To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum Dla Pań - jak długo jesteście w aktualnym związku ?

Anonymous - 11-10-2007, 07:42
Temat postu: czemu tak pytałem
nie wiem czy to kryzys wieku średniego ale jestem strasznie ostatnio rozdrażniony, łatwo się denerwuje itd ... lata mnie i zonę zmieniły też banalnie fizycznie nie żebym szukał sobie młodszej ale to się zauważa ...
czasem nie wiem co robić ...

saphire - 11-10-2007, 08:08

Pomaga 3 tygodniowy urlop sam na sam z żoną gdzieś daleko w ciepłych krajach. :)
wichura1 - 11-10-2007, 08:41

Co prawda to: "Forum dla pań" ale wypowiem się.

7,5 roku razem, 1,5 roku po ślubie. A nawiązując do niektórych wypowiedzi, ślub wzięliśmy żeby zabezpieczyć się przed problemami biurokratycznymi. Zaczynając od błachostek typu: odbieranie listów poleconych, kończąc na: dziedziczeniu po śmierci (tfu, tfu).

Anonymous - 11-10-2007, 09:15

saphire napisał/a:
Pomaga 3 tygodniowy urlop sam na sam z żoną gdzieś daleko w ciepłych krajach. :)

pewnie masz rację ...
niestety w najbliższym czasie nie mam na to żadnych szans ...
aż trudno uwierzyć w tym roku miałem tylko kilka kilkudniowych urlopików...
a teraz zmieniam pracę i nie mogę o nic prosić ...

saphire - 11-10-2007, 20:09

No to bodaj stałe weekendowe wypady do jakiegoś spa z gorącymi źródłami np. Miszkolc Tapolca czy coś na Słowacji w Tatralandii czy gdzie tam oczywiście sam na sam z połowicą na jakieś miłe te'ta'te i relaksujące spędzenie kilku weekendów...
Bartek - 11-10-2007, 21:34

12/9 latek.
ślub..... tak naprawdę to wyzwanie, któremu w 99% przed nikt nie zdaje sobie sprawy co i jak będzie dalej.....ja po 9 latach nie jestem rozczarowany :) .

Co do zmiennej fizjonomii - czas jest nieubłagany dla wszystkich......

Anonymous - 14-10-2007, 17:24

Ja z moją połówką 8 miesięcy razem - bez ślubu :) Po 4 miesiącach znajomości zaręczyny, 13.09.2008 ślub :D Ślub dlatego bo bardzo tego oboje chcemy...choć prawdą jest że nie sztuką jest wziąść ślub tylko sztuką jest utrzymać małżeństwo w szczęściu i spokoju...coś w tym pewnie jest, mam nadzieje że My damy radę :D
arekp - 14-10-2007, 22:41

A ja wlasnie dzis, po 8 miesiacach wrocilem do puli mezczyzn wolnych ;-)
Anonymous - 14-10-2007, 22:43

arekp napisał/a:
Gratulacje :drinkers: :drinkers:
Anonymous - 14-10-2007, 23:21
Temat postu: Re: czemu tak pytałem
superpiosza napisał/a:
nie wiem czy to kryzys wieku średniego ale jestem strasznie ostatnio rozdrażniony, łatwo się denerwuje itd ... lata mnie i zonę zmieniły też banalnie fizycznie nie żebym szukał sobie młodszej ale to się zauważa ...
czasem nie wiem co robić ...

Zauwaza, ale czy przeszkadza? Coz, zwykle jest tak, ze rowniez gusta sie z wiekiem zmieniaja... Tylko, ze niekoniecznie zgodnie z zmianami partnera. W takich wypadkach nikt Ci nie powie co robic. Twoj cyrk, Twoje malpy...

BTW: 18 lat po slubie. 23 lata razem. Bezproblemowo.

Zenilismy sie bo chcielismy. Rowniez byc razem. To byly nieco inne czasy. Chodzi miedzy innymi o dostepnosc wolnych mieszkan i o mozliwosc wspolnego zamieszkiwania w akademiku :-)

Pzdrw.

ruslana81 - 15-10-2007, 08:59

...nam wczoraj stuknłą roczek, a od grudnia 2006 żyjemy na kocią łapę :mrgreen: Świętowalismy cały weekend, było...hmmm....niebiańsko 8)
Aga - 15-10-2007, 09:57

arekp napisał/a:

a coś Ty znowu narozrabiał?? :doubt:
;)

Grześku - 15-10-2007, 11:46

Aga napisał/a:
arekp napisał/a:

a coś Ty znowu narozrabiał?? :doubt:
;)

odważył się powiedzieć "nie" :twisted:

Anonymous - 15-10-2007, 12:10

ruslana81 napisał/a:
...nam wczoraj stuknłą roczek, a od grudnia 2006 żyjemy na kocią łapę :mrgreen: Świętowalismy cały weekend, było...hmmm....niebiańsko 8)
Gratulacje moje aby jeszcze do tej jedynki dwa zera dopisać :wink:
JCH - 15-10-2007, 12:15

Wtedy będzie już bosssssko :wink: :mrgreen:
Życzę szczęścia :)