Carisma - Ogólne - CB Radio do Miśka
zwolin - 04-04-2009, 15:58
pawel-krol napisał/a: | Ktoś mi powiedział że trzeba wyczyscić komutator na alternatorze i ewentualnie szczotki wymienić i to pomaga. Może ktoś tego próbował? |
Pomaga, ale tylko pod warunkiem, że zakłócenia pochodzą z alternatora.
Jak masz sekwencję, to te instalacje też potrafią nieźle siać.
Na początek upewnij się, że wszystkie połaczenia masy są Ok. Albo jeszcze lepiej zasil CB bezpośrednio z akumulatora (przez bezpiecznik oczywiście). Jak się poprawi to coś z kablami masz narąbane.
P.S. zakładam, że ANL masz włączony
t600k - 06-04-2009, 20:16
saphire napisał/a: | Waty przy antenach to marketing bo określają jaką moc max są w stanie znieść przy nadawaniu tyle że przecież CB ma ledwie 4-5 W
Co innego decybele bo te już mówią o zyskowności anteny czyli "czułości" a w zasadzie zysku jaki dana antena ma w porównaniu do zwykłego dipola. Im większy zysk tym mocniejszy sygnał przy odbiorze (i nadawaniu) lecz tym "węższa" antena lub bardziej kierunkowa.
Pręt i tak jest anteną dookólną więc zyskowność tu polega jedynie na spłaszczeniu sfery wokół anteny aż do toroidu i tym sposobem zwiększenia uzysku.
Generalnie im więcej decybeli tym lepiej choć nie do końca bo oprócz sygnału także i szumy wzrastają tak więc przy dużym zysku będziesz zbierał anteną cały "syf" np. z 30km więc najlepiej taką sobie dobrać by nie była zbyt długa, nazbyt czuła i łapała z max 10km
Jak widzę ludzi z batem na 1.5-2m na dachu to mnie śmiech ogarnia bo na takich batach to się daje w odpowiednich warunkach pogadać ze skandynawią lub nawet australią
IMHO do CB to antenka na ćwierć a max pół fali bo te na 5/8 fali to już straszne baty więc praktycznie triflex 30cm styka a jak dasz 50-80cm bacik to już i tak dość.
PS. Wzrost siły sygnału o każde 3dB to tak na prawdę wzrost jego mocy o 100% |
hmm dlaczego tak mówisz?
wolisz aby ludzie zakładali na osobówkach anteny 20 cm i co chwile się o coś pytali?
jestem użytkownikiem badzo długo i na różnych samochodach miałem anteny-najcześciej magnes z racji mobilności.jeżdze baaardzo dużo po polsce z racji pracy i szlag mnie trafia jak słysze co chwile pytanie jak droga do... ja to zbieram z kilku-kilkunastu km i nie musze sie co i raz właczać na fale.wydaje mi się że od czsów upospolicenia radia i nieobowiązkowych pozwoleń na nadawanie małej mocy zabrakło kultury i wiedzy na temat używania radia.nie wspominam już o braku sprzetu jak kiedyś alan28 np.
mam bat midland 145 i uniden 510.
saphire - 09-04-2009, 13:55
Mnie i moich znajomych trafia jak gościa słychać z 30km bo ma bata na dachu 2m i gada nie na temat bo rozmawia z kolesiem tuż obok choć mógł by mieć małą metrową antenkę by mieć wystarczający zasięg 10km
t600k - 09-04-2009, 15:17
wiesz jak bedziesz obok niego jechał i bedzie gadał też cie szlag trafi.tu wchodzimy na temat kultury na radiu-o nią ostatnio ciężko.kiedyś były pozwolenia i było ok.teraz sporo małolatów jest i naprawde ciężko.ja często musz skracać zasięg bo faktycznie jest sajgon na fali.
pawel-krol - 09-04-2009, 23:11
zwolin napisał/a: | Pomaga, ale tylko pod warunkiem, że zakłócenia pochodzą z alternatora.
Jak masz sekwencję, to te instalacje też potrafią nieźle siać.
Na początek upewnij się, że wszystkie połaczenia masy są Ok. Albo jeszcze lepiej zasil CB bezpośrednio z akumulatora (przez bezpiecznik oczywiście). Jak się poprawi to coś z kablami masz narąbane.
P.S. zakładam, że ANL masz włączony |
podłaczyłem radio prosto z aku i wcale nie jest lepiej. mam pytanie o ten filtr przeciwzakłóceniowy bo ten co kupiłem ma trzy kable ,wejscie zasilania do filtra,wyjscie na radio i masa, no i o tą mase mi chodzi-gdzie ją najlepiej podłaczyć,czy można ją połączyć z masą od radia i dalej jednum kablem czy może lepiejdać osobny albo wogóle zmasować gdzieś przy radiu.
maly124 - 09-04-2009, 23:27
daj kolego na mase od akumulatora jest to pewne na 100 % jeżeli nie to musisz szuklać dalej ale to powinno pomódz pozdrawiam
demeone - 09-04-2009, 23:29
Powinno pomóc w końcu masa ta sama-raczej
Anonymous - 10-04-2009, 14:24
Niestety nie pomoże - zakładałem różne głupoty antyzakłóceniowe i nic to nie daje.
Należy znaleźć źródło zakłóceń i je wyeliminować, a filtry nic Ci nie dadzą.
Miałem Lancera CS0 i założony gaz (pełen wtrysk) Prins'a - wtryski od gazu strasznie siały i niestety nic z tym nie dało się zrobić.
Próbowałem nawet zakładać inny komplet wtryskiwaczy i to samo.
wolgaster - 11-04-2009, 11:00
Ja osobiście również na Unidenie 520 mam zakłócenia ale tylko przy nadawaniu kiedy mam włączone radioodtwarzacz w aucie. Wtedy bardzo daje po głośnikach auta. Okropny pisk. Gdy wyłącze radio to jest idealnie. Żadnych pisków - odbiór i nadawanie super. Także na odsłuchu mogę słuchać dodatkowo muzyki ale jak chcę nadawać to radyjko wyłączam. Kiedy radio było między fotelami to nie było problemu a teraz kiedy jest zamontowane gdzie indziej to taki efekt. Ale już się przyzwyczaiłem. Co do montażu to fotki wkleję dzisiaj.
pawel-krol - 11-04-2009, 14:49
wolgaster napisał/a: | Ja osobiście również na Unidenie 520 mam zakłócenia ale tylko przy nadawaniu kiedy mam włączone radioodtwarzacz w aucie. Wtedy bardzo daje po głośnikach auta. Okropny pisk. Gdy wyłącze radio to jest idealnie. Żadnych pisków - odbiór i nadawanie super. Także na odsłuchu mogę słuchać dodatkowo muzyki ale jak chcę nadawać to radyjko wyłączam. Kiedy radio było między fotelami to nie było problemu a teraz kiedy jest zamontowane gdzie indziej to taki efekt. Ale już się przyzwyczaiłem. Co do montażu to fotki wkleję dzisiaj. |
u mnie radioodtwarzacz nie zakłóca bo czy jest wl czy wył to jest tak samo. zamontowane mam to cb na srodkowym tunelu od strony pasażera ale chyba lokalizacja radia w aucie niema wplywu na zaklócenia?
jolly69 - 11-04-2009, 16:03
wolgaster napisał/a: | Ja osobiście również na Unidenie 520 mam zakłócenia ale tylko przy nadawaniu kiedy mam włączone radioodtwarzacz w aucie. |
takie wchodzenie na wzmacniacz jest najczęściej spowodowane wracaniem fali radiowej, czyli złym zestrojeniem anteny. Prawidłowo zestrojona antena nie powinna siać na wzmaczniacze.
wolgaster - 11-04-2009, 20:12
Dodaję montaż jak mam założone. Na ostatniej fotce jest głośnik zewnętrzny i to gdzie mam go zamontowanego. Głośnik jest z zestawu głośnomówiącego starej MOTOROLI V. Miałem zestaw który nigdy nie wykorzystałem ale głośniczek się przydał i pasuje jak ulał. Co do zakłóceń to antena strojona kilkakrotnie i nic to nie dało. Popróbuję jeszcze założyć filtry i się zobaczy.
jolly69 - 11-04-2009, 20:41
wolgaster napisał/a: | Popróbuję jeszcze założyć filtry i się zobaczy. |
Niestety w tym przypadku filtry na 100% nic nie dadzą, a antenka jak zamontowana ?? na magnesie czy na stałe ??
wolgaster - 11-04-2009, 23:40
Antenka na magnesie MIDLAND ML 145. Strojona w serwisie. Tak jak pisałem wcześniej na odsłuchu kiedy oba radyjka są włączone to wszystko hula jak należy. Do nadawania muszę niestety radyjko z muzyką wyłączać bo sprzęga się z głośnikami i jest jeden wielki pisk. Po wyłączeniu jak nadaję to wszystko OK. Kiedy radio wysunę na zewnątrz z kieszeni to efekt pisku również znika. Tak jak pisałem wcześniej już się przyzwyczaiłem do wyłączania radia kiedy trzeba nadawać ale jakby to naprawić to było by jeszcze wygodniej.
jolly69 - 13-04-2009, 08:40
he he.. magnes magnes magnes.... niestety na magnesie antena nie ma dostatecznej przeciwwagi w postaci masy samochodu ( są różne patenty polegające np. na podklejaniu folii aluminiowej pod magnes- pewnie też tak masz - ale to tylko półśrodek) i dlatego nigdy nie wypromieniuje takiej fali jak antena z porządną przeciwwagą. Moja rada, załóż antenę na uchwycie na klapie ( tak, żeby masa anteny miała dobry kontakt z masą samochodu ) - zobaczysz, że będą dużo mniejsze zakłócenia i zwiększy się Twój zasięg. Jedyny minus to zbyt nisko antena, ale i tak to moim zdaniem dużo lepsze rozwiązanie..
|
|
|