To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sporty Motorowe - F1 - końcówka sezonu 2007

saphire - 14-09-2007, 16:09

obstawiam:

1. Alonso
2. Hamilton
3. Massa
4. Heidfeld
5. Kubica
6. Raikkonen

Anonymous - 14-09-2007, 16:36

A ja obstawiam:

1. Raikkonen
2. Massa
3. Alonso
4. Hamilton
5. Kubica
6. Heidfeld
:p

Anonymous - 14-09-2007, 18:28

A co tam :

1.Massa
2.Hamilton
3.Kubica
4.Alonso
5.Rosberg
6.Raikkonen

:D

harpagan - 14-09-2007, 18:29

1. Raikkonen
2. Alonso
3. Hamilton
4. Massa
5. Heidfeld
6. Kubica

McDoune - 14-09-2007, 19:43

1. Massa
2. Alonso
3. Hamilton
4. Heidfeld
5. Kubica
6. Fisichella

saphire - 15-09-2007, 15:56

No i przez wymianę silnika Kubica jutro startuje z 15tej pozycji (5ty w kwalifikacjach - 10 miejsc do tyłu). W tej sytuacji jak będzie 7-8 miejsce to będzie dobrze.
turek61 - 15-09-2007, 16:01

saphire napisał/a:
No i przez wymianę silnika Kubica jutro startuje z 15tej pozycji (5ty w kwalifikacjach - 10 miejsc do tyłu). W tej sytuacji jak będzie 7-8 miejsce to będzie dobrze.

Uważam że gdyby dostał propozycje przejścia do innej stajni(czytaj wyżej notowanej) to nie powinien sie zastanawiać.
To co wyprawiają Niemcy z jego bolidem to zakrawa na kpinę.Albo serwisanci...jak ostatnio.Chyba, że Robert nie umie jeździć i ma dar do niszczenia pojazdów 8)

saphire - 15-09-2007, 16:45

Całkiem możliwe że przy jego stylu jazdy te auta i silniki nie wytrzymują - początkiem sezonu skrzynie siadały non stop aż wzmocnienia i mocowania lepsze porobili albo też układ jest taki że Heidfeld ma być przed Kubicą i jak za dobrze Robertowi idzie to albo się coś zepsuje albo pomarudzi z serwisem na pitstopie... :badgrin: Trzeba się cieszyć że generalnie jest 4-5 w tym sezonie pomimo problemów z autem. Zobaczymy jak będzie w następnym sezonie.
Anonymous - 15-09-2007, 20:46

Zgadzam się z Saphire.
Z jednej strony czuje szwindel teamu BMW z nastawieniem : Niemcy - Niemcowi, ale przecież nie mają w tym interesu.
Z drugiej strony wyżej drużynowo nie wskoczą - chyba ze okaże się ze np Ferrari zwinęło dokumentację np Renault :wink:
Są niezagrożeni na drugim miejscu więc może okazać się że coś krecą.
Ale musicie przyznać że dzś w eliminacjach Kubica był niezły.
Ja najbardziej cieszę się, że mój idol ICEMAN tak świetnie dziś wypadł. :iroc:

saphire - 16-09-2007, 17:09

No proszę, zespół jak chce to potrafi zmianę i tankowanie zrobić poniżej 6sek - pewnie tym razem nie musieli kombinować bo i tak nie miał szans być lepszym od Heidfelda :wink: :badgrin: a w tej sytuacji gdy startował z 14tego to 9te miejsce i tak dobry wynik. Pokazał jak się na torze walczy :-)
Maryjon - 16-09-2007, 21:34

Znalazłem to w komentarzach na Onecie.
Co by było gdyby TVP miało transmisję ze SPA.
Umieszczam tu bo na czasie.
Autor oryginału podany na końcu.
Cytat:

13.57, studio TVP, a w nim: Rafał Patyra i Maciej Kozłowski.
PATYRA: Y, witam państwa w studio f1 TVP. Moim gościem jest... eee... Maciej Kozłowski, znakomity aktor znany z naszego słynnego M jak Miłość, a także, yyy, fan formuły 1.
KOZŁOWSKI: Witam.
PATYRA: Panie Macieju, jak pan uważa, jak wyglądają szanse Roberta Kubickiego przed Grand Prix Belgii?
KOZŁOWSKI: No, jak to mówią w środowisku aktorskim, eee, no nie są one zbyt duże.
PATYRA: Dziękuję, przenosimy się zatem na tor Spa-yyyy...Francorchamps, gdzie są nasi komentatorzy, fantastyczni eksperci F1 - Włodzimierz Szaranowicz i Dariusz Szpakowski.
SZPAKOWSKI: Z Belgii wita państwa Dariusz Szpakowski. Razem ze mną wydarzenia na torze w Spa komentować będzie Włodek Szaranowicz, który jednak nie dotarł... o, już jest.
SZARANOWICZ: Sorry za spóźnienie, ale był traffic na highway'u.
SZPAKOWSKI: Przepraszamy państwa również za lekkie opóźnienie w transmisji, za nami bowiem już 5 okrążeń tego wyścigu. Jego początek będą mogli państwo zobaczyć jutro w TVP Sport.
SZARANOWICZ: Zajmijmy się jednak wydarzeniami na torze. Aktualnie na czele znajdują się dwa takie ciemnosrebrzyste bolidy, a za nimi jadą dwa czerwone.
SZPAKOWSKI: A zatem Ferrari przed McLarenem.
SZARANOWICZ: Ja tym czasem wypatruję naszego Roberta - gdzież on się podział?
SZPAKOWSKI: No tu jest!
SZARANOWICZ: Nieee, to Heidfeld.
SZPAKOWSKI: No jak, Kubica, to BMW przecież jest.
SZARANOWICZ: Yyy... no. No to Kubica jest... raz, dwa, trzy, cztery... jest na miejscu... chyba gdzieś w granicach jedenastego.
SZPAKOWSKI: Startował z 14. pola startowego, bowiem słabo spisał się w kwalifikacjach.
SZARANOWICZ: Ale Kubica to fighter, on stoczy tu batalię o miejsca.
SZPAKOWSKI: Zawodnicy zaczynają zjeżdżać do boksów.
SZARANOWICZ: Jak państwo widzą, najwyraźniej opony w bolidzie Roberta były nie najlepsze, bo mu teraz jakieś inne wkładają. Z paskiem.
SZPAKOWSKI: Czyli inny typ.
SZARANOWICZ: Niepokoi mnie, dlaczego Kubica tak wolno wjeżdżał do alei serwisowej - czyżby coś działo sięz jego bolidem?
SZPAKOWSKI: Miejmy nadzieję, że to nic groźnego.
SZARANOWICZ: Dobiega końca wyścig o GP Belgii. Do mety pozostały jedynie trzy okrążenia.
SZPAKOWSKI: Robert Kubica walczy o punktowane miejsce w ósemce.
SZARANOWICZ: Z tego co pamiętam, to do punkty zdobywa czołowa trzydziestka, Darku.
SZPAKOWSKI: To w skokach.
SZARANOWICZ: Ano faktycznie, dobrze że mam ciebie Darku przy sobie.
SZPAKOWSKI: A tymczasem widzimy, że jeden z zawodników znalazł się poza torem.
SZARANOWICZ: Najprawdopodobniej wypadł z toru.
SZPAKOWSKI: Tak.
SZPAKOWSKI: I koniec wyścigu!
SZARANOWICZ: Kubica kończy na dziewiętnastym... dziewiątym miejscu. Oddajemy więc głos do studia.
PATYRA: Dziękujemy Włodku, dziękujemy Darku. A my przenosimy się do Pałacu Prezydenckiego, gdzie przeprowadzany jest ekskluzywny wywiad z prezydentem Kaczyńskim.
KOZŁOWSKI: Ale...
PATYRA: Do widzenia.

~Eesti, 16.09.2007 19:25

saphire - 16-09-2007, 21:55

Kuba właśnie walnął niezły dowcip:
Cytat:

Czy wiecie jaka jest różnica między Heidfeldem a Kubicą?
Heidfeld wygrywa dzięki mechanikom a Kubica pomimo nim...

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

akbi - 16-09-2007, 22:05

Tommy napisał/a:
jeżeli ktoś obstawi niespodziewaną kolejność i wygra ma u mnie portretówkę

1. Raikkonen
2. Massa
3. Alonso
4. Hamilton
5. Heidfeld
6. Rosberg

... aktualne to jeszcze, bo się ciut spóźniłem :D :D :D

...ale tak na serio, to brawo dla Kubicy za wyprzedzanko na pierwszych okrążeniach.
Co do silnika ... no cóż ... takie awarie zdarzały się każdym zespołom, tym, które wygrywały klasyfikacje konstruktorów również.

Anonymous - 17-09-2007, 12:30

Wygląda na to ze pierwsza czwórkę tylko ja wytypowałem prawidłowo. :lol:
Jeżeli któryś z obstawiających MitsuManiaków ma ochotę powiększyć swoje zbiory o portretówkę Roberta, który nota bene jechał moim zdaniem rewelacyjnie w SPA to proszę o adres na PW
jestem usatysfakcjonowany postawą Iceman'a i Massy
Pozdrawiam

Anonymous - 21-09-2007, 14:17

A czy Mitubishi miało coś wspólnego z F1?