Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] POWAZNY CYRK Z OBROTAMI- NIETYPOWE!! POMOZCIE
Anonymous - 16-02-2008, 11:10
dzieki turek61. sprawdze to co mi poslales. dzis mi sie wyswietlilo.Saphire a czy ten zaworek jest w pompie i czy mozna go wymienic ja mam plytke cd z workshop manualem to poszperam dzieki za pomoc.
Anonymous - 16-02-2008, 19:51
dzis przegladalem na workshop manualu uklad paliwowy i nasunela mi sie jeszcze jedna mysl ze moze to byc wina regulatora cisnienia paliwa.co o tym sadzicie?
turek61 - 16-02-2008, 21:50
| saphire napisał/a: | | Tyle że o sondzie lambda są... |
Bartek zwróć uwagę że wpisany jest kod błędu PO170 a program zdiagnozował.Ja tego nie wymyśliłem bo za cienki jestem...
Anonymous - 16-02-2008, 22:36
turek61 twoim zdaniem wskazuje to na walnieta sonde ? nie sa to wielkie koszty takiej sondy to mozna wymienic zawsze to mniej niz nowa pompa. chociaz ja bym sie bardziej sklanial do tego regulatora. nie wiem jakim sposobem ci mechanicy sprawdzali cisnienie paliwa bo napewno nie odkrecali pompy i samej pompy nie sprwdzali wiedz wydaje mi sie ze jesli tylko sprawdzali cisnienie na wtryskach to moze to byc ten regulator cisnienia i dlatego im wyszlo ze nie zawsze bylo odpowiednie cisnienie. co o tym sadzicie?
saphire - 16-02-2008, 23:21
Ano trzeba po prostu zmierzyć jakie jest to ciśnienie.
Anonymous - 16-02-2008, 23:47
no tak tylko jak to zrobic w domowych warunkach. mechanik mi powiedzial ze czasem spadalo do 1.5 a powinno byc pomiedzy 5 a 7 .
[ Dodano: 17-02-2008, 15:20 ]
dzis mi sie zapalilo znowu check engine i pokazalo kod PO306 wiecie co to moze jest bo cos mi sie kojarzy ze tak jakby problem ze swieca lub cewka
[ Dodano: 17-02-2008, 17:07 ]
sory za pomylke to nie jest PO306 tylko PO302.
[ Dodano: 17-02-2008, 21:04 ]
no i stalo sie padlo auto calkowicie Check engine juz sie pali tylko miga i pozamiatane nie mozna odpalic auta. F....k!!!!!!!!!! pozostala laweta i do servisu. oj beda wydatki !!!!
przemekx303 - 14-03-2010, 16:31
Nie będę zakładał nowego wątku bo jak autor mam identyczne objawy i też obstawiam regulator, ale nigdzie jak na razie nie mogę znaleźć tego regulatora prócz tutaj http://www.motocom.pl/skl...amochodowe.html tylko nie ten rocznik. Trochę czytałem i wszyscy pisali o org. za 500zł tylko gdzie, a czy może ktoś korzystał z usługi tej firmy http://www.lauber.pl/comp...emid,1/lang,pl/ ich alternato jest wystawiony na tej aukcji http://www.allegro.pl/ite...8_16v_gdi.html. Z tego co patrzyłem to i IC sprzedaje te alternatory na wymianę
Siero19 - 14-03-2010, 21:16
Wracajac do serwisu Margo, według mnie nie znaja sie kompletnie na GDI, powiem lepiej ze ja tam nigdy nie pojade, po tym jak sie skontaktowalem z serwisem w elblągu odniosłem bardzo pozytywne wrazenie, tego ze wiedzą w ogole co to gdi i ze misubishi to produkowalo , po zatym gosc dodał ze maja mechanika ktory sie specjalizuje w gdi i zaprasza. Nie trafilem do nich z pewnoscia dlatego ze udalo mi sie samemu rozwiazac gasniecie silnika (przeczyscilem przepustnice) ale problem taki jak w pierwszym poscie tego tematu pozostal, i powiem szczeze ze nurtowal mnie temat regulatora napiecia w alternatorze, i jutro sprawdze w jakim stopniu złuzycia jest u mnie hmm....
przemekx303 - 15-03-2010, 19:27
dzisiaj mierzyłem napięcie i ma duże wahania na światłach tak od 14,2-14,7 , jak załącza się klima to spada nawet do 13,2 i jak wiatrak się wyłączy to z powrotem jest powyżej 14.Bez świateł na jałowym obroty nawet nie drgną ,są stałe. Gdy światła włączone , dmuchawa włączona to właśnie zazwyczaj poniżej 1000 obr/min a czasami lekko powyżej oświetlenie i światła przygasają , obroty raczej stabilne na luzie . Dzisiaj go przetrzymałem na 2500 obr tak z 15sek i w tym czasie lampka mi mrugnęła 2 razy. Posprawdzałem masę tą co jest połączona przy potszybiu (chyba że jest jeszcze jakaś) - w porządku , połączyłem obudowę alternatora z minusem dla pewności i dalej to samo, więc chyba trzeba wymienić ten regulator i się okaże , a jak to nie pomoże to niestety do elektryka. Dzwoniłem do Motacomu i zaproponował mi coś takiego http://motocom.pl/sklep.p...7&key_category=
|
|
|