Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)
Anonymous - 29-07-2007, 17:30
Rafał, gratuluję Carismy!
Dbajcie o nią!
Odnośnie odpowietrzenia baku to zgadzam sie z arturro. Nie ma takiej możliwości by paliwo wyciekało ze zbiornika! To niedopuszczalne! Zgodnie z normami unijnymi i nie tylko zbiornik jest odpowietrzany przez użytkownika, który odkręca korek, a sygnalizowane jest tzw "psssyt". To wszystko, nie ma nad czym dalej debatować. Jeśli tego "psssyt" nie słychać, to coś jest nie tak jak powinno i koniecznie trzeba sprawdzić szczelność układu paliwowego!!!
Anonymous - 29-07-2007, 17:31
Rafal_Szczecin napisał/a: | mam pytanie, czy w Carismie powinno bylo slychac swist zalaczajacej sie turbiny ? |
w dieslu nie powinno byc slychac turbiny
Anonymous - 29-07-2007, 17:49
arturro napisał/a: | w dieslu nie powinno byc slychac turbiny |
W dużej części diesli z turbiną słychać, moim zdaniem fajny charakterystyczny "świst" powietrza. W passku którym ostatnio jeździłem również.
a co z ciężarówkami? Tam to dopiero fajnie gwiżdże
Rafal_Szczecin - 29-07-2007, 18:12
Ficu865 napisał/a: | moim zdaniem fajny charakterystyczny "świst" powietrza |
mi sie tez podoba
Ficu865 napisał/a: | a co z ciężarówkami? Tam to dopiero fajnie gwiżdże |
na codzien jezdze lublinem 3 ( 2,5 litra na turbinie ) i tam dopiero turbinka fajnie swiszczy hehe
Anonymous - 29-07-2007, 22:49
nie powinno ale nie oznacza ze cos jest nie tak, na codzien jezdze 3x1,9TDI i 1xD4D i tylko w jednym swiszcze, akurat w tym najbardziej katowanym.
slawek st - 30-07-2007, 12:40
bartek napisał totalna bzdurę Cytat: | Zgodnie z normami unijnymi i nie tylko zbiornik jest odpowietrzany przez użytkownika, który odkręca korek, a sygnalizowane jest tzw "psssyt". To wszystko, nie ma nad czym dalej debatować. Jeśli tego "psssyt" nie słychać, to coś jest nie tak jak powinno i koniecznie trzeba sprawdzić szczelność układu paliwowego!!! | Nie rozumiem czemu mój post prostujący jego wypowiedż jest likwidowany. Przeciez to jego wypowiedż wprowadza innych w błąd.
Anonymous - 30-07-2007, 12:53
slawek st napisał/a: | bartek napisał totalna bzdurę Cytat: | Zgodnie z normami unijnymi i nie tylko zbiornik jest odpowietrzany przez użytkownika, który odkręca korek, a sygnalizowane jest tzw "psssyt". To wszystko, nie ma nad czym dalej debatować. Jeśli tego "psssyt" nie słychać, to coś jest nie tak jak powinno i koniecznie trzeba sprawdzić szczelność układu paliwowego!!! | Nie rozumiem czemu mój post prostujący jego wypowiedż jest likwidowany. Przeciez to jego wypowiedż wprowadza innych w błąd. |
kurcze slawek przenosze te posty bo nie sa zwiazane z tematem, a post bartka nie dalo sie przeniesc bo rowniez odnosil sie tego tematu, za to jest twoja odpowiedz (tam) z jego cytatem.
kontynuujcie rozmowy w tamtym temacie, a tu jesli ktos napisze cokolwiek o baku to przyjdzie matejko lub chooper i wklepie po czerwonym pasku!
LINK DO NOWEO TEMATU nt. zbiornikow paliwa: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=14541
slawek st - 30-07-2007, 14:09
Rafał ja też gratuluje Carismy, reszta bez zmian. Forum jest wtedy pożyteczne gdy można wymienić się doświadczeniami, spostrzeżeniami, podyskutować. Pozdrawiam.
Rafal_Szczecin - 31-07-2007, 23:56
no i mam pytanie co do wskaznika poziomu paliwa a wskazaniem wg komputera .
tak wiec na wskazniku widzimy cos takiego :
czyli jak widac jest kompletna pustka, wskaznik jest na poziomie " 0 " dziwi mnie fakt, ze nie slyszalem zadnego pikniecia ( no moze raz ) , i ze nigdzie nie swieci sie tzw zydek czyli kontrolka ze nie ma wachy w zbiorniku .
natomiast komputer pokladowy pokazuje mi cos takiego
czyli jak widac wg niego moge przejechac jeszcze 165 km .
i teraz pytanie "kto" mowi prawde ?
nie chce sprawdzac w stylu "jedziesz az zgasnie"
Anonymous - 31-07-2007, 23:59
poczekaj az zapali sie rezerwa i potem porownaj z kompem.
Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 00:01
to tu jest cos takiego jak lampka rezerwy ? jezeli tak to gdzie ? moze ten "dystrybutor" powinien sie zapalic na pomaranczowo ? dobrze kombinuje ?
maxwell61 - 01-08-2007, 00:05
hmmm. co prawda nie ma kompa pokładowego ale..jeśli mam tak wskazówkę to jeszcze spokojnie jade około 30 km zanim zapali się lampka (żyd)... pozdrawiam
Pieniek - 01-08-2007, 02:51
Rafał zdjęcia pokazują że masz jeszcze od pyty gnojówki jedź spokojnie i poczekaj aż kontrolka rezerwy zapali się gdy wskazówka zejdzie dobrze poniżej zera. wtedy masz jeszcze ok. 8 litrów paliwa.
Rafal_Szczecin - 01-08-2007, 07:27
Pieniek napisał/a: | Rafał zdjęcia pokazują że masz jeszcze od *cenzura* gnojówki ... kontrolka rezerwy zapali się gdy wskazówka zejdzie dobrze poniżej zera. |
jak to od *cenzura* gnojowki ? tuz to wskazowka juz dawno lezy w strefie "0" to ma spasc jeszcze nizej ?
no i pytanie gdzie ta konrolka rezerwy jest ?
Anonymous - 01-08-2007, 08:08
Rafal_Szczecin napisał/a: | no i pytanie gdzie ta konrolka rezerwy jest ? |
obok wskazowki po lewej stronie, w cari jest beznadziejny wskaznik paliwa, nie wiem od czego to jest uzaleznione ale chyba od plywaka ktory sobie plywa na falach i pokazuje raz wiecej raz mniej.
w zadnym aucie nie spotkalem sie z takim wskaznikiem. byc moze akurat zgasiles silnik jak byl w najnizszym polozeniu i stad te przeklamania.
ja nie raz sie spotkalem u siebie ze po zapaleniu kontrolki rezerwy po jakims czasie gasla i ponownie zapalala sie po kilkudziesieciu km (tak jakby nagle przybylo paliwa).
|
|
|