To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] Sterownik centralnego - montaż sterownika pilotów

przemekx303 - 28-08-2009, 15:41

maciej_edi napisał/a:
przemekx303, siema mam pytanko do ciebie ponieważ też zmówiłem bx10 napisz mi jak jest z jego montażem i czy działa bez problemu? z góry dziekuję :)

Sie ma jeszcze nie zamówiłem tego sterownika, ale w Swifcie miałem bx30 prawie to samo bo tylko inne kluczyki i działał bez problemowo, a jaka wygoda gdy wszyscy biegną do auta bo deszcz poda i szczególnie w zimie jak zamki zamarzają

maciej_edi - 28-08-2009, 16:10

no dokładnie tak ja bede jutro montował więc zobaczymy mam nadzieje że pójdzie gładko i spróbuję rozkminić ten bagaznik po niedzieli napiszę jak mi poszło
:D

[ Dodano: 31-08-2009, 07:38 ]
no udało się montaż dziecinnie prosty tak jak opisał GregP w pierwszych postach tylko trochę zabawy z diodami do kierunków są raczej nieuniknione ale to tylko mała zabawa z lutownicą i gotowe działa bez zarzutu :D

Cino - 02-09-2009, 19:00

Panowie, a wiecie może coś na temat uruchamiania auta z pilota ?
Niektóre sterowniki chyba to umożliwiają tylko z pewnością kłopoty będzie sprawiał immobiliser :?

Co do domykania szyb to powinno działać bez problemów.
Myślałem, aby podłączyć to do swojego BX40, jednak ten sterownik domyka zawsze szyby przy zamykaniu.
Nieco głupia rzecz - co np. gdy chcemy zostawić uchylone szyby ?
W Outlanderze aby domknąć szyby trzeba przytrzymać przycisk zamknięcia drzwi.

przemekx303 - 02-09-2009, 20:53

Za tym to ja się jeszcze nie rozglądałem i nawet taki pomysł mi nie przyszedł do głowy. Na pewno łatwo nie będzie i tanio też nie będzie. W gre pewnie wchodzi jakiś skomplikowany moduł żeby go zgrać z immo i z dobrym zabezpieczeniem żeby go byle elektronik nie odpalił, no i pewnie jakiś czujnik na skrzynie żeby wyłapywał bieg jałowy bo wyobraź sobie odpalanie na biegu :D jak zapomnisz go zostawić na luzie , i czy to ma sens(no może w zimie jak szyby zajdą lodem i wtedy uruchamiam auto z 3 piętra 5 min wcześniej dmuchawa na 4 pokrętło na czerwonym,szyb nie skrobiesz i wyjeżdzasz na ciepłym silniku , ale jakie miny sąsiadów by były )
barthez2183 - 25-09-2009, 11:16

jointventure, wielkie dzięki,bardzo dokładnie i przejrzyście podana instrukcja,miałem tylko problem z zamykaniem,okazało się że to uwalony kabel z tej wiązki od sterownika.Zamek hula aż miło.
witor - 29-09-2009, 01:46

Czy mógłby ktoś napisać gdzie jest sterownik centralnego u angielskiej carismy z 2001?
czester_ - 30-09-2009, 17:01

Pewnie po prawej stronie za przekaźnikami W zależności jak przekładka była zrobiona.

Mogli ci przełożyć deskę a przekaźniki etc zostawić.

przemekx303 - 30-09-2009, 20:39

wsiądź do samochodu i po przełączaj zamkiem od środka tym przyciskiem na tunelu pare razy aż usłyszysz przekaźnik od centralki . Ja w sobote zamontowałem sterowanie u siebie bez większych problemów tylko troche gimnastyki z podłączeniem kabelków na przekażniku strasznie krótkie , bez złączek bocznych było by o wiele trudniej , zasilanie z białego kabelka na kolumnie , a BX schowałem w taki plastik co jest koło lewej stopy przykręcony na takie plastikowe srubki i jest super zamaskowany polecam i nie trzeba daleko ciągnąć kabli dosterownika, jeszcze mi zostały kierunki ale to następnym razem
witor - 30-09-2009, 21:19

Moja carisma ma kierownice po prawej stronie (nie bylo przekladki bo mieszkam w anglii). Jest to model po facelifcie (2001). Gdyby znalazł sie ktoś kto robił już zdalne sterowanie właśnie w takim aucie i opisał dokładnie co i jak było by super.

Zamierzam kupić cośtakiego:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/...e=STRK:MEWAX:IT

Jakieś opinie na temat tego produktu?

[ Dodano: 08-10-2009, 21:24 ]
Przeszukałem fora, nauczyłem się jak zamontować centrazke zdalnego sterowania centralnym zamkiem, podłączyłem wszystko i działa.

Ale.... No właśnie jest jedno ale. Jak chce otworzyć bądź zamknąć auto kluczykiem albo przyciskiem wewnątrz auta to nie działa!

Jak odłącze zamontowaną centralkę moge kluczykiem i przyciskiem otworzyć i zamknąć ale jak podłącze centralkę to pilot działa pięknie ale kluczyk w jakiś magiczny sposób już nie...

[ Dodano: 08-10-2009, 21:25 ]
podłączyłem wszystko według tego shematu:

http://www.fotosik.pl/pok...541c577fe9.html

lukszal - 02-12-2009, 01:32
Temat postu: Schemat kabli w Cari po lifcie
Panowie a czy orientujecie sie jak wyglada schemat kabli i ich kolorow w Carisme po lifcie, konkretnie z 99 r. Dzisiaj sie zabrałem do zakładania sterownika i okazało sie ze u mnie we wskazanych przez Was miejsach nie ma kabli do otwierania i zamykania centralnego. Szukałem ich dzisiaj bez skutku bardzo dlugo i jak na razie jedynym rozwiazaniem na jakie wpadlem jest wpiecie sie do centralnego poprzez sterownik w drzwiach : /
saphire - 05-12-2009, 17:38

Może w angolu masz lustrzane odbicie także w kablach.
lukszal - 05-12-2009, 18:26

nie nie..anglika to ja na bank nie mam... na szczescie juz do wszystkiego doszedlem. zajelo to troche czasu ale dalo rado. sterownik dziala. Skorzystalem z dokladnych schematow do konkretnego rocznika.
gw87 - 18-12-2009, 15:14

Witam wszystkich użytkowników forum był bym wdzięczny za podzielenie się opinią na temat centralnego zamka z pilota znalezionego na allegro: http://www.allegro.pl/ite...t_metalowy.html
- ma ktoś może taki? czy montaż jest trudny, bo chciałbym to zrobić sam.
- albo jaki polecacie:) pozdrawiam.
(moje auto to carisma 1.9TD (97r. sedan)

czester_ - 18-12-2009, 18:58

W wersji GLX nie masz centralnego zamka ze potrzebne ci siłowniki?
gw87 - 18-12-2009, 19:14

Mam centralny zamek, ale szukając centralki na pilota praktycznie wszystkie są w zestawie z siłownikami i co zrobić innego z tym fantem? o ile sie orientuje to potrzebuje tylko moduł sterownika(z kablami) i te piloty? czy jeszcze coś trzeba dokupić żeby to sprawnie podłaczyć?