[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie pilota centralnego zamka
tomrom - 27-07-2010, 08:31
Też podpinam się do pytania zbir'a, bo mam możliwość kupna pilota do polifta (taki jakiego ma np. cuuube) a teraz mam takiego jak skyrider i nie wiem czy kupować czy nie
skyrider - 27-07-2010, 19:57
aby wygodnie połączyć piny 1 i 4 za złączu najlepiej przygotować sobie dwa zaizolowane kabelki, które z każdej ze stron są pozbawione izolacji. każdy kabelek osobno podłączyć. jeden do pinu nr 1, a kolejny do pinu nr 4. wystarczy potem tylko łączyć ze sobą odpowiedniej długości kabelki, aby uzyskać efekt połączenia pinów nr 1 i nr 4 w złączu diagnostycznym.
nie trzeba wtedy się bawić w zdejmowanie osłony, ani nurkować po kilka razy pod kierownicą. jest to po prostu wygodne proste i skuteczne. można zaoszczędzić masę czasu.
kurak80 - 26-08-2010, 23:30 Temat postu: nie działa pilot ...kupiłem pilota do centralnego poniewaz mój poprzedni padł...nowy jest dedykowany do mitsubishi (czarny dwa przyciski jeden Lock drugi Unlock....z tyłu trzy diamenciki)...zrobiłem wszystko tak jak jest podane krok po kroku kazda z trzech metod...czyli zapłon na OFF poźniej masa( pin 4 bo jest masa) na pin 1 no i po 10 sekundach zapłon 3 razy na ACC ON i 3 razy na OFF ( oczywiscie na przemian)....zamek sie zamknałi otworzył...niestety jak juz nacisnałem w kroku 4 pilota ( 3 razy Lock) zamek juz nie zareagował....tak samo wygladało to w pozostałych dwóch procedurach....w momencie kiedy wciskałem Lock na pilocie..zero reakcji...pytanie co robić dalej?......wydaje mi sie ze pilot i centralka działaja na innych czestotliwościach...czy można sprawic aby były kompatybilne?...
skyrider - 27-08-2010, 07:53 Temat postu: Re: nie działa pilot
kurak80 napisał/a: | .... no i po 10 sekundach zapłon 3 razy na ACC ON i 3 razy na OFF ( oczywiscie na przemian)....... |
ten krok trzeba wykonać nie po upływie 10 sekund ale w czasie do 10 sekund po zmostkowaniu pinów 1 i 4. wtedy powinno się udać.
kurak80 - 27-08-2010, 09:49
"ten krok trzeba wykonać nie po upływie 10 sekund ale w czasie do 10 sekund po zmostkowaniu pinów 1 i 4. wtedy powinno się udać".......w poście źle napisałem....robiłem tak jak napisałeś....nei po upływie 10s a w trakcie 10 s i lipa......
igi19851 - 01-09-2010, 20:03
witam postapilem tak jak radzicie czyli pin 1 z pin 4 potem 3 razy na przemian z off na acc i zero odezewu prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!
zbir - 01-09-2010, 21:54
u mnie w EA5W 97r. zadziała "procedura 1 najstarsza" podana na drugiej stronie przez PLpynton-a.
Przy czym programowałem takiego samego pilota jak miałem wcześniej:
dzieki!
tomrom - 01-09-2010, 21:59
zbir napisał/a: | u mnie w EA5W 97r. zadziała "procedura 1 najstarsza" podana na drugiej stronie przez PLpynton-a.
Przy czym programowałem takiego samego pilota jak miałem wcześniej: |
A skąd można wziąć takiego pilota... Mój właśnie całkiem się spsuł
[ Dodano: 02-09-2010, 10:12 ]
Wiem, że to głupie pytanie. Szukałem po aukcjach z rozbitkami i nikt nie miał.
Więc tak sobie pomyślałem, że może będzie ktoś miał namiary gdzie takiego pilota (nówkę bądź używkę) można kupić.
elvis512 - 02-09-2010, 19:29
Podłącze się pod temat. Czy jeśli nie mam pilota do centralnego zamka da się dokupić, np w ASO ? (jaki to może być koszt - jeden pilot)
Pozdrawiam
elvis
kurak80 - 02-09-2010, 19:46
Wychodzi na to że mój problem z pilotem jest taki że mam jego wersje po lifcie (inna niż zbir a powinienem mieć właśnie taką, gdyż taki był orginalny pilot)...dziś byłem pana którego mi polecono że zajmuje sie właśnie centralnymi zamkami...podobno dobry fachowiec....no i swierdził ze z tym pilotem nic nie zrobie ( tak wiec kase wywaliłem w błoto..)...chyba że ktoś z Was ma jeszcze jakis pomysł??...jesli tak to bardzo prosze o pomoc....a co do cen za nowego pilota...otóż ów pan moze załatwić mi orginalnego pilota za 380 zł.....lub za 280 zł założyć nowa centralke z dwoma pilotami...
zbir - 02-09-2010, 22:54
tomrom napisał/a: |
A skąd można wziąć takiego pilota... Mój właśnie całkiem się spsuł
[ Dodano: 02-09-2010, 10:12 ]
Wiem, że to głupie pytanie. Szukałem po aukcjach z rozbitkami i nikt nie miał.
Więc tak sobie pomyślałem, że może będzie ktoś miał namiary gdzie takiego pilota (nówkę bądź używkę) można kupić. |
ja szukałem od marca i dopiero teraz znalazłem...
DziadekMirek - 10-09-2010, 21:31
kurak80 napisał/a: | otóż ów pan moze załatwić mi orginalnego pilota za 380 zł.....lub za 280 zł założyć nowa centralke z dwoma pilotami... |
ILE??? 280zł ? To pozdrow go ode mnie i przekaz, ze chyba sie na glowy pozamienial! Rozumiem roznice cen uslug w duzych miastach ale ta kwota jest nie do przyjecia.
Sterownik zamka centralnego kosztuje 60zł ( a sa i tańsze). Liczc juz nawet po 50zł za 1 roboczogodzine to 160zł byloby uczciwa ofertą. Nie daj sie orżnąć!
W przyszlym tygodniu jestem umówiony w Toruniu na zalozenia alarmu do Galanta. Koszt: alarm(100zł z przesyłka) + wyłącznik świateł (25zł) + usługa (150zł)
Dodatkowo postaram sie wyludzic (eheheh) by elektryk odlaczyl kabelek od przygaszania zegarka gdy sa wlączone swiatła mijania. Dodam ze alarm ma wbudowany sterownik zamka centralnego.
Troszke zboczylem z tematu, ale mysle ze jest to alternatywa do mocowania sie ze starymi pilotami (od anglikow). Na forum jest nawet intrukcja jak podlaczyc sterownik samemu.
michalsiak - 21-09-2010, 20:41
a ja mam taki problem.
zakupiłem od mitsumaniaka pilot i niestety okazał się być pilotem od starszej wersji galanta
czyli przed liftem.
Ja mam Galanta z 99 roku więc wywnioskowałem że potrzebuję takiego pilota którego już jednego posiadam.
I teraz może ktoś potrzebuje pilota sprzed liftu, mogę oddać za parę groszy, lub zamienić się na pilota poliftowego .
Próbowałem zaprogramować tamtego ale niestety nie dało się, chyba musi być ten prostokątny po lifcie.
Gdyby coś to piszcie
pozdrawiam
michalsiak
zbir - 22-09-2010, 11:30
no to zamieńcie sie z userem kurak80 i po problemie
wilk88 - 16-10-2010, 12:24
Witam!
Dzisiaj próbowałem zakodować pilota i oczywiście mi nie wyszło. Nie chce w ogóle wejść w tryb nauki ( zamek nie otwiera się i zamyka dla potwierdzenia ) , więc prawdopodobnie robię coś źle.
Stacyjka ma cztery stany:
LOCK
ACC
ON
START
Więc zamykam wszystkie drzwi, kluczyk w stacyjce na LOCK, masa na PIN 1 i teraz co oznacza ACC ON, mam przekręcić na ACC czy na ON? Jeśli samo ACC to i tak nie działa, próbowałem też LOCK-ACC-ON itp. ale też nie zadziałało.
Może u mnie w samochodzie jest coś popierniczone, czy każdy Galant kombi ma centralny zamek w drzwiach pasażera i bagażniku? Zazwyczaj jest w drzwiach kierowcy, a u mnie wszystkie drzwi otwierają/zamykają się po przekręceniu kluczyka w drzwiach pasażera albo bagażniku.
|
|
|