Carisma - FAQ - [Carisma] Sterownik centralnego - montaż sterownika pilotów
przemekx303 - 28-08-2009, 15:41
maciej_edi napisał/a: | przemekx303, siema mam pytanko do ciebie ponieważ też zmówiłem bx10 napisz mi jak jest z jego montażem i czy działa bez problemu? z góry dziekuję |
Sie ma jeszcze nie zamówiłem tego sterownika, ale w Swifcie miałem bx30 prawie to samo bo tylko inne kluczyki i działał bez problemowo, a jaka wygoda gdy wszyscy biegną do auta bo deszcz poda i szczególnie w zimie jak zamki zamarzają
maciej_edi - 28-08-2009, 16:10
no dokładnie tak ja bede jutro montował więc zobaczymy mam nadzieje że pójdzie gładko i spróbuję rozkminić ten bagaznik po niedzieli napiszę jak mi poszło
[ Dodano: 31-08-2009, 07:38 ]
no udało się montaż dziecinnie prosty tak jak opisał GregP w pierwszych postach tylko trochę zabawy z diodami do kierunków są raczej nieuniknione ale to tylko mała zabawa z lutownicą i gotowe działa bez zarzutu
Cino - 02-09-2009, 19:00
Panowie, a wiecie może coś na temat uruchamiania auta z pilota ?
Niektóre sterowniki chyba to umożliwiają tylko z pewnością kłopoty będzie sprawiał immobiliser
Co do domykania szyb to powinno działać bez problemów.
Myślałem, aby podłączyć to do swojego BX40, jednak ten sterownik domyka zawsze szyby przy zamykaniu.
Nieco głupia rzecz - co np. gdy chcemy zostawić uchylone szyby ?
W Outlanderze aby domknąć szyby trzeba przytrzymać przycisk zamknięcia drzwi.
przemekx303 - 02-09-2009, 20:53
Za tym to ja się jeszcze nie rozglądałem i nawet taki pomysł mi nie przyszedł do głowy. Na pewno łatwo nie będzie i tanio też nie będzie. W gre pewnie wchodzi jakiś skomplikowany moduł żeby go zgrać z immo i z dobrym zabezpieczeniem żeby go byle elektronik nie odpalił, no i pewnie jakiś czujnik na skrzynie żeby wyłapywał bieg jałowy bo wyobraź sobie odpalanie na biegu jak zapomnisz go zostawić na luzie , i czy to ma sens(no może w zimie jak szyby zajdą lodem i wtedy uruchamiam auto z 3 piętra 5 min wcześniej dmuchawa na 4 pokrętło na czerwonym,szyb nie skrobiesz i wyjeżdzasz na ciepłym silniku , ale jakie miny sąsiadów by były )
barthez2183 - 25-09-2009, 11:16
jointventure, wielkie dzięki,bardzo dokładnie i przejrzyście podana instrukcja,miałem tylko problem z zamykaniem,okazało się że to uwalony kabel z tej wiązki od sterownika.Zamek hula aż miło.
witor - 29-09-2009, 01:46
Czy mógłby ktoś napisać gdzie jest sterownik centralnego u angielskiej carismy z 2001?
czester_ - 30-09-2009, 17:01
Pewnie po prawej stronie za przekaźnikami W zależności jak przekładka była zrobiona.
Mogli ci przełożyć deskę a przekaźniki etc zostawić.
przemekx303 - 30-09-2009, 20:39
wsiądź do samochodu i po przełączaj zamkiem od środka tym przyciskiem na tunelu pare razy aż usłyszysz przekaźnik od centralki . Ja w sobote zamontowałem sterowanie u siebie bez większych problemów tylko troche gimnastyki z podłączeniem kabelków na przekażniku strasznie krótkie , bez złączek bocznych było by o wiele trudniej , zasilanie z białego kabelka na kolumnie , a BX schowałem w taki plastik co jest koło lewej stopy przykręcony na takie plastikowe srubki i jest super zamaskowany polecam i nie trzeba daleko ciągnąć kabli dosterownika, jeszcze mi zostały kierunki ale to następnym razem
witor - 30-09-2009, 21:19
Moja carisma ma kierownice po prawej stronie (nie bylo przekladki bo mieszkam w anglii). Jest to model po facelifcie (2001). Gdyby znalazł sie ktoś kto robił już zdalne sterowanie właśnie w takim aucie i opisał dokładnie co i jak było by super.
Zamierzam kupić cośtakiego:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/...e=STRK:MEWAX:IT
Jakieś opinie na temat tego produktu?
[ Dodano: 08-10-2009, 21:24 ]
Przeszukałem fora, nauczyłem się jak zamontować centrazke zdalnego sterowania centralnym zamkiem, podłączyłem wszystko i działa.
Ale.... No właśnie jest jedno ale. Jak chce otworzyć bądź zamknąć auto kluczykiem albo przyciskiem wewnątrz auta to nie działa!
Jak odłącze zamontowaną centralkę moge kluczykiem i przyciskiem otworzyć i zamknąć ale jak podłącze centralkę to pilot działa pięknie ale kluczyk w jakiś magiczny sposób już nie...
[ Dodano: 08-10-2009, 21:25 ]
podłączyłem wszystko według tego shematu:
http://www.fotosik.pl/pok...541c577fe9.html
lukszal - 02-12-2009, 01:32 Temat postu: Schemat kabli w Cari po lifcie Panowie a czy orientujecie sie jak wyglada schemat kabli i ich kolorow w Carisme po lifcie, konkretnie z 99 r. Dzisiaj sie zabrałem do zakładania sterownika i okazało sie ze u mnie we wskazanych przez Was miejsach nie ma kabli do otwierania i zamykania centralnego. Szukałem ich dzisiaj bez skutku bardzo dlugo i jak na razie jedynym rozwiazaniem na jakie wpadlem jest wpiecie sie do centralnego poprzez sterownik w drzwiach : /
saphire - 05-12-2009, 17:38
Może w angolu masz lustrzane odbicie także w kablach.
lukszal - 05-12-2009, 18:26
nie nie..anglika to ja na bank nie mam... na szczescie juz do wszystkiego doszedlem. zajelo to troche czasu ale dalo rado. sterownik dziala. Skorzystalem z dokladnych schematow do konkretnego rocznika.
gw87 - 18-12-2009, 15:14
Witam wszystkich użytkowników forum był bym wdzięczny za podzielenie się opinią na temat centralnego zamka z pilota znalezionego na allegro: http://www.allegro.pl/ite...t_metalowy.html
- ma ktoś może taki? czy montaż jest trudny, bo chciałbym to zrobić sam.
- albo jaki polecacie:) pozdrawiam.
(moje auto to carisma 1.9TD (97r. sedan)
czester_ - 18-12-2009, 18:58
W wersji GLX nie masz centralnego zamka ze potrzebne ci siłowniki?
gw87 - 18-12-2009, 19:14
Mam centralny zamek, ale szukając centralki na pilota praktycznie wszystkie są w zestawie z siłownikami i co zrobić innego z tym fantem? o ile sie orientuje to potrzebuje tylko moduł sterownika(z kablami) i te piloty? czy jeszcze coś trzeba dokupić żeby to sprawnie podłaczyć?
|
|
|