To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2

Marcin-Krak - 24-04-2008, 22:50

Cytat:
dzis w nocy przyjechal do nas z krakowa granatowy lancer z 97r z silnikiem 1,3 i pelna ekelktryka :P hihi :) i zamierza ulokowac sie na parkingu pod blokiem na dluzszy czas.

:shock: :evil: i nie daliście znać :P

Lancer EVO 1,3 będzie :?: :wink:

Ta Twoja 16 Misia to trochę ociężała się chyba zrobi :P

W Szczecinie z tego co pamiętam, to drogi są takie sobie - ciekawe jak to wszystko będzie wyglądać w praniu :D

W każdym razie życzę powodzenia :)

Rafal_Szczecin - 24-04-2008, 22:56

wlasnie nie mialem do Ciebie nr ,a tylko Dominik byl, i nie mielismy tez dostepu do neta.

lancer EVO 2,0 150 kucy ( od clipsa ) bedzie :) ale bedzie wygladal jak prawidzwy evo. bedzie mial wszystko, razem z siedzeniami od evo :D zreszta przerobka juz zaraz sie zacznie :)

co do 16' (mysle, ze do 20'tego przyszlego miesiaca powinny juz byc) to juz mowilem, ze preferuje szkole lansu i baunsu :D bo wyscigowki z tego nie zrobie :D

londolut - 24-04-2008, 23:25

Rafal_Szczecin napisał/a:
jest pewien problem, bo nie mam juz miejsca w podpisie, a do rocziny dalaczyl kolejny misiu ( i na tym najprawdopodobniej jeszcze nie konczymy :D )

dzis w nocy przyjechal do nas z krakowa granatowy lancer z 97r z silnikiem 1,3 i pelna ekelktryka :P hihi :) i zamierza ulokowac sie na parkingu pod blokiem na dluzszy czas.
Rafał gratulejszyn :D Szkoda tylko Gala ale jak mus to mus :?
natomiast dzisiaj listonosz przyniosl mi paczuszke, w ktorej jest nowy kolektor dla misi, bedzie zmieniony w weekend.
Montuj jak najszybciej i daj cynk co ze spalaniem. Po wymianie zrób reset kompa co lambda będzie pracowała na świeżo.
jeszcze jedna grubsza zmiana w cojocie, tzn felgi :) jeszcze w tym sezonie misia stanie na 16'stkach :)
Czyli do Grudziądza przyjedziesz jako cruiser 8) ? Jestem ciekawy efektu :twisted:
Rafal_Szczecin - 25-04-2008, 00:15

hmmm wlasnie zrobilismy wyscig rownolegly i wychodzi na to, ze lancer mimo, to, ze jest 30 kg ciezszy ( 1050 kg ) to bierze colta o 2 dlugosci ... jadac lancerem rowniez czuje, ze idzie duzo lepiej od colta ...

zastanawiam sie, czy az takiego "mula" moze miec przez pekniety kolektor ...
nie wiem czy wymieniac ta lambde na nowa ...

Anonymous - 25-04-2008, 07:58

zastanawiam sie, czy az takiego "mula" moze miec przez pekniety kolektor ...
Może - podobnie jak choćby wykruszenie się naprawde niewielkiego fragmentu spawu na łączeniu łącznika elastycznego. Niby nic, a efekt, że ho ho. Sprawdzone w obu Miśkach. :?
Rafal_Szczecin - 25-04-2008, 17:04

bo raczej watpie, iz roznica w wielkosci opon ( o 1 cal na nie korzysc colta - w lancerze w tej chwili 13' a w colcie 14') miala znaczenie na taka roznice w przyspieszeniu ...
Anonymous - 08-05-2008, 21:06

doszly :!:

dzis przyszly dla cojota 2 paczuszki :)
pierwsza to 8 oponek ( w tym 4 dominika ) dla mnie 195/45/16 natomiast dla dominika 215/45/17 oczywiscie sa to toyo proxes t1r :)

natomiast druga paczuszka to ...

felgi :!: :D

prawie od razu polecialem przymierzyc i co sie okazuje ? ze chyba bedzie buba ... moge miec za krotkie szpilki, do tego, chyba bede musial kupic inne sruby ( tez z poprzednich aluskow tak srednio pasuja :P - nie wkrecaja sie do konca gwintu )
z tylu moge tez miec problem z obcieraniem - tu pewno pomoga dystanse. wszystko okaze sie jutro ,gdy pojade do wulkanizatora i pomierzymy, nalozymy gumy na felgi i zobaczymy :)
musze jeszcze kupic nakretki zabezpieczajace, bo bez tego nie zaloze felg, ale naprawde nie wiecie jaki jestem szczesliwy, i nie wiecie jak colcik sie na nich pieknie prezentuje :)
foto jutro :D

pisal rafi na profilu dominika :P

stary alfer - 08-05-2008, 21:28

Derpin napisał/a:
pisal rafi na profilu dominika :P

Dzielenie konta. Ban na 33 lata :D

A poważnie to gratuluję zakupów ;)

Rafal_Szczecin - 08-05-2008, 22:32

rozmiar

fanty to cojota

to do "evo"

gdzie jest taki sam silniczek , jaki mam w colcie :D

a to moj rozmiarek :)

fela :D

nie patrzec na date na zdjeciach, bo musialem uruchromic mojego "zabytka" - 2MP :) hehe bo nowy nie chcial pojsc, bo sa za slabe akku :)

londolut - 09-05-2008, 11:36

:shock: :shock: Zajefajne te laczki :D
Zobaczmy jak tam foty wypadną. Tylko pospiesz się :) ;)
Derpin napisał/a:
naprawde nie wiecie jaki jestem szczesliwy
Wiecie, miałem pewnie taką samą radochę :D
stary alfer napisał/a:
Dzielenie konta. Ban na 33 lata :D
Łehehehe ;)
fanty to cojota
Widzę nazwa się przyjęła :P CIESZY MNIE TO ;)
pawela - 09-05-2008, 11:39

moje wymarzone felgi :D :D :D przepiękny wzór!
Rafal_Szczecin - 09-05-2008, 19:36

zdjecia robione na szybko(telefonem), jutro lub jeszcze dzis beda aparatem cyfrowym

powiem Wam tyle, ze zdjecia tego nie oddaja,ale wyglada naprawde kozacko :)
i jak widac, da sie zalozyc 16 :)

PiotrekSL4 - 09-05-2008, 21:19

Wygląda kozacko!!! Zazdroszcze nowych oponek. T1 to ostatnio najczęściej kupowane laczki. Gratuluje wyboru
mouseman - 09-05-2008, 23:11

Jeszcze czernidło na oponki i bedzie jak knight rider;p (czyli wypas totalny)
Rafal_Szczecin - 09-05-2008, 23:21

PiotrekSL4 napisał/a:
Zazdroszcze nowych oponek. T1 to ostatnio najczęściej kupowane laczki

podobno sa to jedne z lepszych ,jezeli nie najlepsze opony ktore dostaniemy w miare przyzwoitej cenie .

mouseman napisał/a:
Jeszcze czernidło na oponki i bedzie jak knight rider;p

zadnego czernidla na opony :P

teraz powinna przyjsc gleba ( - 30 mm ) do tego rozporka przod, wydech (tylko koncowy tlumik) , brak ozdobnych listew, przedni zderzka z dokladka od hondy, oryginalne progi. nie koniecznie w tej kolejnosci co napisalem :P

wlasnie zakupilem galke zmiany biegow, i pewno w przyszlym tyg bede skracal drazek zmiany biegow :)

cala dzisiejsza "zabawa" pochlonela kolejne 280 zl ( wywazenie felg, wentyle, sruby zabezpieczajace , zwykle sruby )