Forum Dla Pań - jak długo jesteście w aktualnym związku ?
Anonymous - 11-10-2007, 07:42 Temat postu: czemu tak pytałem nie wiem czy to kryzys wieku średniego ale jestem strasznie ostatnio rozdrażniony, łatwo się denerwuje itd ... lata mnie i zonę zmieniły też banalnie fizycznie nie żebym szukał sobie młodszej ale to się zauważa ...
czasem nie wiem co robić ...
saphire - 11-10-2007, 08:08
Pomaga 3 tygodniowy urlop sam na sam z żoną gdzieś daleko w ciepłych krajach.
wichura1 - 11-10-2007, 08:41
Co prawda to: "Forum dla pań" ale wypowiem się.
7,5 roku razem, 1,5 roku po ślubie. A nawiązując do niektórych wypowiedzi, ślub wzięliśmy żeby zabezpieczyć się przed problemami biurokratycznymi. Zaczynając od błachostek typu: odbieranie listów poleconych, kończąc na: dziedziczeniu po śmierci (tfu, tfu).
Anonymous - 11-10-2007, 09:15
saphire napisał/a: | Pomaga 3 tygodniowy urlop sam na sam z żoną gdzieś daleko w ciepłych krajach. |
pewnie masz rację ...
niestety w najbliższym czasie nie mam na to żadnych szans ...
aż trudno uwierzyć w tym roku miałem tylko kilka kilkudniowych urlopików...
a teraz zmieniam pracę i nie mogę o nic prosić ...
saphire - 11-10-2007, 20:09
No to bodaj stałe weekendowe wypady do jakiegoś spa z gorącymi źródłami np. Miszkolc Tapolca czy coś na Słowacji w Tatralandii czy gdzie tam oczywiście sam na sam z połowicą na jakieś miłe te'ta'te i relaksujące spędzenie kilku weekendów...
Bartek - 11-10-2007, 21:34
12/9 latek.
ślub..... tak naprawdę to wyzwanie, któremu w 99% przed nikt nie zdaje sobie sprawy co i jak będzie dalej.....ja po 9 latach nie jestem rozczarowany .
Co do zmiennej fizjonomii - czas jest nieubłagany dla wszystkich......
Anonymous - 14-10-2007, 17:24
Ja z moją połówką 8 miesięcy razem - bez ślubu Po 4 miesiącach znajomości zaręczyny, 13.09.2008 ślub Ślub dlatego bo bardzo tego oboje chcemy...choć prawdą jest że nie sztuką jest wziąść ślub tylko sztuką jest utrzymać małżeństwo w szczęściu i spokoju...coś w tym pewnie jest, mam nadzieje że My damy radę
arekp - 14-10-2007, 22:41
A ja wlasnie dzis, po 8 miesiacach wrocilem do puli mezczyzn wolnych
Anonymous - 14-10-2007, 22:43
arekp napisał/a: | A ja wlasnie dzis, po 8 miesiacach wrocilem do puli mezczyzn wolnych | Gratulacje
Anonymous - 14-10-2007, 23:21 Temat postu: Re: czemu tak pytałem
superpiosza napisał/a: | nie wiem czy to kryzys wieku średniego ale jestem strasznie ostatnio rozdrażniony, łatwo się denerwuje itd ... lata mnie i zonę zmieniły też banalnie fizycznie nie żebym szukał sobie młodszej ale to się zauważa ...
czasem nie wiem co robić ... |
Zauwaza, ale czy przeszkadza? Coz, zwykle jest tak, ze rowniez gusta sie z wiekiem zmieniaja... Tylko, ze niekoniecznie zgodnie z zmianami partnera. W takich wypadkach nikt Ci nie powie co robic. Twoj cyrk, Twoje malpy...
BTW: 18 lat po slubie. 23 lata razem. Bezproblemowo.
Zenilismy sie bo chcielismy. Rowniez byc razem. To byly nieco inne czasy. Chodzi miedzy innymi o dostepnosc wolnych mieszkan i o mozliwosc wspolnego zamieszkiwania w akademiku
Pzdrw.
ruslana81 - 15-10-2007, 08:59
...nam wczoraj stuknłą roczek, a od grudnia 2006 żyjemy na kocią łapę Świętowalismy cały weekend, było...hmmm....niebiańsko
Aga - 15-10-2007, 09:57
arekp napisał/a: | A ja wlasnie dzis, po 8 miesiacach wrocilem do puli mezczyzn wolnych |
a coś Ty znowu narozrabiał??
Grześku - 15-10-2007, 11:46
Aga napisał/a: | arekp napisał/a: | A ja wlasnie dzis, po 8 miesiacach wrocilem do puli mezczyzn wolnych |
a coś Ty znowu narozrabiał??
|
odważył się powiedzieć "nie"
Anonymous - 15-10-2007, 12:10
ruslana81 napisał/a: | ...nam wczoraj stuknłą roczek, a od grudnia 2006 żyjemy na kocią łapę Świętowalismy cały weekend, było...hmmm....niebiańsko | Gratulacje moje aby jeszcze do tej jedynki dwa zera dopisać
JCH - 15-10-2007, 12:15
Wtedy będzie już bosssssko
Życzę szczęścia
|
|
|