórkę.
|
Ale chodzi o to wlasnie, ze adres zna tylko tworca programu, dla uwierzytelnienia i przyjecia deklaracji czlonkow assistance.
A telefonu bez takiej dokladnej weryfikacji nie dostaniesz
Grześku - 16-05-2005, 14:14
Ok, to ja się dam zweryfikować żeby mieć Twój numer telefonu.
Firebee - 16-05-2005, 14:24
Cos czuje ze Efa! będzie miała sporo do holowania:P
josie - 16-05-2005, 16:38
Moim zdaniem telefon musi być podany. Jak ktoś, komu my sami nie podawaliśmy nr zadzwoni w innej sprawie i w dodatku o nieprzyzwoitej porze powinien być ukarany .
A dostęp do mapki oczywiście po rejestracji w klubie i na forum.
Efa! - 16-05-2005, 16:38
Hehehe, Firku! Musze Misie27 zwerbowac do assistance
Firebee - 16-05-2005, 16:41
i koniecznie to bikini:)
polsaler - 16-05-2005, 17:25
Holowanie w bikini Brzmi barrrdzo obiecująco
Efa werbuj Misie bo sama nie dasz rady Zawsze to na dwie sie obowiązki podzieli !!!
|
|
|