To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nagrzewnica

nietoperek - 25-01-2011, 18:06

Cytat:
Teraz tak przed wyciągnięciem nagrzewnicy trzeba z tyłu od strony silnika te dwa węże wyciągnąć tak ? jak je ściągnąć ?? bo za cholerkę nie mogę... aaa i czy płyn nie zacznie lecieć z tych węży ??

Tak trzeba ściągnąć te węże, ściągnij zaczepy i poruszaj wężami najwyżej trochę podwadz płaskim śrubokrętem i powinny zejść. Jak masz płyn to pewnie będzie ciekł.

Cytat:
odkręciłem wszystkie chyba śruby mocujące nagrzewnice i nagrzewnica ani drgnie...

Śrub (o ile dobrze pamiętam są 5) i o ile dobrze pamiętam najpierw ściągałem z górnych szpilek a potem lekko do góry, ale nagrzewnice wyciągałem w lewo (w twoim przypadku chyba w prawo bo mój to angol) ale żeby to zrobić musisz chłodnice klimy (najgorsze są chyba śruby pod maska dwie sztuki)

bartekino - 25-01-2011, 18:20

Ja może pokaże co udało mi sie dzisiaj odkręcić;

Będę wdzięczny jak zaznaczysz mi co jeszcze wykręcić :)

nietoperek napisał/a:
ściągałem z górnych szpilek a potem lekko do góry

tak tylko że u mnie nagrzewnica ani drgnie chyba że od dołu jeszcze jakąś śrubę zostawiłem... :shock: dużo pracy :wink: a jeszcze to złożyć ;)

A jeszcze jedna kupiłem tą nagrzewnice http://img94.imageshack.u...ljgvjljl050.jpg ale u mnie tej białej rurki w nagrzewnicy nie widze do czego ona idzie ?? :)

marcinzam - 25-01-2011, 18:30

bartekino napisał/a:

A jeszcze jedna kupiłem tą nagrzewnice http://img94.imageshack.u...ljgvjljl050.jpg ale u mnie tej białej rurki w nagrzewnicy nie widze do czego ona idzie ?? :)

do panelu climatronica :)

bartekino - 25-01-2011, 18:33

Hmm a jak ja mam manualna klimatyzacje to mogę ja tak zostawić żeby sobie leżała ?? :)
nietoperek - 25-01-2011, 19:18

1. Ściągnij ten plastik on jest na zaczepach (może będzie łatwiej)
2. obudowa od chło. klimy chyba też trochę trzyma nagrzewnice
3. Nie wiem czy jest konieczne ściąganie ale to tylko 3 śruby i 1 kość a może ułatwić

Cytat:
Hmm a jak ja mam manualna klimatyzacje to mogę ja tak zostawić żeby sobie leżała ?? :)

Tego nie wiem więc nie pomogę :/

Na dole z tyłu do obudowy nagrzewnicy (strona kierowcy) jest na zatrzask przyczepiony kanał powietrzny (który też nie co może blokować)

bartekino - 27-01-2011, 16:18

nietoperek, bardzo dziękuje za pomoc nagrzewnica zmieniona :) jeszcze jako takiej próby generalnej nie było ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Jeszcze zostało złożenie paru plastików ale odkręciłem skądś ta rurke

i teraz nie pamiętam gdzie ona przychodzi, wiem ze gdzieś od strony pasażera ale gdzie to nie mogę znaleźć wie ktoś co to za rurka i gdzie ja przykręcić ?? nietoperek, co do tego czarnego kabelka niestety u mnie go nie było jedyny czarny kabelek jaki zauważyłem wolno przykręcony to był od radia i był przykręcony do kolumny środkowej.

nietoperek - 27-01-2011, 17:10

ta rurka jest u mnie po lewej (od pasażera strony) i jest przymocowana do tej belki poprzeczne (co są dwie) od konsoli środkowej, jak się wstrzymasz do jutra to zrobi Ci fotkę jak dam rade.
Ja swoja nagrzewnice sprawdzałem czy trzyma powietrze.

bartekino - 27-01-2011, 17:39

Będę bardzo bardzo wdzięczny jak dał byś rade z ta fotką bo naprawdę nie mam pojęcia jak i gdzie ja przyczepić. Szukałem chyba z godzinę. A tak w ogóle od czego ta rurka jest ?? do czego ona służy ?? nietoperek, Jestem Tobie naprawdę bardzo bardzo wdzięczny za każda wskazówkę z Twojej strony.
nietoperek - 28-01-2011, 12:20

bartekino - 28-01-2011, 18:09

nietoperek, jesteś niemożliwy :) :mrgreen: Dziękuje serdecznie Tobie za pomoc, dzięki Tobie parę dobrych złotych zostało w kieszeni :)

[ Dodano: 30-01-2011, 18:08 ]
Dodam jak by ktoś wymieniał nagrzewnice ze nagrzewnica z climatronika do galanta z klimatyzacja manualna niestety nie pasuje, mówię oczywiście o kompletnej nagrzewnicy , ale wkład samej nagrzewnicy jest ten sam a sama przemiana wkładu zajmuje z jednej obudowy do drugiej 3 minuty :)