[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Szum wiatru przez drzwi przednie lub szyby?
Anonymous - 06-02-2008, 20:27
Ursus napisał/a: | Moim zdaniem to będzie problem uszczelek okiennych. |
To o czym pisalem powyżej
Anonymous - 07-02-2008, 19:41
no niestety moje proby walki z tym nie daly zamierzonego efektu
ostatnio pokusilem sie o wcisniecie wczesniej pokazywanego przewodu miedzy uszczelke a szybe ale od zewnetrznej strony drzwi aby docisnac ja do wewnetrznej strony uszczelki rowniez nic to nie zmienilo... wychodzi na to ze ewidentnie to wina tej nieszczesnej uszczelki ale zeby nie dalo rady sie w zaden sposob tego pozbyc to jakis koszmar mnie skonczyly sie pomysly jak to wyeliminowac
czekoladka_1981 - 07-02-2008, 19:59
cuuube napisał/a: | mnie skonczyly sie pomysly jak to wyeliminowac |
No nie , nie wolno się poddawać. Napewno coś jeszcze wymyślisz i pomożesz w ten sposób innym. Liczę na Ciebie gdyż ten problem dotyczy także i mnie.
Anonymous - 07-02-2008, 20:10
czekoladka_1981 napisał/a: | No nie , nie wolno się poddawać. | latwo mowic wypije red bull'a moze doda mi skrzydel !!!
obserwuje w pracy inne auta i nie zauwazam nic co byloby inaczej (nie tak jak w Galu oprocz tego ze szybe idzie wcisnac reka w glab auta o nawet 2 do 3 mm w dolnej czesci ramki drzwi co niestety robi wiatr przy wiekszych predkosciach... i sobie szumi w tej szczelince )
trza przetrzasnac allegro za owiewkami moze zda faktycznie egzamin (jesli tak to zakladac tylko na dlugie traski zeby sie nie wykonczyc psychicznie i fizycznie)
fajah - 16-02-2008, 14:44
każdy ma ten problem mam i ja hehe
tutaj ratunek dla Ciebie cuuube i nietylko dla Ciebie:
http://cgi.ebay.com/ebaym...hlink:middle:us
powinno pasować do naszych wózków. gość niestety nie wysyła do POlski ale wyśle do mojej ciotki i wtedy ciotka do mnie. przesyłka strasznie droga na terenie stanow bo az 20$ co daje w sumie 25$ + przesylka do POlski
tutaj priorytet do Polski za 28$ za jeden zestaw:
http://cgi.ebay.com/ebaym...sspagenameZWDVW
inny:
http://cgi.ebay.com/JDM-V...1QQcmdZViewItem
nie wiem tylko czemu tak pierwsz aopcja jest za 5$ a pozostałem ponad 16$, ale zaraz zapytam goscia co ma po 5$ to bedzie taniej hehe
bede chyba to zamawiac wiec jesli ktos chce to prosze pisac
Anonymous - 16-02-2008, 15:56
hmmm wszystkie tego typu cuda sa przyklejane na tasme dwustronna ??? to zmuszaloby do stalego zamocowania a mnie az tak bardzo sie to nie podoba zreszta niewielu chyba sie to podoba... wydawalo mi sie ze sa wciskane w uszczelki
moze bym sie skusil musze to przemyslec ...kiedy chcesz zamawiac ??
Anonymous - 16-02-2008, 16:42
witam towarzystwo MITSU jestem nowy na forum i skromnie kliknę dwa słowa w temacie szumu podczas jazdy galem. Bryka bezwypadkowa w stanie idealnym nie bardzo ma się do czego czepnoć to zaobserwowałem że tak powyżej 160km/h w zależności od pogody zaczyna szumieć a od 190km/h do dechy chałas utrzymuje się na podobnym poziomie. Reszta zjawisk chałasu czy szumu poniżej wymienionych prędkości to jakieś inne dolegliwości.. owocnego szukania cosik tam jest
fajah - 16-02-2008, 17:42
cuuube napisał/a: | hmmm wszystkie tego typu cuda sa przyklejane na tasme dwustronna ??? to zmuszaloby do stalego zamocowania a mnie az tak bardzo sie to nie podoba zreszta niewielu chyba sie to podoba... wydawalo mi sie ze sa wciskane w uszczelki
moze bym sie skusil musze to przemyslec ...kiedy chcesz zamawiac ?? |
jeszcze nie wiem kiedy, ale tez sie zastanawiam bo sa przyklejane. moze zamowie te za 5$ i zobacze.
Anonymous - 17-02-2008, 11:17
Na allegro sa tylko do carismy
tommyc1 - 25-02-2008, 14:45
moim zdaniem ten Halas jest zbyt duzy juz przy 70-80km/h w porownaniu z innym samochodami, powyzej 130-140 jest juz nieznosny, jadac ostatnio autostrada 160-170 mialem wrazenie ze odrzutowcem lece, 5 godzin takiej jazdy i ucho naprawde zmeczone...a pozniej juz bez znaczenia, czy 160 czy 200 to tak samo glosno
moje autko tez nie bylo bite, oryginalne blachy a mimo to, glosno...to wada konstrukcyjna jest poprostu i tyle[/b]
czekoladka_1981 - 25-02-2008, 16:42
Czuję że na dluższą jazdę autostradą , będzie trzeba wkładać koreczki do uszu.
roch_27 - 25-02-2008, 17:07
czekoladka_1981 napisał/a: | Czuję że na dluższą jazdę autostradą , będzie trzeba wkładać koreczki do uszu. | nie jest tak źle
W zeszłym roku jeździłem swoim Galantem po niemieckich autostradach (prędkość ponad 220 km/h) i nie miałem problemów z szumem wiatru
Jedynie przy silnych bocznych wiatrach można było coś słyszeć
pozdro
Anonymous - 25-02-2008, 17:15
tommyc1 napisał/a: | moim zdaniem ten Halas jest zbyt duzy juz przy 70-80km/h w porownaniu z innym samochodami, powyzej 130-140 jest juz nieznosny, |
masz całkowitą rację.Ewidentnie od 100 km/h zdecydowanie zaczyna to być słyszalne.
Anonymous - 25-02-2008, 18:52
to zalezy chyba od ucha, ja w galu mam juz wieloroczne uszczelki i inne pierdolniki, jakos mnie nie przeszkadza az tak te szumy. w lepszych wersjach sa owiewki i faktycznie podczas jazdy notuje zmniejszenie halasu ale niewielkie, chyba trzeba by sie pogodzic z faktem.
tommyc1 - 26-02-2008, 13:04
swoim jezdze ponad pol roku i sie przyzwyczailem troche, ale moj ojciec jak wsiadl ostatnio to sie zaczal nerwowo rozgladac przy ok 90km/h i w koncu zapytal: co tak szumi glosno, okno niedomkniete gdzies? sam jezdzi xsara gdzie przy 100km/h jest cichutko, mimo ze to nizsza klasa od gala
ja generalnie mam wrazliwe uszy, slucham duzo muzy i wyczulony na rozne dzwieki jestem
|
|
|